- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сънищата - един реален, но по-добър свят?
Да, и да нарисуваме картинка на сънуваното и да турим стъклената топка отгоре и да викнем врачка...Първоначално написано от Nam3less3
Ние предизвикваме сънищата си...
Ти не си сънувал такива сънища за които говоря иначе щеше да знаеш, че това не е напълно вярно.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
И какви не съм сънувал...Първоначално написано от Nam3less3
Такива, за които говоря.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
![]()
![]()
Дори ние да ги предизвикваме, каква е логиката да не могат да бъдат тълкувани ?![]()
Меделсон е сънувал периодичната таблица.
Мели Шели, авторката на Франкейщайн го е видяла насън.
Томас Едисон е получавал повечето си идеи насън или в медитация.
Джеймс Уатсън е открил двойната структура на ДНК насън.
Идеята за структурата на атома е дошла на Нилс Бор насън.
Подсъзнанието е доста по-дълбоко, отколкото ние си мислим и най-вече ти, дето имаш супер алтернативна теория за цялото човешко познание*
ПП: Нещо друго да имаш да кажеш ?
Не случайно са сънували тия неща. Знанията се подават на човечеството чрез подобни методи, това е известно от древността.Първоначално написано от ZipFail
Първоначално написано от ZipFail
Еми точно...Каквото си мислиш се прехвърля в сънищата....Предизвикваш го...Какво повече да бъбрим...
Защо ли пък тогава е трябвало да го изсънуват след като преди това са си били главите сумата и време в реалността и то безуспешно?Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
![]()
Именно....Те са го мислили....Но не са си представяли, че е реалност...И в съня си мислят, че е пратен от Бог този сън и им дава сили и го осъществяват...И аз съм имал подобни случай....Смисъл мислил съм нещо и то се пръква в съня ми...Не че Бог дрън дрън прас...Първоначално написано от Niakoitam
Говорихме за тълкувания в случая.
За другите сега разбирам, но за двойната структура на ДНК знаех и преди.
Затова един въпрос от мен. Кажи дали го знаеш или не. Ако не го знаеш ще ти кажа.
А въпросът е?
Как въпросният учен Джеймс Уатсън е решил да провери дали структурата на ДНК не е случайно двойна, а не единична като РНК за което си е бил преди това сумата и време главата за отговор без никакъв успех.
Подсказка: Чрез тълкуване на съня.
Въпросът ми е знаеш ли какъв точно е бил сънят му?![]()
Попринцип не знам какъв е.....Но никога не може да си сигурен/а 100%...Зависи кой ко е казал....
Попринцип съм го срещал на няколко места.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
Той е сънувал две преплетени змии една около друга. Попринцип според съновниците да сънуваш змии не е на хубаво, но всичко си зависи и от усещания, чувства и мисли в съня. Той просто се е сетил.Ето и още малко информация за сънищата:
http://chitanka.info/lib/text/15967/10
На мен например сънят ми от онзи ден, който не съм разтълкувал все още(не твърдя че все още се справям както трябва) беше че нося на средният си пръст на лявата ръка красив златен пръстен.
Ето какво е тълкуванието за пръстен в съновника, който отвреме навреме като ми скимне използвам за да си помогна:
http://sanownik.sdobreff.com/sanovni...B8%D0%BA%D0%B0
Тук вече опира и до усещания. А в съня си бях много горд и доволен че нося този пръстен, но ту го слагах до го махах, защото изпитвах някакъв страх от нещо че ако съм с него няма да мога да премина напред. И така.
Ето например едно време сънувах че съм пред входа на училището ми. Там една шарена котка започна да ме хапе и дере по ръцете(котката в съновниците не е добър знак, но ако е черна е много опасна, ако е шарена по-малко и ако е бяла почти безопасна) Целите ми ръце стнаха в драсктони. Болеше ме и течеше кръв. Опитвах се да се отскубна от котката, но без успех. Накрая успях да я махна от мен. Тя отново ме нападна и пак се вкопчи в ръцете ми. Този път успях да се отърва по-лесно като този път я убих.
Тълкуванието ми е следното пък дали е вярно незнам:
Котката-едно момиче, в което бях влюбен несподелено и разни хора с недомлъвки ми казваха че не е точно такава за каквато я мисля
Училището ми-научил съм се да го тълкувам като уроци на живота
драскотините и болката- душевната болка
невъзможността да се отърва от котката-невъзможността да я забравя
кръвта-в съновниците често отговаря на истината
убиването на котката-забравата и продължаването на живота ми напред.
Мисля че вече съм преодолял всичко това и сега въпреки че сме приятели във Facebook като гледам липсата на интерес дори и нямам желание да я търся и да и пиша.
Смятам че има и други сънища, които съм успял да разтълкувам или поне отчасти нещата от които
изживявам и в момента. Понякога на момента ми идва вдъхновението, друг път ми идва много по-късно. Друг път пък го променям с времето или когато мине се сещаш че съм имал такива усещания. В общи линии се сещам за даден сън по усещанията, които изпитвам в реалността и съм ги изпитал преди това в даден сън.
Попринцип да сънуваш нещо лошо е на добро...
Но не се тълкуват...Ти ги предизвикваш...
Аз като по-малък, а дори и сега понякога сънувам разни сънища в които участват Том и Джери(много ги гледах и им се кефя), покемони разни, там Ю-Ги-О и други подобни(като по-малък бях зарибен по подобни простотии) или пък някаква игра....Това не е за тълкуване...Просто съм се филмирал и искам да стана част от екшъна и го предизвиквам..несъзнателно .А има и съзнателно предизвикване...
Не всеки сън означава нещо, а дори тези, при които подсъзнанието ти представя някаква информация, едва ли биха могли да бъдат разтълкувани от съновници![]()
Еми не само някои са такива...Всички са предизвикани по един или друг начин...
Ще ти дам малко информация:
По време на третата фаза на съня наречена Р.Е.М. цялото тяло е парализирано от една естествена упойка в организма изпращана директно от мозъка. Доста органи са или изключени или работят на доста по забавени обороти. И въпреки това всички части на мозъка като изключим частта за логиката и логическото мислене, която по дефаут се изключва, работя на пълни обороти. Може би частта за логиката и логическото мислене може да се включва по време на сън след много упражнения и може би именно това става когато успеем да контролираме съзнателно съня си и сме наясно че се намираме в сън. Не знам дали е препоръчително да го правим при положение че по дефаут тази част се изключва, защото можем и да си навредим на психиката, но пък от друга страна може би това първо трябва да се научи да се прави за да може впоследствие да ни помага в живота. Както четенето и писането или ученето на език например.По дефаут не го можем, но впоследствие го учим и ни помага много в живота. Та мисълта ми беше че точно през тази трета фаза, която се повтаря по няколко пъти на нощ и трае по 5-6 минути въпреки че ни се струва часове, дни и години (тогава точно се появяват и сънищата)при обикновен човек всички части на мозъка без тази, която споменах са включени и работят на пълни обороти. И въпреки че почти всичко в организма е изключено или работи на по забавени обороти, мозъкът тогава се нуждае от два пъти повече кръв отколкото му е нужна в будно състояние. Няма логиката сънищата да са просто измишльотини на мозъка или просто един скринсейвър. Ако погледнем тялото като един компютър, мозъкът като процесор, а съзнанието като софтуера му това ще ознава следното нелогично нещо. Оставяш твоя компютър на скринсейвър да ти пести ток. Вместо това обаче докато е включен този скринсейвър процесорът му се товари на пълни обороти и гълта два пъти повече ток. В тоя случай твърде вероятно е да имаш в компютъра вирус. В нашият случай точно от нещата, които много мислим може би мозъкът се опитва да изчисли всички възможни варианти и да ни помогне чрез подсъзнанието, което е видяло неща в будно състояние, но ги е пренбрегнало заради други фактори на съзнанието. Подготовката за тази трета фаза също говори нещо такова. Тя протича много по забавено отколкото в будно съдтояние или близко до него. През предните две фази се извършва упояване на организма, прочистване на мръсотитите в него и не на последно място прочистване на невронните връзки с цел по-добра проводимост между тях. Предните две фази протичат за много по-дълго време по единично отколкото третата.![]()
Съновниците биха могли да ти помогнат да рабереш някои от детайлите в сънят ти какво означават като ги навържеш впоследствие с твоята реалност и мислите и усещанията ти в сънищата и в реалността.Първоначално написано от ZipFail
![]()
Еми не видях нищо да отрича това което казах...
Както казах ние го предизвикваме....Съзнателно (демек да го искаме) или несъзнателно(свързано с подсъзнанието, което оработва много повече информация от тази кояти ние осъзнаваме)...