Абсолютно ПРОТИВ съм да се изучават предмети като биология,химия,физика и география след 8 клас,когато вече си се насочил към определено нещо.
Eто например АЗ искам да се занимавам в бъдеще с компютри тоест - ИТ,но какво излиза??Трябва сега да сядам да чета по тъппата биология,за да хвана мизерна 3-ка или 4-ка и да ходя си гледам кефа тъй ли?Кфо ми пука на мене наследствените фактори,групите и т.н.??
АЗ съм решил еди какво си и това искам да изучавам,не да ми натрупват главата и да ме карат да сядам да уча НАСИЛА само и само да мина с куп безмислена информация и не да ми се налага да преписвам всеки път и госпожата да ми вика - "Що преписваш??"
Обща култура ли? Не мерси,ако ще елементарни неща да не знам по тези предмети няма да е срам,поне ще знам,че съм учил здравата за това,което харесвам...
Вярно,е че предметите отпадат след завършен 10 клас и в 11 продължаваш с повече часове,по профила,който си си избрал ама да ми зависи оценката на дипломата от тея глупости си е чисто казано голяма доза НЕКАДЪРНОСТ в образователната ни система.