- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Всичко ми липсва адски много... ИСКАМ СИ ДЕТСТВОТО!!
Май съм писала и преди в темата, но сега ми е много по-добре. Като малка винаги ми е било скучно, не съм имала компания и приятели, с които да ми е интересно и да се чувствам добре.
Сега, благодарение на интернет и големият град - ежедневието ми го чувствам като много по-пълноценно.
Вместо да гледам тъпите неща по телевизията, мога да гледам европейско кино.
Вместо да губя цял ден в книжарницата/библиотеката, си чета/купувам онлайн.
Имам емулатори и симулатори, вместо да ходя всеки ден до някоя зала за да правя практически упражнения.
Преди ги нямах тези неща, защото съм от децата на 90те , и при нас дойде това след като станах на 14-15, а преди това се занимавах само с простотии поради липса на по-добро.
Не милея за детство изпълнено с игри и безгрижие. Съжалявам, че не съм знаела, че мога да взема няколко класове наведнъж.
Но такъв е живота , сега поне всичко е в ръцете ми (образно казано ) - контролирам си приходите и разходите, родителите ми още от 16г. се държат с мен абсолютно равноправно, не съм имала - не те пускаме, няма да стане, има единствено - ти си решаваш.
Мога да си доведа за уикенда гадже или приятелка.
Детството не ми липсва, тогава не си бях извоювала тази свобода.
Тогава нямах нищо, освен семейство, които да ме формират за да приличам на тях.
Но, като се разграничиш малко, се замисляш за това и придобиваш навици, които ти помагат, а не тези, които са ти налагали.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
И на мен ми липсва, но не мога да кажа че сега е по-зле. Хубаво беше и аз си спомням с носталгия за така бързо отминалите години, но не искам да се върне. Има още много пред нас![]()
И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.
Бих казал че ако ми беше казал някой кое избираш,живота преди или сегашни с технологиите,аз бих избрал живота преди.Толкова по хубаво е било...Какво като е нямало компютри или телефони,всякаш без тях ще умрете :X
ПП:В миналото като ги е нямало тези луксове,всички момчета са играели футбол навънка,правили са се турнир между махалите,и не случайно някой от националите на България по футбол са били от селата... А сега какво?Футбол на компютъра,националния яко затъва и те така ще е![]()