.

Виж резултатите на анкетата: Какво предпочитате да закусвате ?

Гласували
139. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Корнфлейкс

16 11,51%
  • Мюсли

23 16,55%
  • Плодове

30 21,58%
  • Сандвичи/тостери/принцеси/мекици/банички и подобни.

40 28,78%
  • Закуски от типа на "Nesvita"

5 3,60%
  • Друго

13 9,35%
  • "Активия" - закуска

12 8,63%
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 191
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Да , това в общи линии са начините да ускориш метаболизма си.
    Най-важното , може би е да свикнеш да се храниш често на малки
    порции , защото еднократното и обилно ядене е ВРЕДНО !
    Организма не знае кога ще му бъде дадена нова порция храна и превръща всичко в запаси. МАЗНИНКИ !
    Храни се през два часа , ако ти е възможно.

Водата също е много важна. Аз , ако не изпия поне 3л. вода на ден не
    чога да живея. Имай предвид , че сама си създадох този навик.
    Преди година не пиех повече от две чаши вода , а сега ..
    Със всичко се свиква.
    Леле как успяваш да свикнеш да пиеш вода толкова много, айде лятото става жега ала бала, ама зимата ??? А да те попитам вредно ли е да се пие вода след хранене или по време на хранене. Срещам мн. различни мениея и незнам какво да правя?
    Това е едно пътуване в звука на скоростта !!!

http://www.vbox7.com/play:fc89111c

Мега фен Аватара на Infinity
    ^ За водата - в самото начало ми беше трудничко , да , но пък за сметка на това след първата седмица бях свикнала до такава степен с многото вода , че ожаснявах постоянно. Сега също е така - не се
    " наливам " .. просто ожаднявам.

За пиенето на вода по време на хранене и след - и аз съм чела доста противоречиви мнения , но моето лично е че поне час след хранене не трябва да се пие вода.
    По време на самото хранене не пия вода и не смятам , че е добре.
    To infinity and beyond.

Аз не мога да не закуся, после съм като парцал през целия ден. Обикновено закусвам с кисело мляко и плодове. Два банана и 1 мляко засищат ужасно много и до обяд съм сита, но напоследък не знам какво ми става, ям страшно много боклуци, плаша се вече. Ето днес- 4 мини кифлички и 1 кока- кола Сега като знам, че ще ходя при баба 3 дена ще е още по- зле.. Но смятам да се стегна вече
    Та най- добрата закуска за мен докато съм на училище е плодове и мляко, а като съм си у дома обикновено закусвам 2 сендвица, или омлет, но добавям плод задължително. Особено сега в това грипно време яжте поне 2 пъти на ден плодове и пийте много течности.
    Нима съм аз в огледалото.. с лице по-бяло и от бялото?.. С разплакани очи, с разрошени коси, съсипана от болка и сълзи..

Infinity, дай ми съвет как постепенно да увелича водата .... смисъл кажи ми за един ден кога да пия вода, по колко г/д ? (извинявах, че те занимавам, но ми е нужен съвета ти)

Няма проблем , нали затова е форума.

Първо трябва да те попитам в момента колко вода пиеш на ден ?
    Аз лично си пия водата разделена на " порции " от по 0,5л.
    Пълня си шишето вкъщи , за да мога да следя колко пия.
    Сутрин преди училище пия едно , на училище също си взимам шише , след училище още едно. Към 5-6 още едно и след вечеря , също.
    Казвам ти , за да се ориентираш горе- долу , но не съм съвсем сигурна дали е точно толкова винаги .. понякога пия повече , не по-малко.
    Ако ти е трудно в началото , увеличавай количеството постепенно.
    To infinity and beyond.

Ами до скоро пиех по 2/3 чаши по 250 мл. на ден, но сега малко ме боли гърлото и почти не пия.

аз пия по 3-4 литра вода на ден не е умишлено - просто от как се помня (3-4 годишна) пия по толкова...баща ми вика, че ше ми земе водоноска

та както казаха, почни да пиеш по малко и да увеличаваш постепенно. Примерно ставап и пиеш една чаша, преди да тръгнеш за даскало (ако си 1 смяна) пиеш още една, в даскало изпиваш поне едно малко шишенце (мене 1.5 литра не ми стигат за в даскало ), като се прибереш - пак една чаша, 15-20 мин преди вечеря още една,15-20 мин след вечеря - пак, преди лягане още една и ето ти 2л... и постепен н о увеличаваш, примерно на седмица увеличаваш спо чаша и така. ще ги направиш 3литра и си ок

Град
    На стадиона за бягане.
    Цитирай Първоначално написано от cunt
    Цитирай Първоначално написано от DarkKisss
    Ами аз от 3 месеца не мога да ям нормално сутрин. Само кафе пия иотивам да тренирам. Понякога хапвам плод, понякога активия закуска. Аз съм с много бърз метаболизъм и всяка сутрин ходя до туалетната по голяма нужда ( може би не е редно да говоря за такива неща в тема като тази, но .. ) .. Общо взето в момента пия само кафе сутринта. Не твърдя, че е здравословно, но ми става лошо когато ям, понеже тренирвам сутрин повече ..
    само с едно кафе как издържаш на тея тренировки не ми е ясно?ч
    аз ако не ям нищо и отида на фитнес направо нема да ми се верва хаха
    Ами да ти кажа, той организъмът ми се приспособи вече (: Но на обяд трябва да ям месо или яйца, освен ако не съм на по-строг режим.
    Running is my drug and I am overdosed ..

silver_moon, аз не ходя на училище Но ще видя да съчетая съветите ти с лекциите ми. Но май ще е по-добре да пия леко по-топла вода, че както казах ме боли гърлото и не смея да пийна нещо по хладно.
    Благодаря Ви за съветите, супер готини сте всички !!!!

Цитирай Първоначално написано от ira90
    silver_moon, аз не ходя на училище Но ще видя да съчетая съветите ти с лекциите ми. Но май ще е по-добре да пия леко по-топла вода, че както казах ме боли гърлото и не смея да пийна нещо по хладно.
    Благодаря Ви за съветите, супер готини сте всички !!!!
    опа, не съобразих, че 90г са завършили вече, извинявай еми то и аз не пия студена, мразя каквото и да било да е студено/ледено... мисля, че с минерална вода, стайна температура няма да имаш прблем.

Да точно към нея се насочих, незнам, но имам усещането че когато пия вода от вкъщи не мога да се "напия", а с минералната много по-лесно утолявам жаждата си.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Абе хора как по 3 литра на ден ?! То човек няма да може да излезе от тоалетната ако пие по толкова . Препоръчителното е 8 чаши, но при всеки е строго индивидуално. Ето с този калкулатор http://www.csgnetwork.com/humanh2owater.html може да се изчисли колко вода горе долу трябва да се пие на ден.
    Btw минералната вода не е за ежедневна употреба, камо ли пък по 3 литра ма ден, все пак е с висока минерализация. Не случайно се продава трапезна вода на която изрично пише, че е с ниска минерализация и е подходяща за ежедневна употреба.

Ами аз и пържоли съм закусвала и мюсли с мед и мляко съм закусвала Общо взето стига да има кафенце и мляко към яденето за закуска не съм претенциозна - само да има нещо, че обичам да ям сутрин.
    Тая Несвита не бих я пробвала - много на полуфабрикат ми бие. По-добре мюслите от магазина, поне нямат разни консерванти и боклуци вътре ( а съм сигурна, че сътвореното от Нестле има доста) .

ira90 аз само минерална пия, знам, че не е полезно, но от чешмяната в нас после не излизам от кенефа (не от малка нужда ) и ме боли корем и тн, хич не става за пиене.

ами как по 3л - лесно, като ожаднея пия - и изпивам в крайна сметка по 3-4л. Не ми бутай калкулатори за вода, защото при всеки е индивидуално, зависи от сезона, физическата активност и тн. Примерно след тренировка (плуване) мога да изпия и една туба, ако не ми се пръсне корема преди това
    И е препоръчително да се пие не по-малко от 8 чаши = 2литра на ден, а не по толкова, като е жаден човек ще пие я

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Калкулатора изчислява точно според теглото, физическото натоварване и температурните условия, така, че със сигурност има някаква ползва от него. И пак ще повторя, че минералната вода не е за честа и ежедневна употреба ! Защо изобщо давате такива "съвети", все пак темата е за здравословно хранене ?

Малко несъответствие... НЕСВИТА и ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА!!! Или Активия закуска и т.н. Тея работи са фрашкани със захар и/или подсладители и са също толкова натурални колкото пластмаса. Моля ви, не се излагайте... Рекламите могат много гот да звучат ама сичко си е със захар... Не може ем да е диетично и здравословно, ем да е сладко със силен аромат...

Аз по принцип закусвам половин кофичка кисело мляко Култура, щото е тежко и повече не мога (въпреки че е 0.1%, ама и то не е произведено с оригиналната бактерия за кисело мляко).

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    абе вие сериозно ли говорите? аз БУКВАЛНО се наливам с вода..е така седа и си пия колкото мога.
    дори тия 3л дето вие казвате че са много на мен ми се струват малко..
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Цитирай Първоначално написано от cunt
    абе вие сериозно ли говорите? аз БУКВАЛНО се наливам с вода..е така седа и си пия колкото мога.
    дори тия 3л дето вие казвате че са много на мен ми се струват малко..
    чувала съм, че повече от 2.5 литра натуварват излишно бъбреците, не съм на 100 % сигурна но ми се струва, че има нещо вярно

Кой реши , че чешмяната вода е здравословна или полезна ?
    Да , на някои места може би е , но никой не може да твърди , че
    на всякъде е така , защото например в моя град тя е под всякаква
    критика .. имало е случаи , в които и на мърша е смърдял.

Аз смятам , че е полезно да се редуват водите - изворна - минерална - трапезна. На изворните води си пише , че са подходящи за ЕЖЕДНЕВНА употреба , дори и за кърмачета. Тя е с доста ниска минерализация и е подходяща.
    Мен чешмяна вода нищо и никой не може да ме накара да близна.
    И зъбите си мия със минерална / изворна.
    To infinity and beyond.

Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Кой реши , че чешмяната вода е здравословна или полезна ?
    Да , на някои места може би е , но никой не може да твърди , че
    на всякъде е така , защото например в моя град тя е под всякаква
    критика .. имало е случаи , в които и на мърша е смърдял.

Аз смятам , че е полезно да се редуват водите - изворна - минерална - трапезна. На изворните води си пише , че са подходящи за ЕЖЕДНЕВНА употреба , дори и за кърмачета. Тя е с доста ниска минерализация и е подходяща.
    Мен чешмяна вода нищо и никой не може да ме накара да близна.
    И зъбите си мия със минерална / изворна.
    мдам, съгласна съм с теб за чешмяната, тя е (puke) почти навсякъде . също така съм и съгласна, че е най-добре да се редуват (пъпреки, че аз не го правя)

и ето още една рецепта за палачинка, много вкусна:

за 1 брой (дебеличка): 1 яйце, 1 сл. извара, 1.5-2сл. прясно мляко, 3с.лъжичи овесени трици, ако стане прекалено гъсто - добавете още лъжица мляко
    аз си правя 2 палачинки и ме засищат наистина много, за дълго време

Silver_moon, точно днес си купих нискомаслена извара и се чудих как да си я приготвя. А палачинките така ли ги ядеш после или им добавяш малко сирене/мед?

Някой ако има идеи нека да пише как да си я приготвям тази извара?

О , за изварата не мога да ти помогна - мрааазя извара.
    To infinity and beyond.

Silver_moon, точно днес си купих нискомаслена извара и се чудих как да си я приготвя. А палачинките така ли ги ядеш после или им добавяш малко сирене/мед?

то и аз днес за 1 път пробвах извара щом котката я яде => става
    еми ям си я така, ма аз мразя сирене (не че съм опитвала, странна съм на ядене), а мед обичам само в прясно мляко. Едно време ги ядях с пудра захар/шоколад, но вече - не. Понякога обаче слагам банан
    Ам ако можеш да обръщаш тънки палачинки, от това,което съм написала за 1, може да направиш 2 - по-добре ще е. Но на моя тиган червената точка му изчезна и залепва , ако е по-тъничка трябва нов тиган!

ам, и докато се рових из нета ми попадна много интересна идея: нали принципно гофрети се правят с тесто за палачинки, и гледам доста хора са правили от сместа за тричава палачинка - гофрети, в гофретник. Не виждам причина да не е здравословно. Но нямам гофретник

и още една идея, този път вече съм я правила много пъти: тиква на фурна (ням ням)
    тиквата се сварява (взимам от нарязаната, нз колко излиза 1 пакетче ) . В купа се разбиват 4 яйца, 500мл прясно мляко и чаша кафява захар/ 3/4 чаша фруктоза/подсладител (не ползвам подсладител аз). Сварената тиква се слага в тавичка, залива се със сместа и се пече
    Много вкусна и здравословна закусчица за мен и котката Но имайте в предвид, че все пак във фруктозата и кафявата захар си има калории, макар и да са полезни, така че по полекичко с това Аз лично ям 1 на една седмица (ест. когато има тикви) и не ми е навредило на кг

опитах несвита и тва е пълен фабрикат, 5 парченца ягода, нишесте и флейкс, освен това е пълна помия, споредмене с кисело мляко би било по-поносимо

Цитирай Първоначално написано от silver_moon

то и аз днес за 1 път пробвах извара щом котката я яде => става
    еми ям си я така, ма аз мразя сирене (не че съм опитвала, странна съм на ядене), а мед обичам само в прясно мляко. Едно време ги ядях с пудра захар/шоколад, но вече - не. Понякога обаче слагам банан
    Ам ако можеш да обръщаш тънки палачинки, от това,което съм написала за 1, може да направиш 2 - по-добре ще е. Но на моя тиган червената точка му изчезна и залепва , ако е по-тъничка трябва нов тиган!

ам, и докато се рових из нета ми попадна много интересна идея: нали принципно гофрети се правят с тесто за палачинки, и гледам доста хора са правили от сместа за тричава палачинка - гофрети, в гофретник. Не виждам причина да не е здравословно. Но нямам гофретник

и още една идея, този път вече съм я правила много пъти: тиква на фурна (ням ням)
    тиквата се сварява (взимам от нарязаната, нз колко излиза 1 пакетче ) . В купа се разбиват 4 яйца, 500мл прясно мляко и чаша кафява захар/ 3/4 чаша фруктоза/подсладител (не ползвам подсладител аз). Сварената тиква се слага в тавичка, залива се със сместа и се пече
    Много вкусна и здравословна закусчица за мен и котката Но имайте в предвид, че все пак във фруктозата и кафявата захар си има калории, макар и да са полезни, така че по полекичко с това Аз лично ям 1 на една седмица (ест. когато има тикви) и не ми е навредило на кг
    Лее тъкмо ме подсети да си направя тиква Бях забравила за този зеленчук и сега му е сезона, идеалноо Благодаряяя

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си