- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
ОпределенооПървоначално написано от ri41
![]()
И аз я опитах един път и е ужассс .... само рекламата й където е добра
!!!! Тийнчетааа имам едно въпросче, сега майчето иска отслабне с 3/4 кг. И тя ме попита какво да яде повече въглехидрати ли, белтъчини ли какво? Но и аз незнам какво точно и за това реших първо да попитам вас, да си кажете мнението.
еми белтъчини, но да не прави диетата на Дюкан, че ще си съсипе бъбреците. Нека закусва нещо от тези тричевите нещица/овесени ядки с мляко. После за междинно един плод. Обяд - месо или риба + салата/задушени зеленчуци/картофи (по-рядко) / ориз (по-рядко)/ печени тивички/ патладжан на фурна. Пак междинно - плод. И вечеря салата + супа, или ако е много гладна салата+някакво месо. И вечерята не по-късно от 18.30-19.00. Важно е да яде на често и по малко, да вечеря по-ранкоПървоначално написано от ira90
![]()
silver_moon е дала добри препоръки за майка ти.
Наистина е по-добре да набляга на белтъчините , но не и да изключва напълно от меноюто си въглехидрати. Нека и те присъстват , но не е за предпочитане да са " бързи " въглехидрати .. т.е. по-добре картофи и ориз , отколкото някакъв сладкиш или вафла , примерно.
![]()
To infinity and beyond.
Благодаря Ви, че веднага се отзовахте. Днес ще идем да напазаруваме плодове и зеленчуци ... може и аз да се присъединя към нейното меню, няма да откажа и аз да сваля някое друго килце, че сега като дойдат празниците ииии не мога да устоя на празничните вечери.
Още веднъж, благодаря !!!![]()
а и забравих да спомена - да пие вода (не по-малко от 2литра). Да не яде пържено. На салатите може да слага зехтин, защото трябват и мазнини все пак, особено на една жена.. Вземете си ръжен/пълнозърнест хляб и може на 3-4 дена по 1-2 пречени филийки
![]()
Днес закусихме (също и за следобедна закуска) 100/150 гр. кислело мляко с овесени ядки 100гр. + 2 средно големи ябълки настъргани. Всичко това го омесихме и добавих 1 ч.л. мед (домашен). Как мислите добре ли е за диетка ?
100гр. овесени ядкиПървоначално написано от ira90
Това не е ли много ?
![]()
To infinity and beyond.
Ми незнам, в интернет (един форум го прочетох) но това е за двете ни за сутринта и следобед.Първоначално написано от Infinity
![]()
Така става.
Аз реших ,че си изяла толкова сама на закуска.![]()
To infinity and beyond.
И аз ям същото и то в огромно количество, защото съм лакомаПървоначално написано от ira90
![]()
От 2 дни се опитвам да се храня по-здравословно, днес си направих супер вкуните тричави хлебчета, та ще е интересно да вписваш менюто си ако не е проблем, за да черпя идеи и аз, малко разнообразие няма да е зле.![]()
Може да разнообразявате на закуска с някое яйчице.
Добре няма проблеми.
Закуска : Овесени ядки + кис.мляко+мед
Обяд: Пилешка супа
Вечеря: Салата (зеле,карфиол и моркови)
Когато огладнявах междо храненията ядях моркови или от овесените ядки по 2/3 с.л. (максимум). Пия билков чай и вода (ама да е леко топла, че сега съм болна)
Останових, че тази кашичка, която си забърках доста ме засища, не очаквах да се нахраня от толкова малко.
Разбира се, важна е и физическата активностПървоначално написано от ira90
Спортувате ли?
Сега като видях менюто ти се сетих, че и аз имам чай в нас и то няколко вида, ще започна да го пия.
:}}}
Еми задоволявам се с велоергометъра вкъщи, тичане на гребната (когато е хубаво времето), вървенето пеша и изкачването на стълбите.
Меню за днес:
Закуска: Овесени ядки с кис. мляко и мед
Обяд: Две препечени (пълнозърнест хляб) филийки с кашкавал(но тънки ленти) + 1 сварено яйце
Питие: Билков чай и вода.
Между храненията Морков
Вечерята ще допълня по-късно !!!
Вечеря Лозови сърми (без кайма) + кис.мляко
За десерт една ябълка
Опитах я тая Несвита и щях да повърна,ужасна е ,цялата я хвърли,повече да не я видя.Иначе закусвам филийка с кашкавал или сирене,или плод ако има.
много въглехидрати имаш в менюто, с малко протеини, а трябва да е обратното. Закуската ти е ок, обяда също, но после този морков го замени с плод, морковът само ти остъргва корема и огладняваш повече, пак си го яж ама на салатка. И на вечеря ориз хич не е подходящ - хапвай протеин. Може сутрин да изяждаш по десетина бадема или 3-4 ореха - много са полезни ядките, а и набяват нужните на тялото то полезни мазниниПървоначално написано от ira90
![]()
това да вечеряш протеини, без въглехидрати..... дрън дрън, аз не го спазвах това и пак свалих доста, и сега въпреки че напълнях, пак не съм си върнала старото тегло, просто човек не може цял живот да се съобразява до колко часа ще яде, какво кога да яде, това е излишно и ненужно, отслабва се бързо=пълнее се също толкова бързотъй, че само ако ограничите боклуците, сладките и хляба и се движите повече, нещата ще дойдат от самосебе си, моя съвет карайте го бавно, но славно!
![]()
а нали като не изразходи въглехидратите от вечерята те стават на мазнинки на нежелани местенца, обяснено на прост български. А и никъде не съм казала да се сваля бързо, аз съм на принципа за здравословното и дълготрайно отслабване, последвано от здравословно хранене за цял живот. И като се има в предвид, че човек не се тъпче с боклуци всеки ден винаги може да си позволи малко разхищение на празник да речем, без да качи, а не след това форумът да е заринат от теми за отслабване. Ако веднъж човек свикне как да се храни, няма да му прави никакво впечатление придържането към някой правила.Първоначално написано от ri41
пп. лично мнение, не го приемай като заяждане![]()
казвам го като човек който е ял мусака в 9/10 часа вечерта и който е свалил блозо 20 кг![]()
Така ли .... охх били ме улеснила смисъл кажи на кои храни да наблягам главно? Не съм наясно кои храни съдържат по-малко въглехидрати, кои повече протеини и т.н.Първоначално написано от silver_moon
![]()
(леле аз така заблуждавам и майчетоо
)