- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нашата здравословна закуска - мнения и съвети.
е нищо де, човек се учи, докато е жив
протеините, на които трябва да наблягаш, се съдържат в: непържено месо, риба, мляко и извара, яйца, тези колбасите "Стара планина" и каймата пак "Стара планина" - ама не прекалявай със "Стара планина". Гледай и на обяд и на вечеря да ги имаш.
Въглехидратите са: картофи, ориз, овесении ядки и трици (те за закуска са супер), хляб, плодове, макарони, брашно. Тях ги яж до към 3-4 следобяд. Използвай картофите и ориза за гарнитура 2-3 пъти седмично максимум
Проучи кои са бързи и кои бавни въглехидратиИ разгледай и за ползите от овесените трици
За набавяне на мазнини използвай: ядки, зехтин - те са от полезните мазнинки, както и тези от рибата![]()
Яж по 4-5 пъти на ден и по малко, за да ти се засили метаболизма, иначе се забавя![]()
Благодаря ти за информацията, silver_moon.
И така менюто ми за днес:
Закуска - пропуснах, бях на лекар
Обяд - Пилешка супа (препоръка на лекарката ми)
Вечеря - Пил. филе запечено на тиган, но с 2 капки зехтин. С гарнитура домат и краставица.
Десерт Една ябълка.
Междо обяда и вечерята изядох 3/4 бадема и половин банан.
Питие както винаги билков чай с една ч.л. мед.
Намерих нещо интересно !!! Което може би ще е полезно и за другите които следят форума (информацията е взета от google)
Ако консумирате повече въглехидрати, отколкото тези, които се превръщат в глюкоза или гликоген, ще напълнеете. И обратното: ако намалите количеството въглехидрати, организмът има нужда от повече гориво. Мазнините се трансформират в глюкоза и ще отслабнете. Но ако консумирате прекалено малко въглехидрати (под 50 г дневно) може да настъпи кетоза - състояние на организма, при което собствената мазнина на организма се използва предимно за енергия.
Имам един въпрос знаете ли кои са тези въглехидрати които се превръщат в "глюкоза или гликоген" ?
Всички въглехидрати се превръщат в глюкоза.
Белтъчините в аминокиселини , а мазнините в глицерол и мастни киселини. Биология - осми клас.![]()
To infinity and beyond.
ОО не съм на ти с биологията, пък и мина доста време от както бях 8-ми клас.Мерси за онформацията, значи стигам до извода, че трябва да се намали консумирането на въглехидрати (но не да се спре).
Меню за днес:
Закуска Чай (билков с мед) с 2 суп. лъж. овесени ядки + 1 твърдо сварено яйце
Обяд Печено бут. с гар. карфиол
Питие както винаги чай и вода.
Вечеря една шопска салата със сирене (без олио/зехтин и сол)
Десерт 1-но киви.
Моето меню е почти като твоето, само че аз ям пълнозърнест хляб и си правя питки с извара и трици![]()
браво за днешното менюПървоначално написано от ira90
слагай малко зехтин на салатата, на женския организъм са му нужни мазнини, иначе цикъл - проблеми
(де да го знаех и аз това в моя период на отслабване
)
Мерси , но е доста трудно да си изготвиш меню. Все се чудя сега кое беше въглехидрати, кое с повече протеини и така се лутам ... но ще свикнаПървоначално написано от silver_moon
![]()
![]()
Меню за днес:
Закуска - пропуснах я (леко се успах)
Обяд Риба печена (скумрия) с гар. варен фасул
Вечеря Супа
Десерт 1 банан
Между храненията чай, 4/5 бадема и 1 портокал.
Питие отново чай и вода.
Според мен днешното ти меню е ОК.
Само бих те посъветвала да консумираш банани до 16.00 часа , примерно, защото съдържат малко повече захар / въглехидрати / , но пък един банан в никакъв случай НЕ Е фатален.![]()
Аз искам да попитам някой консумирал ли е това БИО мюсли :
http://www.zdravosloven.com/magazin/...-bio-5091.html
?? Интересувам се ,защото прочетох , че не съдържа никаква добавена захар и може би вкуса ми е доста по-различен от обикновеното мюсли с добавена захар .. ??![]()
![]()
To infinity and beyond.
Благодаря, Infinity, че споделяш мнението си. За банана все забравям, спомних си, че й друг ми е казвал това ... ама ох още не мога да свикна, но не се отказвам. А това мюсли е интересно, не съм го пробвала.
Меню за днес:
1) ЗАКУСКА - Попара - овесени ядки с чай и малко настъргано сирене. Измислих си го сама не е никак лошо.![]()
2) ОБЯД - Салата - зеле и краставица (не бях гладна и ядох само за да спазя режима си)
Между хранения един банан. Питие вода, вече ми омръзна този чай.
И да ви се похваля вече пия г/д по литър и половина вода на ден (като имате напредвид, че преди пиех по 2/3 чаши max.) Определено водата влияе добре на организма ми и осещам, че метаболизма ми се е ускорил сравнение с преди.![]()
![]()
грешна тема
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
^ И какво и е грешното , че нещо не схванах 'лаконичното ' ти изказване?![]()
To infinity and beyond.
мислех че пиша в друга темаПървоначално написано от Infinity
![]()
не се заяждай
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
^^ Не , нямам такива намерения.
Просто реших , че пак някой е тръгнал да критикува друг , затова как се храни.![]()
To infinity and beyond.
оф, аз напоследък нищо не закусвам и в училище се нахвърлям на сладките неща, което е ужасно .. решила съм от утре по два литра вода на ден, в училище ябълка, за закуска кисело мляко или корнфлейкс. пък там за обяд, вечеря, вече ще си ям от златните ръце на баба![]()
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Ох да ви споделя греха си днес ... (нали споделен грях е половин грях)
Днес мама направи кекс .... и аз неустоях на миризмата ... и после на гледката и изядох 2 парценца (но нормални).Не можах да се преборяя.
И вечеря - Варени картофи (2 средно големи) със извара и 1-на краставица.
Аз пък да ви се оплача вече не знам какво да правя, когато съм първа смяна.Ставам в 6 и 20 и въобще не ми е до ядене и после на училище като огладнея трябва да ям закуски и кроасани, които са мазни и вредни.А да си взимам плодове - може, но не ме наяждат.Дайте идея за нещо , което мога да си купувам,но да е полезно и засищащо ?![]()
![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
^ Някакъв пълнозърнест сандвич с пуешко/пилешко , до 50гр. ядки
/ бадеми , лешници / плодове + кисело мляко .. ??![]()
![]()
To infinity and beyond.
Аааа как преценяш, че метаболизмът ти се е засилил? Сериозно, не мога да схвана.Първоначално написано от ira90
![]()
Честно казано и на мен това ми стана супер интересно , но реших , че няма смисъл да питам , за да не прозвучи сякаш се заяждам.![]()
![]()
To infinity and beyond.
И аз смятах да пиша, че не е заяждане, щото тей звучи.![]()
Ама не се заяждам, просот питам.. щото ако може да се усети де да знам, яко ще е.![]()
Ох, и аз трябва да започна да пия повече вода... Ама не мога нещо...