.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 79
    Град
    London,UK.. :)
    Цитирай Първоначално написано от Justify
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Помня времето когато интернет беше нещо още нечувано в България. Персоналните компютри бяха Правец 82 и ги имаше на много малко места. Правехме си гирлянди от цветни перфоленти и Монополи от перфокарти. Волгата беше супер луксозна кола, на която мечтаехме да се качим и повозим. Играехме на фунийки и си купувахме плодови млекца с вкус на банан и ягода и то не за да ги пием, а да се пръскаме с тях. Помня когато се молихме на цветния телевизор да загрее по-бързо защото е лампов, а любимото детско вече е почнало. Има още куп такива неща...
    На море се тръгваше посред нощ за да не е жега и винаги проспивах пътя. Морето беше по 2-3 седмици, а после имаше толкова и на зимна ски почивка.
    Доброто старо време

Сегашните младежи от 94+набор,израстват адски деградирали дебили.......
    Ммм нее, не съм съгласна .. всичко е въпрос на хората, с които си израстнал. Сестра ми е '98ми и сигурно има акъл колкото мен, така че .. за някой хора е вярно, за други НЕ ..!!

Еми това е от мен и БЛАГОДАРЯ искрено на FOREVAR_ALONE че я направи тази тема..!! Спомних си за всичко хубаво в моя живот, благодарение на нея! Дано и занапред да го правя по-честичко

... и все пак едва ли искаш колкото мен

Баси мъката и аз искам да се върне това време.
    Бяха щастливи и безгрижни времена...

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Бих дал доста за още един ден в този свят Беше си супер,не ходехме по макдонлдс и кфста и тем подобни,филия с лютеница и живота е прекрасен...Да чакаш да се стъмни за да играем на стражари и апаши и жоманка...велико просто...
    >>DjBelev<<

Аз съм 96ти набор и си спомням половината от изброените неща. И сега като се връщам си мисля- много по-хубаво си беше. И мене ме хвана носталгията .

С каква носталгия си спомням всички тези неща не е истина... Всичко бих дала, за да се върна в детските си години, когато всичко беше толкова безгрижно, лесно и с ръка на сърцето мога да кажа, че бях истински щастлива. Не помня абсолютно всичко от изброените работи, но си помня друго мои си спомени... Любимото ми нещо беше да играя с другите деца пред блока на всевъзможни игри. Жоменка, стражари и апаши, народна топка и още много други игри, които все още помня как се играят, но съм им забравила имената. Всеки Божи ден играехме на футбол на полянката пред блока, а много от родителите излизаха през топлите следобеди и сядаха на близкия камък, гледаха ни как играем и си приказваха. А колко безброй много "представления" сме им изнасяли. Какви концерти, ревюта с наще си дрехи, какви сценки сме разгигравали и колко сме ги радвали... Как слушахме музика от моето малко касетофонче, което нашите ми подариха една Коледа. Как имитирахме Малките и Големите пантери и събирахме квартала да изнасяме концерти... Как сядахме на едни стълби и играехме на всевъзможни игри... Колко хубаво беше, когато като искаше да се съберат децата, тръгваш и обикаляш да ги викнеш от тях. Всичко беше толкова хубаво. И какви приятни спомени със семейството... Как заспивах, гушнала ръката на баща ми, който гледаше телевизия. Как си спях с 1 плюшено кученце, без което не можех. Как съм съчинявала стихчета с мама. Как ми е помагала баба с ученето на така трудните за мен уроци по Родинознание и Природознание. Как съм си играла с брат ми... И как ми липсва всичко това...

И тъй като споменах брат ми. Аз съм набор 92, той е 96. Но въпреки това успя да "хване" тези златни години. Макар и не за толкова дълго, но успя да изпита това щастливо детство. Но с течение на времето, той стана заобиколен от тези нови и модерни хлапета, за жалост не много добра среда. Но въпреки всичко отстрани си личи, че не е като тях. Може да излиза с тях, да имат що-годе еднакви интереси и т.н., но отдалече си личи, че мисленето му е къде-къде над това на връстниците му. Според мен това е в резултат на това детство.

Леле, как се отплеснах. Това носталгията по детството е много силно нещо. Съжалявам, ако съм отегчила някого.

Така е факт е че всеко по-младо поколение деградира.Боже какви 96-ти набори има а аз съм 95-ти и виждам голяма разлика и още по-голямо неуважение.Всички тези медии и интернет засипват младите поколения.Приятел ми разказва за случка с такива сополанковци как бармана е печен дава им да си пушат,дава им пиене (все пак и той е бил хлапе някога) ,но на всичкото отгоре онези още връзките на обувките не могат да си вържат извадили трева и понечили да я запалят ,но бармана им казал че ще ги изгони.Не знам какво се случва.Толкова красиви момичета наборки се замесиха с наркотици като аз лично дори не броя тревата за наркотик.И аз бих пробвал някога трева ,но наркотици вече....против съм всъщност вече писах за това май в предищния си пост ,но все пак вече да пушат трева е ежедневие за някои.

Фен
    Град
    Варна
    В момента се ограничавам с интернет и компютрите.(доколкото е възможно).
    В момента съм в процес на връщане на заводската музика в колата ми и старата техника вкъщи...защо са ми купчина CDта и мощен бас...искам си касетките и удоволствието от музиката!Времето когато музиката беше нещо!Спомням си как съм стоял с часове с пръст на копчето за запис за да си запиша някоя песен от радиото!Как си разменяхме касетки,как ги презаписвахме...Сега имам над 30 000 мп3ки само на единия лаптоп....и купчина дискове....с 30тина касетки по 12тина песни беше по-весело(360 песни)!!
    Макар и вече пораснал ми липсва Нинтендото!
    Липсват ми времената когато гледах във вестника програмата и когато си харесах някой филм си навивах часовника да звъни за да мога да го гледам...спомням си как съм ставал в 5 сутринта за да гледам "Ърнест"...
    Спомням си как събирах пари за да си купя видео касета с някой филм.
    Спомням си всичко няма да ми стигне времето да опиша всичко....Липсват ми тези времена когато бях дете!Но уви вече съм голям...а как едно време не вярвах на нашите,че не е хубаво да пораснеш...
    Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Помня времето когато интернет беше нещо още нечувано в България. Персоналните компютри бяха Правец 82 и ги имаше на много малко места. Правехме си гирлянди от цветни перфоленти и Монополи от перфокарти. Волгата беше супер луксозна кола, на която мечтаехме да се качим и повозим. Играехме на фунийки и си купувахме плодови млекца с вкус на банан и ягода и то не за да ги пием, а да се пръскаме с тях. Помня когато се молихме на цветния телевизор да загрее по-бързо защото е лампов, а любимото детско вече е почнало. Има още куп такива неща...
    На море се тръгваше посред нощ за да не е жега и винаги проспивах пътя. Морето беше по 2-3 седмици, а после имаше толкова и на зимна ски почивка.
    Доброто старо време

Сегашните младежи от 94+набор,израстват адски деградирали дебили.......

+1
    Живей Така Че Като Умреш И Дявола Да Плаче На Гроба Ти!!!!!!!

Град
    Бургас
    Всяко време носи свой дух и цености. Беше хубаво време наистина, но аз вярвам че и сегашните деца ще намерят своите дъвки идеал, Чип и Дейл
    Алф.............................
    Обичам да обичам

Аз съм 17 годишен и бих казал че никак не ми харесват новите години ... Предпочитам да бях роден преди 30-40 години ....

Всичко си спомням, все едно беше вчера. Ама като видях камиончето, направо ми се прииска да си имам машина на времето и да се връщам от време на време с нея за едно-две спускания по улицата.
    Why do you live?
    Because I have something worth living for....

Голям фен Аватара на Emilen
    Хващам се понякога, че мисля за тези години. И се чудя дали точно тази носталгия не е причината, поради която отричаме сегашното поколение. Склонни сме да идеализираме своето детство, което е най-вероятната причина да отричаме всичко различно. Вероятно и сегашните деца ще отричат детството на бъдещите: "какво знаят те, с тази виртуална реалност, холограми и 3D? При нас бяха истинските игри - игри, управлявани от пръстите ни, клавиатури на компютъра! Това беше приридно детство"...

Повече от фен Аватара на mine
    Аз съм 95 обаче ми стана интересно и влязох да видя какво пише в темата и прочетох абсолютно всички мнения..

Аз си спомням когато една приятелка от съседния вход идваше и ме викаше в 8:30 да играем навън и си намазвах само една филийка с лютеница или червен пипер и на вън.. След това се събирахме у тях или у нас да гледаме някое филмче..

Спомням си когато за пръв път с една приятелка стояхме до 12 вечерта навънка за да видим какво е чувството, а майка ми дори не се беше разтревожила..

Какви игри си измисляхме.. начертавахме нови игри пред блока и за да дразним бабките по цял ден бягахме и шумяхме..

Не използвахме асансьора.. Живеех на 8мия етаж и никога не използвах асансьора и бягах по стъпалата.. а сега ме мързи до 5тия етаж да се кача пеша..

Беше уникално време.. радвам се че поне хванах тези златни години..

А спомняте ли си колко ревахме когато имахме 2ки.. И колко се смяхме когато някой имаше 2.. ами сега....... Чувам да си говорят някви хлапета "Двойка ли имаш.. бахти якото"

Просто беше наистина уникално време..липсва ми..

Изобщо не ми липсва,сега си ми харесва много повече обиколил съм доста страни,запознал съм се с доста интересни хора и съм видял много неща,които едно време почти бяха невъзможни.

На мен ми липсва по-скоро хората да не са толкова извратени и да се борят повече и да ценят повече човека до себе си, вече момичетата стават все по-лесни, чета ви мненията и момичета на 15-16 години са правили и анален секс и тройки и не знам още какво...

Леле ти направо ме уби... върна ме толкова години назад само с няколко прочетени реда...това наистина е моето детство,което си спомням с тоолкова мн радост... и сега когато го казвам с малко тъга
    NormaL PeopLe wWorry Me...!

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    След 20 години пък ще пускат теми:
    -помните ли, когато играхме CS
    -помните ли, когато нямахме смартфони ами обикновени gsm-и
    -помните ли, когато не всеки телевизор беше плазма
    -помните ли, когато Facebook имаше само 500 милиона потребителя
    и т.н.

Както и да е, сега е по-хубаво от всякога, с развитието на технологиите се увеличават човешките възможности.

хах йеп. Иначе си беше супер да...

Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.

Повече от фен Аватара на SorrowEyes
    Леле, каква носталгия ме обзе...

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Разумният човек се приспособява към средата, глупецът опитва да приспособи средата към себе си.
    Ето защо всеки напредък е дело на идиоти
    Бърнард Шоу
    <3 d(ˆˆ)b

Голям фен Аватара на PR0
    Град
    Gerena
    Аз съм 89 набор и с тази тема си припомних доброто старо време.

Мега фен Аватара на Chacho
    Сега има дни, в които нарочно не си взимам телефона и не използвам интернет. Отивам и звънкам на вратите на хората, разхождам се по цял ден, говорим си за това, какво беше преди. Понякога играем риск или истина, или дразним бабите в квартала, като едно време. В такива моменти направо се прераждам и ми е все тая какви грижи имам на главата.

Ако не пазех детското у себе си, щях да съм много по-мрачен човек.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Ооо да, определено ми липсват много тези години. Тогава всичко ми беше много по-добре и бих дал всичко, за да се върна.
    Но няма как.

Голям фен Аватара на Dyany10000
    Град
    София , Бели Брези
    "Случайно" дойдох в този раздел и видях тази тема. Аз съм 97 набор и ме4тая за тези времена. Не ми вярвайте, ако искате. Но наистина го искам.

Попаднах на този коментар в тази тема:
    94+ набор,израстват адски деградирали дебили.......
    Казвам го направо - пове4ето сме такива.Пове4ето.......
    Славься, Отечество наше свободное,
    Дружбы народов надёжный оплот!
    Партия Ленина—сила народная
    Нас к торжеству коммунизма ведёт!

Ех, ты, Волга, мать река!
    Широка и глубока!

Повече от фен Аватара на NC
    Набор 92 съм.Не помня всички изброени неща,но помня:Дисни в неделя в 5,Клуб Нло,Каналето,Спасители на плажа,Какафония,видеокасет ите с по 2 филма,дублирани от един човек.Чакането да запишеш някоя песен от радиото (за съжаление тогава записвах най-вече чалга,но тя си беше хубава).Спомням си също как гледахме картуун нетуърк в детската градина и ,че чак след година имах кабелна вкъщи.Ако си гладен отиваш до вкъщи мажеш филия и пак навън.Жалко,че това време никога няма да се върне

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си