- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- [!]ХИМИЯ - Проблеми, Въпроси и Отговори[!]
Хайде който не разбира химия да пише тук!Няма нужда да се правят няколко теми по химия.Аз съм готов да помогна.А и сега малко информация за мен:
Имам интерес по химия от 7 клас.Ходих на олимпиади по химия от 7 до 12 клас.Участвал съм както на общински,така и на областните кръгове.През учебната 2009/2010 година участвах на националното състезание по химия и опазване на околната среда в Сливен.Оценката ми от състезанието е 5.75,а отборното класиране на 3 място в България.На матурата по химия и ООС имам 6.00.
В момента съм студент 1 курс в ХТМУ.Научни интереси:органична химия.
![]()
![]()
![]()
Колко кила уран ще ми трябват, за да вдигна във въздуха няколко цигански квартала?![]()
Ехе, голям химик се извъдиС какво смяташ да се занимаваш за напред? + Нямаше ли друга такава тема?
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
40 kg Уран са ти нужни за стандартна атомна бомбаПървоначално написано от Cybershot
![]()
Еми мисля да работя в някоя фармацевтична фирма.Вариантите са 2: да остана в БГ или да замина за чужбина след като завърша.Първоначално написано от ameli
![]()
Тя ще ми е само детонатораПървоначално написано от chemist9009
![]()
Как се изравняват уравненияяя и как да откривам индекситее ;хх
циганите не можеш да ги разкараш щом Хитлер не е успялПървоначално написано от Cybershot
![]()
![]()
Аз не съм ходил на приемни изпити.Първоначално написано от No5
![]()
![]()
Емии по принцип беше с оценка от състезанието за 24 специалности в 7 вуза.Ама матурата ми беше по висока оценка я взеха нея.До колкото знам нивото по химия на приемните изпити е много ниско.Първоначално написано от No5
Олимпиадите са на най-високо ниво,после са състезанията и накрая матурата и изпитите.![]()
Тцтц, от Сливен съм, а дори не съм разбрала, че има такова състезаниеПървоначално написано от chemist9009
![]()
БРАВО, възхищавам ти се!
Наскоро те видях и сърцето ми се разтуптя!
Разпали се пожар и не мога да го изгася...
Състезанието се проведе в ПМГ Добри Чинтулов.Ти кой клас си?Първоначално написано от xxcherry
![]()
![]()
Ммда, и аз питам същото.Първоначално написано от Unendlich
Копирам обяснението си от другата тема:Първоначално написано от Slashy
Чрез изравняването се цели да бъдат изравнени продуктите на реакцията и взаимодействащите вещества, т.е броят на веществата от ляво да са равни на полученото вещество от дясно. В общи линии ето как става:
Имаме взаимодействие на кислород с водород:
H2 + O2 ---> H2O
Виждаш, че от ляво, водородните атоми са 2 броя. Виждаш от ляво също така и че кислородните са два броя. В продуктите обаче имаме ДВА водородни и ЕДИН кислороден, тъй като кислородът проявява втора постоянна валентност, а водородът - първа постоянна. Т.е. по кръстното правило за валентност 2 х 1 = 1 . X, което, вероятно сте изучили, и от което изхождаме, че Х=2 (втора валентност на кислорода горе, индекс 2 долу на водорода). До тук съставихме валентностите. Сега същинската част на изравняването. Имаме от ляво два водородни - от дясно също, НО кислородът от ляво е двуатомна молекула (видно от индексът му - 2 ) а отдясно кислородът е само 1 (във водата). Затова поставяме индекс 2 пред водата и получаваме:
H2 + O2 ---> 2H2O
Да, но тази двойка, която поставихме пред водата удвои водородните атоми от дясно, защото 2 x H2 = 4H (стават четири водородни, това става, като умножим коефициента 2 ПРЕД водорода по 2-ката от молекулата му). Виждаме, че от дясно станаха четири водородни, а от ляво са САМО два. Затова пишем още един коефициент "2" пред водорода от ЛЯВО и получаваме:
2H2 + O2 --->> 2H2O
Практически уравнението е изравнено. За всеки случай правим проверка под самото уравнение:
2H2 + O2 ---> 2H2O
4H + 2O = 4H + 2O
Проверката показа, че четири водородни плюс два кислородни от ляво са равни на четири водородни плюс два кислородни от дясно. Уравнението е изравнено.
и аз съм профил Биология и химия
и мечтая да влезна фармация във Варна
кой клас си?!Първоначално написано от biolojkata95
9 предполагамПървоначално написано от chemist9009
![]()
9-ти
Първоначално написано от Lucho
![]()
![]()
Не спами темата, акообичаш.Първоначално написано от xKiFlAxx
Ти понеже си под мене..ще мълчиш.Първоначално написано от Lucho
И се разкарай с единствения пример който знаеш..
авторката със сигурност не е 7ми клас!
От къде си толкова сигурна, дали съм над или под теб ? Ако имаш нещо да ми кажеш, заповядай на лично съобщение и не ми се прави на голямата работа.Първоначално написано от xKiFlAxx
Методи за изравняване на химичните реакции които са одобрени от IUPAC(Международен съюз по чиста и приложна химия) са два:
Метод на електронния баланс (който е универсален) и метод на полуреакциите.Има и трети метод за изравняване(който не е одобрен)той се използва в математичната химия.![]()
![]()