- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учите ли за матурата?
Почнахте ли да се подготвяте за матурите 2011 или мислите,че е още твърде рано?
е какво значи "учите ли"? Втората ми матура ще е по математика, но не ходя и няма да ходя на уроци, защото имам по 9 часа седмично в училище. Слушам в часовете, схващам засега задачите, вкъщи не решавам допълнително задачи. Смисъл - не се подготвям, но не е и като да съм зарязала предмета и да разчитам март месец да седна да уча материала за матурата.
Матурата не ми е такава болка, колкото кандидат-студентския изпит.. Български имам 8 часа седмично, и също класния организира допълнителни часове, където ще се готвим допълнително, а география имам 5 часа седмично и ми е голям плюс, че съм я учил от малък и доста ое нещата си ги знам, от обща култура..![]()
Мисля, че има още време..![]()
Вафла..
Твърде много се филмирате с тия матури и простотии. Ако си учил редовно през годините поне минимум 5,00 се изкарва на матурата.... Евентуално месец преди матурата (на мен и седмица ми стига) се прави 1 преговор ако има нещо забравено. Математика ще е моята 2ра матура.
Добре,с тая логика успех да изкараш повече от 3-ри,май нещо много се надценяваш ми се струва .
Извинявай, ама ако за 18(19) години не си научил български език грамотно, няма за кога вече! Пък при математиката всичко е навързано. Там е един цикъл в който не може да си пропуснал нещо и да продължиш...Първоначално написано от Remixa92
Логиката е напълно правилна.Матурата е смешна в сравнение с някои кандидатстудентски изпити.Първоначално написано от Remixa92
Ти карала ли си матура да знаеш и карала ли я по всичко,че да си сигурна.
Ха :Д аз Януари меcец реших какфа ще ми бъде 2рата матура :Д Bие Bече даже и ce готBите ! БРАО БРАО ;]
риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил![]()
![]()
![]()
Глупости на търкалета,аз съм го научил българския език достатъчно добре и граматиката му,но кажи ми,тъй като се имаш за много умен,знаеш ли литературата перфектно,знаеш ли всички автори изучени за последните три години и можеш ли без да учиш да отговориш на въпрос този цитат от кое произведение на кой автор е ?Първоначално написано от Cybershot
^
Ти мен не ме мисли, какво знам и какво не знам си е моя работа. Иначе да - мога да отговоря и на тези въпроси. Че аз 11 клас като се хванах да реша матурата по бел изкарах 60т от тестовата част, по математика 78... (без никаква подготовка)
Вярвам ти,напълно ти вярвам.Може да си някакъв феномен.
Не, просто ти 4 години си лапал мухите и сега си се сетил че трябва да си седнеш на четирибуквието и да започнеш да учиш. Добре че си се сетил от рано а не седмица преди матурите. Матурата е направена и най-големия идиот да я взема. Има кандидат-студентски изпити които сравнени с матурата са от друга галактика, но оценката накрая при приема е с еднаква тежест от матура/кандидат-студентски. За тези които ще държат по математика им е ясно, че на такава матура се отива ако последните години не си лапал мухите в часовете по математика. Матурата по БЕЛ има ли смисъл да я коментирам, по-лесно от това не знам дали могат да измислят.Първоначално написано от Remixa92
Аз ще подкрепя Cybershot, само че по география. Тъй като всяка година ходя на олимпиадите, сравнение с матурите са.. много по-трудни. Или по химия същата работа, олимпиадите са много по-трудни, отколкото матурите.
Който се е интересувал знае..![]()
Вафла..
човече, ако съм на твое място, щях да се гръмна... точно 2та ми "любими" предметаПървоначално написано от mrtn
в промишлени количества...
Аз пък географията много я харесвам, кефи ме като наука.. интересна си е.Първоначално написано от Tempest
![]()
А по български ме притеснява, литературата.. има толкова смотани произведения. И ако се паднат, не знам как ще ги анализирам.![]()
Вафла..
О колко си прост.Показваш го само с мнението си.Ти карал ли си матура изобщо.Първоначално написано от Cybershot
Също не,не съм лапал мухи.Уча в едно от най-елитните училища в Пловдив и успеха ми тея 3 години е над 5.50.
Че аз от 5 клас съм имал успех над 5,70-5,80 винаги (понякога и 6,00). Щом се притесняваш за матурата, това говори колко ти е елитно училището.
Така ли и ти кой клас си сега ,6 ли?![]()
И сега ако ми кажеш,че учиш в някое СОУ в Перник и много ще те уважавам.
Сам показваш колко ти е ниско умственото ниво. В момента съм в 12 клас още в 11 клас ходех на примерни изпити с формат на матурата...Първоначално написано от Remixa92
ПП бая далеч от Перник съм.
не знам, моите учители ли ме отказаха или просто не ми се отдава, но с географията сме много скарани.. не си говоримПървоначално написано от mrtn
а литературата, поне специалността, която аз уча, не ми е нужна.. и няма да правя анализи на произведения цял живот.. българския съм го усвоил.. малко от малко и като пиша на кирилица на компа.
Е да, но все пак навсякъде ти гледат оценките по български език и литература.. то даже като се замислиш е срамно 12 клас ученик да не може да анализира някое произведение.
Но успех пожелавам на всички кандидат-студенти и ученици да си вземат дипломите.
Вафла..