- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Какво да ям в училище?
"Основната причина да се набеди късното хранене за водещо до напълняване, идва от милионите хора по света, които качват наднормени килограми благодарение на ежедневната си обилната вечеря. Типичният модел на хранене на съвременния човек включва пропускане на закуската, евентуален обяд (не винаги) и богата вечеря, чрез която се компенсира и свръхкомпенсира калорийният недостиг за целия ден. Толкова много калории наведнъж не могат да бъдат усвоени, още повече че след тяхното поглъщане обикновено не следва двигателна активност. Ситуацията се усложнява и от факта, че нередовното хранене 1-2 пъти дневно довежда до голямо забавяне на метаболизма. Всичко е съпроводено и от тотална липса на физическа активност. Така че само по себе си храненето късно вечер не води до напълняване. Това се получава от съчетаването на обилно късно хранене всеки ден, забавен метаболизъм и намалена двигателна активност. При такива случаи налагането на ограничение по отношение на късното хранене, естествено ще даде някакъв ефект, но той ще бъде далеч от този на един балансиран хранителен режим."Първоначално написано от play23
Точно в това е идеята - аз правех описаното горе - не закусвах, обядвах каквото падне и като се прибера вечер стой та гледай, вечеря в 9-10 и после пак в 12.
Като вечеряш рано - към 6-7, искаш, не искаш ще закусваш, защото ще си гладен сутринта, а съм на мнение, че закуската е много много важна. Разбира се, това не означава да гладуваш след 6, винаги можеш да изядеш плод/зеленчук, ако си много гладен. Идеята е да не се тъпчеш с шоколади по нощите.
Така че аз си оставам на мнението, че не е добре да се яде късно вечер, статията не ме убеди в противното..