- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
А какво мислите за "кълновете", някой опитвал ли ги е?
Аз закусвам само плодове, пия сок или си правя някакво смути и то не винаги, по принцип ми се дояжда 2-3 часа след като стана. Понякога като имам време си правя по различни рецепти разни закусчици, като соево мляко с орехи и т.н. Кълновете са хубаво нещо, но трябва да имаш комплект за покълване с разни тавички, семена и прочие.
Активия е може би един от най-големите боклуци продаван на пазара имайки предвид, че се произвежда от същата компания която произвеждат Данон. Това е ужасен боклук и не бих допуснала такова нещо в хладилника си.
Известните мюслита на Нестле и разни там зърнени закуски са ужасно тъпкани със захар и не смятам, че са здравословни.
Извинявай, но какво представлява това "смути"
Ето товаПървоначално написано от ira90
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothie
Мерси, определено не го знам![]()
преава си за активиата пълен боклук, нишесте, захар и вода-кое му е здравословното?Първоначално написано от Rebirthing
![]()
Дайте ми няколко предложения какво мога да закусвам, че всеки ден пълнозърнест сандвич ми омръзна.![]()
^^
- плодова салата от сезонни плодове с мед
- кисело мляко с мед и банан / любимото ми /
- овесени палачинки
- варени яйца
- кисело мляко с овесени ядки и мед
- прясно мляко с мюсли / направено от теб за предпочитане/
To infinity and beyond.
Първоначално написано от Infinity
Оо благодаряяя за идеитее. А по колко яйца ядеш?
... чакам други предложения![]()
^ Лично аз най-често пропускам закуската , но когато ям то е някакъв плод или Житен дар , примерно.
Варено яйца не обичам да ям на закуска , но когато го правя ям два белтъка. Мразя жълтъците.
To infinity and beyond.
Приятели, разрових се из Г-н Google и намерих рецепти с овесени ядки :
1) 3 с.л. овесени ядки
1 ябълка настъргана на едро ренде
1 ч.л. мед
4/5 с.л. кис.мляко
няколко капки лимон (пожелание)
2) масло - 50 грама + допълнително за намазване
мед - 125 грама чист/акациев или букет
овесени ядки - 300 грама
кокос - 50 грама
ванилия - 1 пакетче или 1-2 капки есенция
плодове - сушени, например стафиди
джинджифил - 1 супена лъжица настърган, по желание
кисело мляко - 500 грама
манго - 1 брой
боровинки - 50 - 100 грама
Приготвяне
В загрята фурна до 180 градуса се поставя намазнена тава с мюсли сместта, която е добре разбъркана и разпределена равномерно по намазненото с маслко дъно. Пече се 10 минути, след което внимателно се разбърква, особено по краищата на тавата, където загаря бързо. Пече се още 5-10 минути до златистокафяво. Прибавят се сушените плодове и джинджифила по желание. Оставя се да изстине. Преди да сервирате объркайте млякото със смлените на сок или каша плодове. Отгоре поръсете мюслито.
3) Половин пакет овесени ядки (250 гр.)
Половин кофичка кисело мляко (по-добре да е нискомаслено)
1 лъжица мед
Настърганите кори от два лимона
Приготвяне:
В голяма неметална купа сложете меда, след това настърганите лимонени кори. Прибавете млякото и овесените ядки и разбъркайте. Оставете да преседи 1 нощ в хладилника (но не повече). Най-добре е да приготвите сместа вечерта и сутринта да е готова за консумиране.
А да попитам, овесените ядки от тях отслабвали се , качва се мусколна маса или се поддържа фигурата? Защото из Google срещам доста различни мнения.??
А да ви попитам, знаете ли каква е разликата между овесените ядки и овесените трици? Кои от тях предпочитате да консумирате?
За моят вкус и ядките и триците са почти непоносими , поради , котео не ги консумирам , но триците определено са ПО-непоносимите.![]()
To infinity and beyond.
Според мене триците са по-добрият вариант.
А с мляко и малко мед са перфектни.
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Ами аз от 3 месеца не мога да ям нормално сутрин. Само кафе пия иотивам да тренирам. Понякога хапвам плод, понякога активия закуска. Аз съм с много бърз метаболизъм и всяка сутрин ходя до туалетната по голяма нужда ( може би не е редно да говоря за такива неща в тема като тази, но ..) .. Общо взето в момента пия само кафе сутринта. Не твърдя, че е здравословно, но ми става лошо когато ям, понеже тренирвам сутрин повече ..
Running is my drug and I am overdosed ..
Аз закусвам с пшеничени ядки и прясно мляко. Но го приготвям от вечерта за да омекнат ядките.![]()
"Властта е мощен афродизиак" - Хенри Кисинджър
закусвам 3 супени лъжици овесени ядки с нискомаслено мляко + ябълка или друг плод
3-4 варени яйца е най-добрата закуска или кисело мляко с мюсли или овесени ядски или с трици![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Благодаря за изчерпателните отговори !!!
А да ви попитам има ли начина да увелича метаболизма си, защото моят е доста бавен ?
има пий повече вода, вместо кафе пий зелен чай и яж храната която си определиш за цял ден примерно на 5 по малки порции.също за вода след хранене сам чувал че забавя метаболизма добре е около 2 часа след хранене да пиеш вода.така създаваш постоянна работа на стомаха и ...
![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Мерси за бързият отговор !!! Ще пробвам съветите ти !!!Първоначално написано от fire_magic
![]()
Да , това в общи линии са начините да ускориш метаболизма си.
Най-важното , може би е да свикнеш да се храниш често на малки
порции , защото еднократното и обилно ядене е ВРЕДНО !
Организма не знае кога ще му бъде дадена нова порция храна и превръща всичко в запаси. МАЗНИНКИ !
Храни се през два часа , ако ти е възможно.![]()
Водата също е много важна. Аз , ако не изпия поне 3л. вода на ден не
чога да живея.Имай предвид , че сама си създадох този навик.
Преди година не пиех повече от две чаши вода , а сега ..
Със всичко се свиква.
To infinity and beyond.
само с едно кафе как издържаш на тея тренировки не ми е ясно?чПървоначално написано от DarkKisss
аз ако не ям нищо и отида на фитнес направо нема да ми се верва хаха
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Мюслитата вкусни ли са?![]()
Аз много обичам банани, но досега не съм яла за закуска. Един банан хем засища, хем не се пълнее от него.![]()
Най-често през уикенда ям препечени филийки с телешки салам. Може и някоя сутрин да си поиграя да си направя яйца по панагюрски, страшни стават.
![]()
Фитнес хапвам честичко, харесва ми. Несвита не съм яла все още и мисля да не ям.От ябълката след половин час ми се дояжда, а и за закуска ми е много кисела. Портокал - мм
![]()
Мисля да накарам нашите да купят бананчета и портокали или мандарини, ако има де. И да си хапвам вкъщи преди училище...
![]()
![]()
Обожавам да ям и таратор - не за закуска де -- много е лекичък и засища.![]()
Също и какво ще кажете за Бейк Ролс? Според вас много ли е мазен?