- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
Леле как успяваш да свикнеш да пиеш вода толкова много, айде лятото става жега ала бала, ама зимата ??? А да те попитам вредно ли е да се пие вода след хранене или по време на хранене. Срещам мн. различни мениея и незнам какво да правя?Първоначално написано от Infinity
^ За водата - в самото начало ми беше трудничко , да , но пък за сметка на това след първата седмица бях свикнала до такава степен с многото вода , че ожаснявах постоянно. Сега също е така - не се
" наливам " .. просто ожаднявам.
За пиенето на вода по време на хранене и след - и аз съм чела доста противоречиви мнения , но моето лично е че поне час след хранене не трябва да се пие вода.
По време на самото хранене не пия вода и не смятам , че е добре.![]()
To infinity and beyond.
Аз не мога да не закуся, после съм като парцал през целия ден. Обикновено закусвам с кисело мляко и плодове. Два банана и 1 мляко засищат ужасно много и до обяд съм сита, но напоследък не знам какво ми става, ям страшно много боклуци, плаша се вече. Ето днес- 4 мини кифлички и 1 кока- колаСега като знам, че ще ходя при баба 3 дена ще е още по- зле.. Но смятам да се стегна вече
![]()
Та най- добрата закуска за мен докато съм на училище е плодове и мляко, а като съм си у дома обикновено закусвам 2 сендвица, или омлет, но добавям плод задължително. Особено сега в това грипно време яжте поне 2 пъти на ден плодове и пийте много течности.![]()
Нима съм аз в огледалото.. с лице по-бяло и от бялото?.. С разплакани очи, с разрошени коси, съсипана от болка и сълзи..
Infinity, дай ми съвет как постепенно да увелича водата .... смисъл кажи ми за един ден кога да пия вода, по колко г/д ? (извинявах, че те занимавам, но ми е нужен съвета ти)
Няма проблем , нали затова е форума.![]()
Първо трябва да те попитам в момента колко вода пиеш на ден ?![]()
Аз лично си пия водата разделена на " порции " от по 0,5л.
Пълня си шишето вкъщи , за да мога да следя колко пия.
Сутрин преди училище пия едно , на училище също си взимам шише , след училище още едно. Към 5-6 още едно и след вечеря , също.
Казвам ти , за да се ориентираш горе- долу , но не съм съвсем сигурна дали е точно толкова винаги .. понякога пия повече , не по-малко.
Ако ти е трудно в началото , увеличавай количеството постепенно.![]()
To infinity and beyond.
Ами до скоро пиех по 2/3 чаши по 250 мл. на ден, но сега малко ме боли гърлото и почти не пия.
аз пия по 3-4 литра вода на ден
не е умишлено - просто от как се помня (3-4 годишна) пия по толкова...баща ми вика, че ше ми земе водоноска
![]()
та както казаха, почни да пиеш по малко и да увеличаваш постепенно. Примерно ставап и пиеш една чаша, преди да тръгнеш за даскало (ако си 1 смяна) пиеш още една, в даскало изпиваш поне едно малко шишенце (мене 1.5 литра не ми стигат за в даскало ), като се прибереш - пак една чаша, 15-20 мин преди вечеря още една,15-20 мин след вечеря - пак, преди лягане още една и ето ти 2л... и постепен н о увеличаваш, примерно на седмица увеличаваш спо чаша и така. ще ги направиш 3литра и си ок![]()
Ами да ти кажа, той организъмът ми се приспособи вече (: Но на обяд трябва да ям месо или яйца, освен ако не съм на по-строг режим.Първоначално написано от cunt
Running is my drug and I am overdosed ..
silver_moon, аз не ходя на училищеНо ще видя да съчетая съветите ти с лекциите ми. Но май ще е по-добре да пия леко по-топла вода, че както казах ме боли гърлото и не смея да пийна нещо по хладно.
Благодаря Ви за съветите, супер готини сте всички !!!!![]()
![]()
![]()
опа, не съобразих, че 90г са завършили вече, извинявайПървоначално написано от ira90
еми то и аз не пия студена, мразя каквото и да било да е студено/ледено... мисля, че с минерална вода, стайна температура няма да имаш прблем.
![]()
Да точно към нея се насочих, незнам, но имам усещането че когато пия вода от вкъщи не мога да се "напия", а с минералната много по-лесно утолявам жаждата си.
Абе хора как по 3 литра на ден ?! То човек няма да може да излезе от тоалетната ако пие по толкова. Препоръчителното е 8 чаши, но при всеки е строго индивидуално. Ето с този калкулатор http://www.csgnetwork.com/humanh2owater.html може да се изчисли колко вода горе долу трябва да се пие на ден.
Btw минералната вода не е за ежедневна употреба, камо ли пък по 3 литра ма ден, все пак е с висока минерализация. Не случайно се продава трапезна вода на която изрично пише, че е с ниска минерализация и е подходяща за ежедневна употреба.
Ами аз и пържоли съм закусвала и мюсли с мед и мляко съм закусвалаОбщо взето стига да има кафенце и мляко към яденето за закуска не съм претенциозна - само да има нещо, че обичам да ям сутрин.
Тая Несвита не бих я пробвала - много на полуфабрикат ми бие. По-добре мюслите от магазина, поне нямат разни консерванти и боклуци вътре ( а съм сигурна, че сътвореното от Нестле има доста) .
ira90 аз само минерална пия, знам, че не е полезно, но от чешмяната в нас после не излизам от кенефа (не от малка нужда) и ме боли корем и тн, хич не става за пиене.
ами как по 3л - лесно, като ожаднея пия - и изпивам в крайна сметка по 3-4л. Не ми бутай калкулатори за вода, защото при всеки е индивидуално, зависи от сезона, физическата активност и тн. Примерно след тренировка (плуване) мога да изпия и една туба, ако не ми се пръсне корема преди това![]()
И е препоръчително да се пие не по-малко от 8 чаши = 2литра на ден, а не по толкова, като е жаден човек ще пие я![]()
Малко несъответствие... НЕСВИТА и ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА!!! Или Активия закуска и т.н. Тея работи са фрашкани със захар и/или подсладители и са също толкова натурални колкото пластмаса. Моля ви, не се излагайте... Рекламите могат много гот да звучат ама сичко си е със захар... Не може ем да е диетично и здравословно, ем да е сладко със силен аромат...
Аз по принцип закусвам половин кофичка кисело мляко Култура, щото е тежко и повече не мога (въпреки че е 0.1%, ама и то не е произведено с оригиналната бактерия за кисело мляко).
абе вие сериозно ли говорите? аз БУКВАЛНО се наливам с вода..е така седа и си пия колкото мога.
дори тия 3л дето вие казвате че са много на мен ми се струват малко..
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
чувала съм, че повече от 2.5 литра натуварват излишно бъбреците, не съм на 100 % сигурна но ми се струва, че има нещо вярноПървоначално написано от cunt
Кой реши , че чешмяната вода е здравословна или полезна ?![]()
Да , на някои места може би е , но никой не може да твърди , че
на всякъде е така , защото например в моя град тя е под всякаква
критика .. имало е случаи , в които и на мърша е смърдял.
Аз смятам , че е полезно да се редуват водите - изворна - минерална - трапезна. На изворните води си пише , че са подходящи за ЕЖЕДНЕВНА употреба , дори и за кърмачета. Тя е с доста ниска минерализация и е подходяща.![]()
Мен чешмяна вода нищо и никой не може да ме накара да близна.![]()
И зъбите си мия със минерална / изворна.![]()
To infinity and beyond.
мдам, съгласна съм с теб за чешмяната, тя е (puke) почти навсякъде . също така съм и съгласна, че е най-добре да се редуват (пъпреки, че аз не го правя)Първоначално написано от Infinity
и ето още една рецепта за палачинка, много вкусна:
за 1 брой (дебеличка): 1 яйце, 1 сл. извара, 1.5-2сл. прясно мляко, 3с.лъжичи овесени трици, ако стане прекалено гъсто - добавете още лъжица мляко![]()
аз си правя 2 палачинки и ме засищат наистина много, за дълго време
Silver_moon, точно днес си купих нискомаслена извара и се чудих как да си я приготвя. А палачинките така ли ги ядеш после или им добавяш малко сирене/мед?
Някой ако има идеи нека да пише как да си я приготвям тази извара?
О , за изварата не мога да ти помогна - мрааазя извара.![]()
To infinity and beyond.
то и аз днес за 1 път пробвах извараПървоначално написано от ira90
щом котката я яде => става
![]()
еми ям си я така, ма аз мразя сирене (не че съм опитвала, странна съм на ядене), а мед обичам само в прясно мляко. Едно време ги ядях с пудра захар/шоколад, но вече - не. Понякога обаче слагам банан![]()
Ам ако можеш да обръщаш тънки палачинки, от това,което съм написала за 1, може да направиш 2 - по-добре ще е. Но на моя тиган червената точка му изчезна и залепва , ако е по-тъничкатрябва нов тиган!
ам, и докато се рових из нета ми попадна много интересна идея: нали принципно гофрети се правят с тесто за палачинки, и гледам доста хора са правили от сместа за тричава палачинка - гофрети, в гофретник. Не виждам причина да не е здравословно. Но нямам гофретник
и още една идея, този път вече съм я правила много пъти: тиква на фурна (ням ням)
тиквата се сварява (взимам от нарязаната, нз колко излиза 1 пакетче ). В купа се разбиват 4 яйца, 500мл прясно мляко и чаша кафява захар/ 3/4 чаша фруктоза/подсладител (не ползвам подсладител аз). Сварената тиква се слага в тавичка, залива се със сместа и се пече
![]()
Много вкусна и здравословна закусчица за мен и коткатаНо имайте в предвид, че все пак във фруктозата и кафявата захар си има калории, макар и да са полезни, така че по полекичко с това
Аз лично ям 1 на една седмица (ест. когато има тикви) и не ми е навредило на кг
![]()
опитах несвита и тва е пълен фабрикат, 5 парченца ягода, нишесте и флейкс, освен това е пълна помия, споредмене с кисело мляко би било по-поносимо
Лее тъкмо ме подсети да си направя тикваПървоначално написано от silver_moon
Бях забравила за този зеленчук
![]()
и сега му е сезона, идеалноо Благодаряяя
![]()
![]()
![]()
![]()