- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Адвентисти - 7 въпроса
Здравейте. Ще съм много благодарна, ако отговорите на следните 7 въпроса.![]()
Анкета:
1. Чували ли сте за църквата на адвентистите от седмия ден (ЦАСД)?
2. Какво мислите за хората, които я посещават?
3. Познавате ли хора, които я посещават?
4. Знаете ли с какво са по-различни хората, посещаващи ЦАСД?
5. Вие бихте ли посетили ЦАСД?
6. Какво може да ви накара да я посетите?
7. Бихте ли опитали да прекарате една събота като адвентист от седмия ден?
1 да
2 fucking idiots
3 мервал съм няколко пъти и са опитвали да ме "конвертират"
4 не мисля че има нещо кой знае колко различно, по-скоро са малко по-лековерни и нерационални но не твърде много
5 само за смях
6 смях?
7 не знам нещо по-специално да правят на този ден, но най-вероятно не (виж ако беше за мормони въпроса определено щях сериозно да обмисля идеята за групов секс ама на)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
1. Да.Първоначално написано от PlayMyMusic
2. Поредните фанатици и сектанти, тръгнали по грешния път.
3. Не, а и почти никой от познатите ми не е чувал за тях.
4. Не знам, но доколкото съм чувал, с това че са сектанти, което не води до добри неща.
5. Не, освен ако не съм изследовател на секти и култове.
6. Само ако Господ се появи и ме накара да отида.
7. Това са глупости със съботите и неделите.
Защо питаш, да не би да си кандидат-член адвентист![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
и аз съм на това мненеие :P
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Аз съм срещала такава църква.. В Русе. Мисля, че беше по Борисова някъде..
Mistakes are proof that you are trying.
Не съществува секта, която да не е опасна, всички секти водят до упадък и деградация, и дори е имало случаи, в които са довеждали разни хора до самоубийство или друг вид смърт. Най-добре е човек въобще да не се занимава с такива работи, и да не общува с такива хора.
1)DaПървоначално написано от PlayMyMusic
2) Napulno normalni hora
3)dosta
4)Hora na koito mojesh da imash doverie
5) Vsqka sybota :)
6)Curkva ,4iito vqrvaniq sa osnovani na Bibliqta i samo na Bibliqta, za razlika ot ostanalite
7)Do kraq na jivota si shte buda adventist :)
Олигофренска работа.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Олигофрени без грам понятие се обадиха ...
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Ти да не си адвентистка?Първоначално написано от monityY
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
ако не знаеш че това ти изказване е грях и убида за БОК по-добре да изядеш пет хиляди трилиона слонски пишки покрити с по три кила смегма отсега, че да добиеш тренинг за един средностатистически ден в адаПървоначално написано от monityY
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^![]()
![]()
![]()
1. Да.
2. Ами нищо, тъй като не съм много запозната, а и не познавам много такива хора.
3. Преди познавах едно момиче.
4. Не съм много наясно, имат някакви други убеждения и "правила" които спазват, може би...
5. Не.
6. Общо взето нищо.
7. Нямам си представа какво толкова се прави в този ден, помня че въпросното момиче което ми беше съученичка го взимаха от у-ще всяка петъчна вечер и прекарвали деня в църквата...Но не, не бих.
Що за глупости са това?!!?!?Първоначално написано от PlayMyMusic
Сигурно поредната прее*бана секта като православието![]()
1.Не
2.НЕЕ!!
3.Не
4.Не
5.Не
6. Всичко що е над 50 лева.
7.Не
True story.
^не че нещо ,ама няма да откажа да седна на столчето в Св.Ал.Невски (това по отношение на православието)Недей ги сравнява така лекомислено.
една от най-опърничавите християнски секти са именно адвентистите
1da
2napalno ludi hora
3za moi ujas da
4vsqka carkva e sekta i pobarkva normalnite hora
5ne razbirase.ne ni se podludqva
6absoliutno nishto
7neeeeeeeeeeeeee
да, сектите са крайно нелепи, и нищо не спасяват в сравнение с Исус и посочените в Новозаветните книги негови ученици, само дето се надуват с някаква чрезмерна духовност, но нямат любов към човеците, дори лично аз съм виждал с очите си как едни и същи хора с проблеми посещават всеки път техните църкви в продължение на години и си остават до последно с болестите и проклятията (без почти) никакво подобрение - човешката(666) религия е царството на суетата
Та вие какви сте бе "християни".ЕГати мозъците имате та да вярвате на глупостите в тая проклета тъпа библия.Олеееееее отивам в ада сега,какво ли ще правя!?Много ми пука,тъй като няма рай и ад,ффффф вие сте невероятни просто,невероятно малоумни,кви са тия глави бе,вие се държите като АБСОЛЮТНИ КИБОРГИ НА ИЗЪНЗЕМНИТЕ,КОИТО СА СЪЗДАДЕНИ ДА ВЯРВАТ В НЕЩО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ,БЕЗ ДА ТЪРСЯТ ГРАМ ЛОГИКА.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
по принцип не е необходимо да отидеш в още един ад, след като и без друго досега живеехме в достатъчно фатални адски условия, понеже и всичко, което се е случило и ще се случи в рамките на тази вечност, ще се повтори едно към едно в следващата само че чрез размяна на ролите, понеже посегателите ще се окажат на мястото на своите жертви, а жертвите на мястото на своите посегатели, и така всичко, което си причинил на други, ще ти бъде причинено по абсолютно същият начин, така че, не е ли това един вечен ад?!, тъй като вечността наистина е времева безкрайност, но все пак в нея има начало и край, така щото дори и самият истински Бог не може да предотврати краят, и така вечността се оказва дори времеви кръг(цикъл) с начало и край, като по този начин винаги след краят следва ново начало, и така вечността хем е безкрайна, хем има начало и край защото е кръг/цикъл, в който при всяко завъртане ролите на душите се сменят с една стъпка напред, и така аз ще бъда теб, ти ще бъдеш мен, тя ще бъде теб, и ти ще бъдеш нея, не че това е карма, защото истинският Бог никога не е създавал карма, но това е просто вечният съд, който е и вечен ад за всички човеци/одушевени, ето защо не е добре да бъде причинявано каквото и да е зло по какъвто и да е начин, понеже някой ден причинителя ще дойде на мястото на своите жертви, и тогава самият той ще трябва да понесе злото, което им е причинил в миналите завъртания на вечността
"Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите(сиреч, в тази вечност), с такава ще ви съдят(сиреч, в следващите завъртания на вечността), и с каквато мярка мерите(сиреч, в настоящата вечност), с такава ще ви се мери(сиреч, в послешните цикли на вечността). И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око..... И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 1-12,
"И димът(т.е. и съдбата) от тяхното мъчение ще се издига(т.е. ще се повтаря едно към едно) до вечни векове(т.е. до безброй завъртания на вечността); и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му." Откровение 14: 11
Последно редактирано от npp : 10-22-2012 на 10:57
Разбирам смисълът в това, че всичко се връща, но какъв е смисълът Бог да направи пострадалите посегатели? Така те самите стават зли, а нима Бог като творец желае да повтаря абсолютно целия цикъл като дава периодично права на пострадаилите да издевателстват над по нищо неосъзнаващите за това, че са били издеватели над други в миналата вечност, после първите да се преродят отново в следващата вечност като над тях се извършват същите издевателства от вече вторите, които са вече "рециклирани изстрадали души" като отново получават правото си да издевателстват... и така до безкрайност. Обясни ми как и защо Бог би допуснал подобно "забиване на системата", ако Той е създателят й както и администраторът й като с това едновременно и безгрешен и безкористен?
1. Вече да
2. Объркали са се
3. Не
4. Предполага се, че се държат като зомбирани
5. Едва ли
6. Изследователска цел, винаги е интересно да се наблюдават група екземпляри правещи нетипични неща
7. В това има ли смисъл?
с всичо това Бог просто се опитва да каже: "не причинявай зло другиму", понеже именно придържането към този принцип може да спаси всички човеци, а на въпроса защо Той допуска "тъмнината" да царува около 5-6 хилядолетия в началото на всяка вечност, (това е) за да (се) докаже че злото не е добро за нито един човек, според както е писано:
"Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него(сиреч, за да (се) докаже че явлението на "тъмнината" е вредно/безполезно/ненужно/излишно). Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато(т.е. и Бог отново издирва всичко свършено, което някога е било, при своето новорождение). Видях още под слънцето Мястото на съда, а там беззаконието, - И мястото на правдата, а там неправдата. Рекох в сърцето си: Бог ще съди праведния и нечестивия; Защото има време(т.е. вечна съдба) у Него за всяко нещо и за всяко дело. Рекох в сърцето си относно човешките чада, Че това е за да ги опита Бог, И за да видят те, че в себе си са като животни(т.е. че са само потребители)." Еклесиаст 3: 14-18
Последно редактирано от npp : 10-22-2012 на 22:14
Имам доста познати, които са адвентисти.
Едните, с които бях близка, се опитаха с измама да ми откраднат един наследствен имот.
Други, при всяка среща ми предлагат нови напечатани книжки(кой ги плаща?).
Аз всеки път любезно отказвам и казвам,че съм вярваща и не ми е нужно някой
да ми помага ("промива") мозъка.
(А адвентистите са с промити такива)
Вчера попитах един адвентист ще ходи ли на гробища на черешова задушница,
а той ми отговори, че не ПРАЗНУВА никакви празници (?) !