.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Бакалавър + магистратура

Имам въпрос към вас. 12 клас съм и искам да кандидатствам в Русенския университет с европеистика. Но само за бакалавър. Имах варианти после магистратурата да ми е туризъм или мениджмънт, но от край време искам да уча психология и сега обмислям варианта след като изкарам бакалавър европеистика, да отида някъде в чужбина да изкарам магистър по психология. Не знам още къде и как, за сега просто обмислям варианта.

Въпросът ми е, може ли с тази специалност европеистика, после да кандидатствам за психология? И ми е интересно да чуя вашето мнение дали е добра идея.

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Какво представлява тази специалност?!?

Ами главно се учат 3 езика - английски, немски и френски. Освен това през различните семестри през годините се появяват предмети като география на Европа, инф.технологии, макроикономика, рекламна комуникация, маркетинг, менидж.проекти, междукулт. комуникация + още 3 предмета, които не знам точно как са, нещо пак като комуникация, но са пак съответно на 3те езика.

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Не знам,това винаги ми се е струвала адски нелепа специалност.Нито е филология,нито е право,нито международни отношения,нито маркетинг.По малко от всичко,тоест-крайно недостатъчно.Не знам...То и аз бях приета с това,ама не видях смисъл.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от Extremescream
    Не знам,това винаги ми се е струвала адски нелепа специалност.Нито е филология,нито е право,нито международни отношения,нито маркетинг.По малко от всичко,тоест-крайно недостатъчно.Не знам...То и аз бях приета с това,ама не видях смисъл.
    Интересно...кво следваш в момента

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Китайстика
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Град
    Столичная
    Китайстика
    В СУ?!?! кой курс си?!

Ами не знам, чувала съм смесени мнения за нея, но чуждите езици ми вървят + това по възможност бягам от математиката, защото съм много зле там Допада ми като цяло. Но в случая обаче питам по-скоро за комбинацията европеистика - психология и изобщо възможна ли е тя?

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Цитирай Първоначално написано от chemist9009
    Китайстика
    В СУ?!?! кой курс си?!
    Аха,първи курс

Колкото за магистратурата,първо влез европейстика,после я завърши и тогава го мисли.

Град
    Столичная
    Цитирай Първоначално написано от chemist9009
    Китайстика
    В СУ?!?! кой курс си?!
    Аха,първи курс

Колкото за магистратурата,първо влез европейстика,после я завърши и тогава го мисли.
    значи сме колеги и аз съм 1 курс само че в ХТМУ

ПТ:човече първо завърши бакалавър после мисли за магистратурата...иначе комбинация европеистика + психология е възможна....магистратура можеш да пишеш квото си пожелаеш И успех от мен

Неслучайно питам и го мисля от сега. Чувала съм магистратурата трябва да е от същия факултет, в който е и специалността от бакалавър. Разгледах и примерно в русенския университет европеистиката е от факултета Бизнес и Мениджмънт, а в софийския университет психологията е от Философския факултет. Което значи, че може и да не е възможно. Именно за това исках повече мнения, но явно няма много запознати. Все пак мерси за мнението.

Цитирай Първоначално написано от Lorein
    Ами главно се учат 3 езика - английски, немски и френски. Освен това през различните семестри през годините се появяват предмети като география на Европа, инф.технологии, макроикономика, рекламна комуникация, маркетинг, менидж.проекти, междукулт. комуникация + още 3 предмета, които не знам точно как са, нещо пак като комуникация, но са пак съответно на 3те езика.
    Така както го описваш звучи като манджа с грозде, но може и да греша, иначе по темата, това което казваш по - горе отговаря на въпроса ти, а имено невъзможно е, особено в чужбина, казвам ти го, защото уча в Германия и не те допускат до магистратура по дадената специалност, без да имаш определен брой постижения в дадената област, просто не става без да имаш основите на психологията да я задълбочаваш, като започнеш магистратура, виж като второ висше става

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си