- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Не мога и не искам да порастна.
Ще го приема като ходене в детска градина. Ще ми е хубаво. \предполагам\Първоначално написано от w0sh
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Добре, че ще се омъжиш за богат мъж.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Знаеш ли какво? Мисълта е най-силното оръжие на тоя свят. Повтаряй си ПОСТОЯННО наум "Аз вече съм голям човек и няма да имам проблеми с навлизането в света на големите" известно време. Просто си го повтаряй, като, разбира се, поне малко си вярваш. И най-накрая наистина ще си повярваш.. Друго решение няма.
Ти така ли си оправяш проблемите ?![]()
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Факт е, че нейното не е проблем, просто си е набила филма, че е еди-каква-си. Сега трябва да си го "отбие".
А ти спри да се правиш на интересен във всяка тема, не си. Дори не знам защо ти отговарям.![]()
*Няма да се омъжвам
Ще го уча,защото няма какво друго да правя. Другите специалности не ми харесват,а тези които ми харесват са скъпи и изискват допълнителни много,много разходи за съжаление с които не разполагам. А само със средно какво ще правя? Страшно много исках да е нещо свързано с изкуството. Здравеопазването е последното нещо,за което съм си мечтала.
Има вариант таази седмица като откажа едно изследване да ми направят проблем,че не може без него и и като ми кажат,че не ставам просто ще ме улеснят. хм хмм...май сега ми е по-спокойно мъничко...нищо,че ще ме хване параноята 200 пъти още,ноо ще се оправим.
4XCOKИ
Мхм. Склонна съм да съм съгласна с всичко,което казвате. Наистина.Първоначално написано от PinkFloydSound
Аз не се разбирам,защо пък да не се оставя вие да ме разберете. ^_^
(hug)
Напоследък от страх съм толкова дружелюбно и толкова искам да гушкам всички около мен,че даже не ме дразнят с нищо.
бтв като ми казвате колко съм филмирано ме успокоявате май. ^_^
(hug) (В близките минути)
4XCOKИ
Защо не започнеш някаква работа сега , с която да събереш тия пари , които ти трябват , за да учиш това , което искаш ?
Просто ми се струва сууупер безсмислено три години да си губиш времето с това , с което ти самата каза , че най-малко искаш да се занимаваш.
![]()
To infinity and beyond.
Интересно ми е защо изобщо си се хванала да го учиш и защо това нещо е било сред желанията ти в състезателния картон и при положение, че не искаш тази специалност,защо си я записала?
Не го приемай като заяждане/упрек. Ако искаш, драскай на лично.
Съветите ми ди голяма степен ще се припокрият с вече написаното- да заживееш отделно от мама и да започнеш да береш ядове за злободневни проблеми. Ако изнасянето е "мисия невъзможна", помисли за започване на работа /дори почасова/ и си вземи хамстер.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Хубаво е да запазиш детското в себе си, но не и да не носиш отговорност за постъпките си.
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Казах вече...останалите специалности/университети не ми харесват,а това което ми харесва е скъпо.
Имам си две мишки вече,очаквам потомство.
За сега и в близките дни/седмица го реших. За по-далечно бъдеще не отговарям. Не може да не се занимавам с нещо красиво/творческо/душевно/етц.
4XCOKИ
Не, просто е лигава. Но трябва да има и слабохарактерни егоистични хора в света, няма как.Първоначално написано от guinessgirl
Дефинирай "лигава" (по принцип) и "слабохарактерна".
Първото не съм,а второто ако бях сигурно щях да съм под някой мост много отдавна. Yeap. Ужасно страхливо съм,но не и слабохарактерно.
4XCOKИ
Ако това те прави по - весела и аз уча нещо което може би не желая -.- Но ще го изкарам до край ако могаА нз какво разбираш под това да пораснеш
![]()
n00bs
Страхливият и слабохарактерният човек по много неща си приличат, а и не е нужно да си 100% слабохарактерна (т.е. самоубийца). Ама пак си достатъчно слабохарактерна, просто не до крайност.
И като не ти се учи медицина, просто не я учи.
Моята сестра за ужас на родата ми избра да работи, вместо да учи нещо, което не й харесва. На нея май нищо в унитата не й харесва, та така - не учи нищо в момента, а работи.
Всеки си прави избора в живота ;]
А не се оправдава, ако някой друг му е решил съдбата!
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Добър вечер!
По-назад в темата ти, ме домързя да се включа, а и безсмислено-многословни мнения не липсваха така или иначе. Както и тролване нахалост. Ще го спестя това, заедно с анализа "какви са и точно проблемите на Миш/щрудел”.
Конкретно във връзка с последните две страници какво си мисля – зарежи това което си записала без да губиш повече излишно време! Щом не те радва още от първи курс, представи си какво ще е втори, трети..? А и медицината (каквато и да е), е доста трудна за учене по принцип, струва скъпо, което влиза леко в противоречие с някои твои думи (зависи къде я учиш предполагам), не е само наука, то си е призвание. За какво ти е просто да имаш една хартийка, ако не възнамеряваш да практикуваш? Дори една диплома по начална педагогика или туризъм би ти свършила в пъти повече работа, като резервен вариант, докато си.. забита в някое фотоателие. На 18 беше, ако не се лъжа, т.е., си тръгнала на училище с година по-рано от връстниците си? Още по-добре, нищо няма да изгубиш с една година прекъсване. Също и с две. Не е за препоръчване да бъдат повече.
Помисли добре, реши какво най-много ти се учи(!) и се насочи в тази посока. Ако е по-скъпо, изчисли колко точно. Къде най-близо я има тази специалност, каква е семестриалната такса, грубо какви са ти минималните месечни разходи. След това поговори по на дълго и нашироко с “родителското тяло”(при мен няма дори едно, голяма работа; все има някой, който да помага..обикновено; и малко да е, помощ е), презагледайте си бюджета и сметни колко най-много от него може да ти бъде изпращан всеки месец. Разликата между това и разходите ти за първите две години, се постарай да я изкараш. Как? Например в някое магазинче, като сервитьорка, като екскурзовод, като секретарка (не се изисква много, ама внимавай с обявите за тази позиция точно), въобще каквото намериш там, за което не е необходим особен ценз. В кафене също става. И започваш работа. БАУ? След това си ограничаваш яко седмичните разходи!;] Оттам и месечните, пестиш всяка стотинка. Имаш достатъчно добра мотивация. Ако ще учиш в България, дори за НБУ по-скъпите специалности, за под две години, трябва да си ги изкарала парите. Има вариант и за една + кредит. Нещо не ме радват тия кредити с какви лихви вървят, но в случая си заслужава. Всичко зависи от мес. Ви доходи. А и може малко да са намалили лихвите по студентските кредити вече, провери сама. Изчисляваш колкото се може по-точно за първите две години, не е нужно да е за всичките четири. Първо, че всичко се случва, второ - дотогава би следвало да са се появили доста нови ‘вратички’ как да продължиш напред през последните две, точно на база обкръжение и натрупан житейски опит. Няма как да бъде иначе, ще видиш. И никакви изнасяници от вкъщи и подобни, излишно е да го споменавам даже, мисля. Излишно хабене на ресурси към момента.;
Сигурно като го четеш всичко това си викаш ‘даа бе да, то защото е толкова лесно’, но не е никак невъзможно, довери ми се.
А колкото повече учиш, нещо което не те радва, колкото повече години губиш да отчиташ дейност (вкл. за пред собствената си съвест) с неща, които са ти далечни.., толкова по-зле. Защото, когато в един слънчев ден се окажеш на 26, примерно и все още студентка, предполагам няма да си особено доволна. Тогава усещането ще е маалко по-силно. Не се хващай за примера, 26 не са толкова много (спрямо моите години, примерно)), обаче след един определен момент и да си учила, и да не си по-рано, все по-малко ще ти се ходи на училище тип ‘прилежен ученик’, което е почти задължително за първите студентски години. Въпреки това, може и да запиша второ някога (решил съм го отдавна), но при съвсем друга форма, а и моята история е малко по-друга. Това не е важно де.
Имаш точно достатъчно време в момента, използвай го разумно. Предстои да намалява прогресивно. Първите година-две съвсем неусетно.
Успех!
П.П.: Епитетите ще ги спестя, независимо привкуса на някои твои мнения, не само в тази тема, ги считам за крайно неуместни към човек, който не познавам лично. Бих посъветвал същото и останалите, които ще пишат напред в темата.
защо говориш за себе си в трето лице?![]()
ти си ебати странния човек и действията ти са лишени от всякакъв смисъл... защо просто не прекъснеш медицината,след като не те кефи и не събираш кинти да учиш тва,което искаш или просто да започнеш да се занимаваш с него?
we're flying high,we're flying right up to the sky![]()
![]()
Защо е толкова наложително да се държиш като лелка ?
Creative Technologie
лигла.друго не знам к'во може да се каже xD
един ден ще се срещнеш с истински проблеми и ще се оправиш![]()