- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Госпожата змей.
Саше,Първоначално написано от Greennight
мн си тъп.
Учителката ти не е змей, а е строга. Каквито трябва да са всички, за да може поне 1/3 от учебното съдържание да ви (ни) се набие в малките, гладки мозъчета. Не ти харесва и няма да учиш - изцяло, напълно си е твой проблем. На нея няма да и пречи нищо да ти реди двойките в бележника. Съжалявам, че аз трябва да съм човека, който ще ти каже това, но в живота си ще правиш много неща, които няма да харесваш, неща които ще ти 'куцат' и тогава няма как се отървеш с двойка. Не искаш да изпълняваш нещо в работата си, защото не ти харесва - уволнен си и така нататък и така нататък...
Разбира се, за теб е по - лесно цяла година да си клатиш краката, вместо да седнеш и да поучиш нещо, което не ти харесва и да останеш на изпит, който разбира се ти знаеш, че ще ти дадат дори да си решил половин задача. Ако не от първия път, то втория със сигурност ще ти пишат тройката. За съжаление сигурно има много хора като теб. Много е тъжно това.
та мисълта ми е..... мн си тъп, Саше ^_^
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
права си, но такива като теб, коИто не знаят как да пишат, компа им виновенПървоначално написано от xKiFlA
![]()
хахаха nice, TempestПървоначално написано от Tempest
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
смешко бе скрий се с тъпите ти коментари!Първоначално написано от Tempest
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
аз ше се скрия, ама ти ше си останеш на същото ниско нивоПървоначално написано от xKiFlA
![]()
твоето със сигурност е по ниско от моето може да си сигуренПървоначално написано от Tempest
знаеш да пишеш..а си тъпзащо ти е?
айде изчезни
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Воденето на изрядна тетрадка и мазненето винаги е помагало..при мен де..![]()
![]()
![]()
Влюбен във всека една красива жена !<- me
Ем,кво аз като си знам нещата за 4-5 ще си изкарам попрвителния,така че тоя змей колкото и да ми се дзвери няма да има кво да направи :P
Как пък може да има такива хора като теб,бе?! Вярно,никой не обича да учи,ама като се налага,трябва! Ти замислял ли си се,така,както 'си я подхванал' какво ще работиш като навършиш 18,как ще живееш?Пак ли ще се правиш на тарикат,с общи познания,с общи познания ще те вземат само във ВОЛФ.Да не говорим,че си в ново училище,нов клас,нови учители,сега е времето да им докажеш,че можеш и знаеш. Не се излагай..И какво,като е строга?Още по-добре,или ти искаш някоя,която да те изправи на дъската,да не знаеш нищо и да ти завърти шестица,само защото си й симпатичен ли? Има 2 варианта-или се стягаш и залягаш над уроците и си добър ученик (още повече,че по математика трябва всеки ден да се учи,защото уроците са си свързани,пропуснеш ли 1,ще ти е трудно в следващите) или се готвиш не за поправителен,а за бедност и безпаричие цял живот. Успех!
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
ауу, каква обида! Край, повече няма да ти говоря!Първоначално написано от xKiFlA
Прекалено си остроумна
Абе човек,какво си тръгнал да ни занимаваш с дилемата си?Аз не виждам какво ти не разбираш в цялата работа и какво искаш от нас.Сам си го повтаряш във всеки коментар - или пишеш домашно или ще ходиш на заварка лятото.Ако от сега си толкова амано добиче,хич няма да му завиждам на работодателя ти един ден.Аз какво да кажа,уча в езикова гимназия,10ти клас,искам да наблягам на езиците,защото това е единственото нещо,което наистина ме интересува,но не мога.Имаме 14 предмета и всички трябва да са ми на ниво.Нашата по мат. ни предава от 8ми клас и въпреки,повечето сме хора,които знаят какво вършат,тя постоянно ни крещи колко сме мързеливи,глупави,обяви ни война,въпреки,че повечето хора на контролните имат 5-6,тя преди да ги върне ни вика колко неграмотни и незнаещи сме.Въобще не се оплаквай.Ако беше при нас,с това държание нашата вече щеше да ти пригрезе гърлото.Седни си на задника,стискай зъби и пиши там.Никой не ти е казал да е цялото домашно,все нещо да има,като толкова те мързи.До седми клас повечето са ни галили с перце и са ни писали добри оценки,колкото да влезем някъде,сега не е така.Радвай се,че не е някоя гаднярка по предмет като рисуване или музика,да те кара да и разказваш наизуст история на изкуството,дето сиг. никога няма да ти трябва.А математиката е много важна и се изучава до 12ти клас.С неписане на домашни няма да минеш,обещавам ти.Материала става ужасно труден в един момент,ако не си тренирал.
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
Ей тва ме разбиникога не съм учил и писал домашни и няма да го правя и за в бъдеще,защото просто това не ми харесва!Не си учиш и не си пишеш защото не ти харесва...
Ами изненадаа- в живота не всичко което трябва да вършим ни харесва но просто така е правилно.
П.С. мн. радваш![]()
аз на тва най-мноо се смях! И как така математиката ше е най-важния предмет?! Ауу, ами музика? Изобразително? Час на класа?!Първоначално написано от Abbey
![]()
И аз 8 клас не учих и не писах домашни по математика. Проминах. 9, 10, 11 клас същата работа. 12 клас походих малко на уроци, пак не пишех домашни, единствено решавах задачи в час/ на уроци и по 1 седмица преди изпитите ми. Еми кандидатствах с математика и влязох. Много по-важно е да се разберат нещата. Случвало ми се е да не пиша единствено аз в час, за да слушам по-концентрирано и да схвана материала. После трябваше да обяснявам на половината геометричен смисъл на понятието производна.
Ако смяташ, че ще се справиш без учене и домашни, и след това няма да съжаляваш, не виждам лошо да изкреташ и без домашни.
Между другото, по математика 2 задачи често могат да те научат на повече, отколкото 5 страници домашно.
Знам, че ще ме наплюете сега, затова че го агитирам да не учи, но момчето е 8 клас, не женен с деца и работа. Още няма толкова отговорности на главата, че все да му се налага да върши работа, която не му харесва. Като съзрее, сам ще се научи да понася повече отговорност. Не мисля, че всички вие сте били толкова прилежни в училище. Всеки си има по един предмет поне, който не му представлява интерес и сяда да учи просто за да отбие номера (ако изобщо сяда).
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Пълен тъпанар решил е,че ще се прави на много умен,скоро всички ще спрат да поглеждат 'двойкара на класа' и ще те отбягват ама ще е късноПървоначално написано от Abbey
![]()
Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
Like I’m the only one that you’ll ever love
Like I’m the only one who knows your heart(music)
Ще седнеш, ще седнеш... И гледай да е по-рано, че и поправителния няма да ти го дадат, ще трябва да го вземеш.Първоначално написано от Greennight
А що да е змей - щото иска да ви научи ли?![]()
Chacho, прав си донякъде, въпросът е, че авторът не е пробвал да пише домашни, за да стигне до извода дали има нужда да ги пише редовно или не. Трудно му е да схване, че има някои учители, които просто са супер взискателни и дребнави, и е по-добре да им отговаряш на изискванията, колкото и да ти е досадно, за да не го отнесеш здравата, само заради магарешкия си инат и желанието да си вечната опозиция на всичко и всички. Плюс това, математиката определено не е маловажен предмет и трябва да й се отделя редовно внимание, а не колкото да се отбие номера.
Оф я млъквай бе,някъде да съм споменал,че съм двойкаря на класа ? Тва,че не съм и не искам да бъда "специалист във всичко" е друг въпрос и тъпънар ще ми викаш като се запознаем,ок ? Дотогава млък.Иначе да съглсен съм математиката не е маловажен предмет,но просто не е за мен,как да го обясня.Първоначално написано от Sharron
Еми,не пробвал съм да пиша домашни,и да ако са по-малки ги пиша.Но не стига,че до миналата година имах почти всеки ден математика,ами и тая да ми се изживява като бог с някви уравнения по 2 реда за домашно,и да очаква,че всеки ден ще отделям между 1 и 3 часа специално за нейния предмет е малко в повече....
Добре бе момче,в крайна сметка за какво си я направил тая тема? Искаш само някои мързеливци и непукисти като тебе да подкрепят решението ти,та да не ти е гъзно занапред,нали така?! А не да искаш меннието на хората,когато някой ти каже,че постъпваш тъпо,и че си съсипваш живота още преди да е започнал и те посъветва да се напънеш да учиш,ти казваш ''не искам не мога как да ви го обясня'' ние не искаме да обясняваш,ти искаш ние да ти кажеме мнението си.Не учи,щом 'не тЪ кефи' гледай си дискотеките,после много ще съжаляваш,ама адски много!
• Обичай,за да те обичат! •
Абе нали дося обяснявам,че по другите предмети си уча.И темата съм я пуснал,за да ми кажете дали някой е имал подобна даскалица,и дали има начин да се разбереш с нея като с бял човек,без да пишеш по 10 страници домашно през 2 дни,и ако не го правиш да те остави на поправка....
Отговорът, ако знаеш толкова много, трябва да е елементарен:
–Не, няма. С никой учител няма да се разбереш като хората, ако му омаловажаваш часа.
Ако от сега мислиш за поправка, няма да изкараш дълго.
Chacho, тук в този случай изобщо не става въпрос за схващане и несхващане на нещата, а за безумен мързел. За математиката - зависи много каква математика учиш. Аз уча висша математика в момента - неща, които майка ми и баща ми (инженери) не са учили в ТУ, въпреки че съм в училище. Има толкова абстрактни и пространствени неща, които гъза да си скъсаш, няма как да видиш - говоря за 4Д, 5Д вектори, форми и т.н. За да го схванеш трябва да си решиш 2-3 задачи от тип. Не ми е ясно каква е тази математика в българското училище, но след като този ти казва, че е знаел за 3-4, нали се сещаш колко е разбирал? И не аз нямам предмет, който не ми харесвам, но все пак имам само 7 предмета, в които мога да се концентрирам, въпреки че са като за 27...
Той надали ще стига до висша математика. Както аз не мисля, че този живот ще уча по химия. А и това ми беше мисълта, че по математика се решават по 2-3 задачи от тип, а не по 5 страници еднотипни задачи със сменени числа. За нещата, които се учат в 8 клас не мисля, че е толкова важно да се пише домашно, при условие, че не готвиш сериозно математика, а просто искаш оценка в училище. В клас обясняват и се решават задачи и често това е достатъчно.
Имах взискателен даскал по биология, кретен по природа, заядох се и не учих, просто защото не ми се занимаваше с еволюция на човека и си изкарах 3-ката за срока. Изобщо не съжалявам за това, мой си беше избора, не смятам, че съм изгубил кой знае какво.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Добре де, аз нещо не мога да намеря логикатаПри положение, че твърдиш, че знаеш нещата за 3-4 и че единственото нещо, което ти трябва, за да си сигурен, че ще минеш, е да си пишеш домашните редовно... ти защо не искаш да го правиш? Луд ли си, какъв си?
Аз по Математика от 8-ми клас нагоре бях кръгла нула в училище. Но при нас беше доста по-гадно, защото бая стабилно си ни изпитваха за 3-ки 4 -ки... Не домашни пишех, ами е курсова работа да ми бяха дали щях да я напиша, за да мина... А ти хем разбираш нещата, хем те мързи да седнеш и да ги напишеш... Едва ли ви дава всеки ден по 50 задачи за домашно, дава ви сигурно по 4-5 задачки и нищо не ти пречи да й ги решиш... Това, че е строга е хубаво, защото поне ще научите нещо вместо да се чешете през часовете... Когато бях 7-ми клас имах една подобна учителка по Математика (съжалявам, че я споменавам - Бог да я прости) и при нея беше същото като при твойта. Държеше адски много на предмета и на домашните. Изпитваше произволно и ако те улучи и ти нямаш домашно директно ти пишеше 2-ката без изобщо да се занимава да те изпитва... Ако не ме лъже паметта имахме право по 3 пъти на срок да се извиним, че сме без домашно - през останалото време никакви оправдания не вършеха работа. Накрая на годината имах две 5-ци и две 6-ци и седмицата преди завършване аз всеки ден бях на дъската и ме изпитваше по цял час, за да ми пише 6 накрая
Но не се оплаквам щото тогава поне чатках нещата
Радвая се, че имаш такава учителка, вместо да я хулиш. Тя не ти е виновна, че те мързи да седнеш за 1-2 часа и да си напишеш домашното. Нали си ученик, каква друга работа имаш? Ще се готвиш не за поправки, ами за какво ли не ако продължаваш по същия начин...
![]()
ПП Още не мога да намеря какво е рогиката да си учиш по останалите предмети, да чаткаш Математиката обаче от инат да не искаш да си пишеш домашното![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!