- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Топче на ухото от обеца
Първо, предварително мерси на хората, които успеят да ми отговорят. Та, преди около 15-20 дни си пробих трета дупка на ухото. Отначало всичко си беше нормално, но след 4-5 дни още не беше спряло да ме боли ухото и по-точно самата дупчица. Тая вечер, когато за пореден път махнах обецата, за да си промия ухото напипах някаква подутинка, като топченце точно където е тази дупка и нещо ме хвана шубе. На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
хммм не знам дали ще ти помогна ,но имам дупки на ушите от години и сега от едни обеци ми стана такова топче и болеше-та временно ги махнах
не мога да разбера защо си махаш обицата когато почистваш мястото. Нищо не пречи да мацнеш малко кислородна вода и след това антибиотично кремче (гентамицин например) и да раздвижиш обичката за да влезе медикамента в дупчицата. А това твърдото понякога се образува около нов пиърсинг. По-скоро е от мястото, свикващо с метала. Спри да ръчкаш обицата, не я пипай с мръсни ръце и продължавай да я почистваш. Не знам с каква обица си, но ако е медицинска можеш да я отпуснеш малко от винчето, ако е сребро - веднага махай и сменяй с медицинска или титаниева, дори златото е по-добре.
Fuck you You fucking Fuckers
Аз пък тия "топчета" си ги имам от както се помня...но нищо им няма на дупките.
Ами на мен ми се бяха възпалили отгоре поне три пъти кат се опитвах да си пробивам хрущяла, та отказах се махнах ги и топчетата седяха сигурно 1 година поне но после си се махат. А твойто нз може сега да се е подуло, но може и да си спадне. Пръскай го със парфюм и гледай да не спиш много на тая страна където ти е![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Като се пробиваш с пистолет така е...
Сега и да изясня медицинска обеца се казва на титаниевите, защото това е медицинско желязо. Подходящо е дори за заместване на кост.
Махни си обиците с които си и си купи титаниеви и не сваляй обецата, когато промиваш. И друг път ако се пробиеш спистолет пак не се оплаквай, че има някакъв фал.
Първоначално написано от brokeninside13
Добре че са бъзиците, да си казваме истината.. =]]
brokeninside13 и всички които имат това,точно онзи ден ходих на лекар по тази причина защото и аз имам топчета на ухото от 2та и 3та дупка и ми стоят в продължение на 2 години без да ме болят. Казаха ми ,че това се наричат атероми и се премахват с хирургическа намеса.просто отидете при лекар уши нос и гърло или намерете някой хирург... процедурата е леко цепене на ухото и премахване на "мастното топче" и след това се правят 1 или 2 шева,като цялата процедура се прави с упойка и е безболезнена.Аз лично реших,че в скоро време ще ги премахна просто защото са ми неприятни![]()
You're hardly conscious of the stains and scars,enabling your partly clouded logic.
и аз имам и на двете дупки, не ме болят, не се личат ( само наа допир) ии в никакъв случай няма да ходя на лекар да ме режатсе едно някой ще ми пипа ушите
![]()
Преди 3год. замених златните си обеци със сребърни.
Болеше ме 1-2 седмици едното ухото и от тогава до сега имам топченце и то само на това, което ме болеше.От време на време ги махам, за да промия мястото и да почистя обиците и когато пипам, пипам едно топче, вътре в ухото ми.А да не говорим отвън колко се вижда.Не иска и не иска да се махне.А ме е страх да ходя без обеци, специално на ухото с топченцето, за да не ми зарастне дупчицата.И без това виждам зор всеки път, когато сменям обицата ..![]()
Big or small, lies are lies!
Първоначално написано от vagarious
аз като малка проявих алергия към среброто и от сребърните обици ми бяха гноясали ушите и се наложи с ножица да ми ги вадят (обиците). та от тогава ухото ми забира някакви излишни вещества, като гной и се образува малко топченце. предполагам вашите топченца също са нещо такова. аз ако си сложа обици веднага ми става по - голямо и ми се събира ггной, затова и не нося обици...![]()
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Ами на мен така ми стана едно топче от едни обеци и даже после ми хвана гной. Гледай да носиш златни или сребърни обеци, докато не ти зарастне дупката изцяло!
ами зависи какви обеци носиш например аз носих по едно време златни и започнах да нося сребърни и започнаха да се появяват такива топченца след време се изгубват но по добре ги мажи с някакъв крем за възпаления![]()
![]()
![]()
![]()
С медицинската ми обеца съм в момента и не мога да напипам хубаво, защото не искам да я махам, ама май се е махнало подутото. Олекна ми. Огромно благодаря на всички.
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
И аз имам топче, защото в 1 клас се изтюфосах с едни обеци на майка ми без тя да разбере, а аз откъде да знам че трябва да ги дезинфекцирам.. та така загнояса ми едното ухо, майка ми го оправи и оттогава си имам такова топчеама мойто се вижда така че
![]()
Имам същото топче.Като бях малка са ми пробили ушите и от тогава го имам.Боли ме като го пипам...Незнам от какво се получава и не,че ще ти помогна просто да се успокоиш,че не си единствена.Първоначално написано от gabri3lla
![]()
Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!
1. Какво лошо има в пробиването на меката част на ухото с пистолет? За хрущяла разбираемо, ама за възглавничката...
2. А на среброто пък какво му има? Нали уж се води благороден метал?![]()
Иначе и моите уши са пробивани с пистолет, и само аз си знам колко се грижех за тях, а пък те пак се разраняваха и не зарастваха с месеци, но въпреки това нямам такива топченца, поне не съм усещала.![]()
^На много хора от сребро им забират ушите. Аз примерно ако не съм със златни обици, а сложа сребърни или други, веднага ми набират ушите. Обаче една продавачка ме светна да лакирам кукичките /или зависи от обиците, това дето ви влиза в ухото/ с безцветен лак. Никакви проблеми нямам от тогава с абсолютно всички обици. Иначе мойте уши са пробивани с пистолет като съм била на 3![]()
И аз имам 3 дупки на едното ухо и тая дето е най-горе (долу-горе почти наполовината ухо, там дет започва хрущяла) също имам нещо като топче, но нищо не става, за тва спокоОбаче ся сложих некви тенекиени обици и стана рана и остаих 1-2 седмици за мине раната, пък почна да се затваря тая трета дука дет е на хрущяла
Пак ще се наложи да пробивам
![]()
![]()
:P