- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
имам решение за проблема ти с хляба - аз си взимам нарязан, слагам във фризера и като ми се дояде си вадя по филийка, размразява се десетина минути, ако я пека даже не я и размразявам, промяна във вкуса нямаПървоначално написано от darka1
иначе мухлясва от седене
![]()
еми то сладкишите са бая като видове, които творяПървоначално написано от Xriiskaa
![]()
най-често си правя ябълков:
3 яйца
1 ч. чаша кисело мляко
3 чаени чаши овесени трици
5 ябълки
канела на вкус, 1 ванилия
1 ч. лъжичка сода
чаена чаша кафява захар или подсладител на вкус, подходящ за термична обработка
Ябълките се обелват и настъргват, след което се смесват с канелата и ванилията. В купа се разбъркват последователно яйцата, захарта/подсладителя, киселото мляко с разтворена в него содата, триците. Прибавят се ябълките. Изсипва се в тавичка (преценете си големината :Д ) и печете до златисто(пека на около 150 градуса, около 40мин, но различните фурни пекат различно, такаче следете си)
Несвита, Активия, всякакви корнфлейксове и т.н. НЕ са здравословни, ама хич, пълни боклуци. Само с плодове не е добре, според мен, да се закусва, защото съм на мнение, че закуската трябва да ти е най-основното ядене за деня.
Мюслито е перфектно, но истинско мюсли от овесени трици, най-много с ядки, не с разни сушени плодове и всякакви измислени неща.
Днес закусих с Nesvita, ами честно казано не бях кой знае колко очарована, миризната му не ми се стори кой знае колко силна, но нещо вкусът му не ми се понрави. Вече обмислям варинта да си купя овесени трици, да му добавя малко ядки (бадем/орех/лешник нещо от този род) и да го подсладя малко с мед (домашен). Нямам много доверие на тези които се продават готови (пък като чета и вие не сте много въодушевени).
Ами не знам колко е здравословно,но аз най-обичам да закусвам бисквитки с прясно мляко-е това се случва рядко,уикенда да речем...
През останалото време закусвам плодове,сухар ,намазан с нещo(най-често лютеница),плодово мляко,от тези бебешките каши(не се смейте много![]()
![]()
) ....
ахаххаха,така,така. О.К. е квартала,батеПървоначално написано от HexGirl
![]()
сутрин задължително закусвам, всеки път различно:
мюсли, овесени палачинки, детски каши, филийка с нещо си, елда, пълнозърнести макарони, овесени бисквити с мляко, пълнозърнести закуски(домашно приготвени)...всеки път гледам да е различно
плодовете ги включвам като междинно хранене, солети ям много рядко, и то по малко
Трудните неща постигам с лекота. Невъзможните малко ме забавят.
Явно е до органицъм, защото аз когато исках да отслабна, закусвах всяка сутрин с мюсли и въпреки това свалих.Първоначално написано от ri41
Определено при всеки е различно. А да попитам какво мислите за сандвич (от пълнозърнест хляб) с едно парче топ.сирене вредно ли е , не е ли ?Първоначално написано от MissNothing
а ся живея тука и не ме кефиПървоначално написано от guinessgirl
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
аз ям това за закуска, но само една филййка и то с малко кашкавал и преди така закусвах когато отслабнах и сега така закусвамПървоначално написано от ira90
![]()
като казвате че мюслито било ВРЕДНО кво да се яде за закуска ? мазните сандвичи ли ? те не са вредни така ли?
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Гласувах за :закуска от типа несвита", но не точно, тък като в несвитата освен овесени ядки има и плодове и захар, а аз захар не ям и за това закускам чисти овесени ядки или овесени трици с кисело или прясно мляко и понякога ги подслаждам с лъжичка пчелен мед.Но понякога и плод закусвам, което е по-рядко.
По принцип закусвам тестени неща. Сандвичи, тостери, пици...а може и сладки - бисквити с кисело мляко, кроасани и т.н. Но напоследък попрекалих със сладкото и тестеното и реших да почна малко по-здравословно. От няколко дни закусвам плодове. Но все съм гладна и не ме засищат.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
намрих една мн ого лесна рецепта с овесени трици пак, сега се пече, ще видим резултата![]()
в купа се разбиват 3 яйца, добавят се 7 супени лъжици трици, 3/4 чаена чаша прясно мляко, ч.лъжица сода/половин бакпулвер, разтворен в 2 супени лъжици кисело мляко. В оригиналната рецепта се слага малко подсладител или кафява захар, но аз не сум фенка на подсладителя, а незнаех, че захарта е свършила, та несложих. Пече се на около 150градуса... (подберете тава, че нз моята колко см е :Д )
пп. моя добавка: след изпичането може да се сложи нарязан банан или някакъв друг сладък плод.
Това ми стига за 2 закуски![]()
Аз рядко закусвам. Но към обяд си хапвам нискомаслено мляко с пълнозърнести бисквити. Сега от скоро си хапвам Nestle Fittnes.
Аз понякога хапвам филийки Вита и едно парче топено сирене.Първоначално написано от ira90
Аз най - често ям Активия закуска или Активия наслада обаче повечето дни не закусвам..
Fall down seven times..
Stand up eight.
Да се закусва плодове НЕ е здравословно.Първоначално написано от gabi_94
Аз се водя от принципа, че закуската трябва да е обилното ядене през деня. Обожавам Нестле Фитнес с прясно мляко. Каквото и мюсло/корнфлейкс да ям с кисело, не ми понася. Постепенно съм решила да се насоча към истинско мюсли, че овесените трици на майка ми са отврат.
Хапвам и пълнозърнеста филийка хляб с моцарела + чаша чай/сок. Моцарелата е ААААДСКИ вкусно нещо и не е толкова мазна като топеното сирене/кашкавала.
Лошото обаче, е че тая първа смяна ми ебава майката. От година и нещо имам проблем с яденето сутрин - грам не съм гладна. Отивам на даскало и ако огладнея една Активия решава въпроса. А ако не - взимам си някакъв сок (100%-ов, а не някъв измислен) и си го пия по време на цялото даскало. Засища ме до обяд.
Леле,аз ОБОЖАВАМ мюслиМога по цял ден само това да ям,но не го правя де
Обичам даже само овесените ядки с кисело мляко и само това .Нашите мн ми се чудят как ми е вкусно,но всеки човек е различен.Много обичам и елда особено със сирене.Също така и тези крънчи мюслитата,които нз колко са полезни,но са мн вкусни.Често ям и препечени филийки черен хляб с масло и мед
Мн варианти има и полезните са не по-малко вкусни от останалите ,от които се пълнее и все пак не се лишавам и от двете възможности^^
Study nature,
love nature,
stay close to nature.
It will never fail you.
Frank Lloyd Wright
Какво представляват тези "крънчи мюслита"? Не съм срещала такива (може би).Първоначално написано от Raffine
Не знам точно как да ти обесня.Навсякъде ги има.Тва са овесени ядки само ,че са печени и в повечето случаи им добавят захар и са мн вкусни.Има всякакви видове обикновени, шоколад,ванилия,плодове... Можеш да пробваш тези на Izzie има и мн други марки,но в момента не мога да се сетя имената им. Аз например ям от тези http://www.altabg.com/bg/products/category/39/56Първоначално написано от ira90
Страшно вкусни са,поне на мен ми харесват.![]()
Study nature,
love nature,
stay close to nature.
It will never fail you.
Frank Lloyd Wright
Благодаря за информацията, може да ги пробвам.