- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Вредно ли е гълтането на дъвките и ако да-защо? ;Д
От време на време ми се случва да глътна дъвката,вместо да я метна в кошчето и тези около мен възкликват - Луда ли си!? о.ОТа какво е мнението ви по въпроса? Вредно ли е да се гълтат дъвките?
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
няма вредно..но не се гълтат щото може да се задавиш за това![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
От медицинска гледна точка е вредно....
И аз съм се чудила за това, но са ме плашили , че можело да залепне някъде си и да не можеш да дишаш , а ако това не стане, после пък трудно в стомаха се разграждала и те боли.Не знам колко са верни, аз много не вярвам![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
А защо-какво причиняват дъвките като ги гълташ?Първоначално написано от chemist9009
п.п.Много яки аватари и подписи слагаш,човек.![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
абе не знам дали е вредно или не,ама в 3 клас глътнах 1 дъвка,боля ме супер много корема и я повърнах ;/
МОМИЧЕ!
Това да ми залепне дъвката някъде ми звучи.. невъзможно защото по пътя се разгражда.Сигурно най-мн да се задави човек.. ддз. Не ме боли корема като ги гълтам ;Д
Мерси за отговорите и нямам нищо против на още мнения + обосновки защо е вредно(тъй като точно това ми е интересно).![]()
![]()
![]()
Audrey Hepburn
Аз си обяснявам, че не е желателно да се гълта дъвка с 2 възможности:
1. Да залепне някъде (малко вероятно).
2. Че стомахът се затормозява с разграждането ѝ
Нз,аз съм чувал,че можело да ти залепне някъде,но май са пълни глупости това...
тая голямата дъвка голям тормоз бре стомаха си пуска соковете и си вика ей ся ща разградя ама не той се поти чак сълзи му потичат и дорде не я разгради не я пуска в дуаденума държия като куче гумена играчкаПървоначално написано от SK0RP10N
ОДИН!!!
Първоначално написано от darkPaladin
![]()
![]()
Мерси за отговорите.![]()
Audrey Hepburn
еми аз съм гълтала много дъвки. знам че е вредно защото ако е в голямо количество май става задръстване. ама ме съмнява от една дъвка (поне 10). а ако дъвчеш на гладно е много вредно защото дъвката отделя сокоче които праят нещо с храната, и като няма храна може да се получат болести.![]()
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
По принцип не е вредно, ако става въпрос за единични случай и то рядко. Честото гълтане на дъвка води до запек и проблеми с храносмилателната система...
гляяяямо обсъждане за ..нищо![]()
мнн тъпо
гълтането на дъвка може да причини само и единствено задавяне, след това е ясно...
няма какво да се обсъжда повече.
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
аз един път гълтах дъфки и лайното ми беше от гума![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
FUCK RULES !!!
Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал
Гълтането на дъвка е вредно. Дъвката не се разлага в организма ни, не залепва и не засяда. Ако случайно глътнете дъвка, тя не след дълго ще напусне организма ви по естествена начин цяла целеничка.
![]()
![]()
Първоначално написано от SwEeTMuFFiN
![]()
![]()
Това искрено ме разсмя. Извинявам се за спама. По темата : не знам колко и защо е вредно, ама със сигурност не са направени за гълтане дъвките.
Ами прочети съдържанието на пакетчето дъвки и ще си отговориш на въпроса вредно ли е.
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
На дъвките Орбит пише, че при прекомерна употреба се получава разстройство![]()
може да ти залепне някъде по хранопровода или в стомаха...Първоначално написано от ImmortalSportFreak
На храната й трябват около 7 секунди да се озове в стомаха ви, където стомашните сокове (солна киселина) да продължат разграждането й. Това разграждане на дъвката при тези условия се случва за секунди. Тоест никаква вреда няма, ако гълтате дъвките, просто няма полза. И да, както спомена човекът на предната страница, има опасност да заседне в трахеята.
Тия глупости със засядането по хранопровод, стомах и прочие, са същите като залепването на правото черво от сперма.