.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D

Диплома за средно образование

Искам да попитам на дипломата след 12 клас дали влиза средноаритметичната оценката от 9 до 12 клас по даден предмет или оценката от матурата?

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Искам и аз да знам.

Супер фен
    Значи пише ти средно аритметично от 4те години...
    Демек по БГ имаш в 9клас - 3ка
    ----------------------в 10клас-4ка
    ----------------------в 11клас-3ка
    ----------------------в 12клас-5ца

и се смета 3+4+3+5 и след това се дели на 4...
    демке 15/4=3,75 и пише добър 3,75
    Спокс...не пише и изпити ако си имал и т.н... а за матурите пише най-отзад какви оценки имаш... смис трябва да са над 2,99
    ---> най-хубавия Български мениджър...Регни се няма да съжаляваш...

Град
    а вярно ли е че можеш да се явяваш на някакви поправителни изпити ако не ти харесва оценката ??

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    Цитирай Първоначално написано от Mastta
    а вярно ли е че можеш да се явяваш на някакви поправителни изпити ако не ти харесва оценката ??
    Можеш да се явиш на изпит за ПРОМЯНА на оценката. Може да се явиш на 1 изпит примерно по математика за всички 4 години (9,10,11,12 клас) или само на една година. Обаче колкото изкараш на изпита толкова ти остава за годината, ако имаш 2ка после трябва да се явяваш на поправителен. До колкото разбрах можеш да се явиш само на 2-3 изпита за промяна на оценката. Така поне е в моето даскало де.
    Така че, ако не си 100% сигурен/на, че ще имаш по - висока оценка по - добре не се пускай на изпит.
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Град
    Цитирай Първоначално написано от xWandereRx
    Цитирай Първоначално написано от Mastta
    Можеш да се явиш на изпит за ПРОМЯНА на оценката. Може да се явиш на 1 изпит примерно по математика за всички 4 години (9,10,11,12 клас) или само на една година. Обаче колкото изкараш на изпита толкова ти остава за годината, ако имаш 2ка после трябва да се явяваш на поправителен. До колкото разбрах можеш да се явиш само на 2-3 изпита за промяна на оценката. Така поне е в моето даскало де.
    Така че, ако не си 100% сигурен/на, че ще имаш по - висока оценка по - добре не се пускай на изпит.
    ами аз се притеснявах най-много за английския а няма начин в 12 клас да сам по-зле отколкото в 9 примерно ... а да знаеш дали изпитите се подготвят от съответното училище или са от министерството (едни и същи за всички)

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    ами не знам, предполагам, че е от училището
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    От училището е. Отиваш при класния ти ръководител и му казваш, че искаш да се явиш на изпит за промяна на оценката. След това отиваш при учителя ти по английски и също на него/нея казваш, тя ти прави конспект какво да учиш и се явяваш. Тези изпити са преди матурата.
    Вафла..

Супер фен
    Значи може да се явиш,но до колкото знам е само на 3изпита за всичките години както се каза и по-горе...Мисля,че е от даскалото,защото аз когато бях и едни съученици се овяваха и беше си от даскалото и там преписаха всичко и си дигнаха оценките...
    ---> най-хубавия Български мениджър...Регни се няма да съжаляваш...

Само докато се ученик ли можеш да се явиш за поправка за оценката?До колко предмета можеш да промениш оценката си?Примерно възможно ли е да се явиш на математика,английски и химия за класовета 9 и 10 клас или зависи и от политиката на даденото училище?

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Само докато се ученик ли можеш да се явиш за поправка за оценката? Да
    До колко предмета можеш да промениш оценката си? 3
    Примерно възможно ли е да се явиш на математика,английски и химия за класовета 9 и 10 клас или зависи и от политиката на даденото училище? Много важно уточнение . Ако изпитите не са повече от 3, можеш. Също мисля, че имаш право да отидеш на изпит по един предмет, но през всички години, в които се е изучавал в гимназията например: математика 9,10,11,12 клас и ти стават 4 изпита

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    В дипломата за средно образование имаш 3 графи от оценки.Първа-общообразователни предмети.Втора-Специални предмети+сипове и зипове.Трета графа-оценки от ДЗИ(матури) и държавен изпит,който можеш по желание да впишеш като трета матура,за да ти повиши евентуално успеха(не във всички училища има такива изпити,само в някои от професионалните гимназии).Във всяка графа присъства съответният предмет и обобщена средноаритметична оценка по него.Т.е например математиката,да кажем 9кл 6,10 кл 6 11 кл 5 12кл 5,т.е в дипломата ти ще пише Математика-Отличен 5,50.Така е и за другите предмети.От всяка графа се получава една средноаритметична оценка,събират се 3-те и се делят на 3 и се получава крайната оценка
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Е това ми дойде като гръм от ясно небе!!! O.O Аз защо си мислех, че само оценките от 12-ти клас се включват O.O Не не не не не.............................. А за кандидатстване в университет (естествено, че би трябвало да пише в сайта, но все пак...) се влиза с оценките примерно по БЕЛ и история, след това оценките от самите изпити в университета по тези предмети и друго?? Вече по желание доколкото знам вместо с оценката от дипломата по съответен предмет може с оценката от матурата?? Други оценки влизат ли в бала за университет?

P.S. - Вече си отговорих ;D
    Последно редактирано от Sarafina : 07-10-2012 на 17:16

Повече от фен Аватара на maximxxl
    хмм, добре а примерно искаш да се явиш по физика за 9 клас по ЗП и ЗИП и кво 2 теста ли трябва да правиш? щото аз мисля да се явявам на физика за 9 клас ЗП и ЗИП + Математика от 9 клас също.............

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си