.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 30 от общо 30
    Мега фен Аватара на NomNomNom
    Подготвяш го така, че след това да можеш да го обясниш на някой, който изобщо не разбира . Намираш си публика за всяка тема и тъй .
    И аз имам 22 теми да готвя , тъкмо за пред публика, но тогава тъкмо перфе ще ги науча и за сертификата.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Абе с историята е страшна работа. Аз съм в схватка с нея и положението е трагично...за мен. И пиша, и преписвам, и разказвам, и рисувам дори... после уж преговарям. И като затворя учебниците...нищо не знам.
    Така е защото в историята има твърде много факти,които трябва да се навържат и да се проследи причината за случването на дадено събитие.Във всяка теория трябва да се търси полезността и причините за случилото се.Факт е обаче,че за жалост теорията в училище по много от предметите не е придружена с практика и затова всички я зубрят ,но после забравят,защото никой не е отделил и десет минути да потърси практическия смисъл от наученото на теория.

Мега фен Аватара на xoxi
    Ако говорим за някакъв текст, аз си вадя само най-важните неща. Преписвам ги на отделен лист. След това преразказвам всичко с мои думи, като записвам отново на друг лист.
    Докато трае всичкото това преписване и препрочитане, неусетно разбирам, че съм го научила!
    За мен е важно и кога сядам да уча. Аз примерно сутрин 'на трезва глава' не мога да науча нищо. Просто много работи са ми в главата и не мога да се съсредоточа.
    Най-лесно уча вечер. Колкото по-късно, толкова по-добре и по-бързо се справям.
    И спря да се върти за миг земята..

В последно време си научавам последния урок в междучасията
    Audio ergo sum

Аз наизуст не мога да уча! Затова и не обичам разказвателните предмети.. Ако говорим за математика - не се и опитвай да учиш нещата наизуст..ако не ги разбираш, решавай задачи и постепенно ще си ги обясниш. Научиш ли го наизуст, за 1 седмица макс го забравяш..А това важи и за другите предмети, не само математиката. Ти хубаво учи темите наизуст, но в процеса на учене си обяснявай сам на себе си даденото нещо защо става така, т.е. заучавай само начина, по който трябва да бъде обяснено =)
    ПС: И не учи точно преди урок примерно, защото колкото и да си мислиш, че си го научил, дойде ли време да пишеш темата, изведнъж всичко ти е излязло от главата.. Аз като трябва да уча за някакво контролно примерно гледам да уча вечерта преди теста, защото колкото и тъпо да звучи знанията "отлежават" в главата, докато спиш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си