.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 72
    Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Пазарувала съм в Лидъл в няколко други страни. Може би и тук ще пазарувам, но след като мине тази адска лудница.
    Има неща, които са качествени и разбира се, такива, които просто не струват, но това го има във всеки един магазин.
    За тези, които казват, че предпочитат Кауфланд - Лидл и Кауфланд са собственост на едни и същи хора
    И съм абсолютно съгласна с amk933!

Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Харли, интересно мнение за политиката на магазините. Значи качеството на стоките е добро?
    Питам от любопитство, защото Карфур лично ме плаши, но не съм запозната конкретно с Lidl и ми е интересно дали и там продават стоки на скандално ниски цени, за сметка обаче на качеството.
    Защото винаги бих предпочела марката сокове Pfanner отколкото някоя неизвестна и неутвърдена, срещаща се само в магазина Lidl (например)

Ъмм ... точно така - качеството е същото.
    Тези неизвестни и нечувани марки, всъщност са произведени от същите тези, които произвеждат известните.Фирмата обаче, прави договори с тези производители, които да им произвеждат същата стока, под тяхна марка.Така се прескача едно звено и за това са по - евтини.

Град
    морската столица
    като култовия лаф в такси

август месец и по линията се чува

КОЛЕГИ СТУД И ПОЛЕДИЦА НА КАТЕДРАЛАТА БЯГАЙТЕ С САМОЛЕТ

Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.

Град
    морската столица
    неска много силно една припаднала и такава лежи в несвяст и я питам зле ли ти ?

и тая отговаря еми много и аз като крайния пич

АХАХАХАХАХ

Град
    морската столица
    смАрт за всички такива общи магазини..

в кварталния има всичко и си предпочитам дънките от нормален магазин за дрехи

О, Лидъл!

Три часа бабички и лелки
    пред входа му чакат. Сивите панелки
    трепетно повтарят на Тотю гласът.
    Пристъпи ужасни! Дванайсетий път
    гъсти орди лазят по плочките криви
    и тела се блъскат, и псувни изливат.
    Бури подир бури! Рояк след рояк!
    Данчето Фандъкова сочи входа пак
    и вика: „Търчете! Ниски са цените!“
    И ордите тръгват с викове сърдити,
    и „Банани!“ мощно въздуха разпра.
    Лидълът отвръща с други вик: ура!
    И с нов дъжд от лакти и псувни на майка
    лелки, пенсионери спират да се вайкат,
    влизат и се блъскат, без сигнал, без ред,
    всякой гледа само да бъде напред
    и гърди висящи на щанда да сложи
    и един банан повеч в торбата да положи.
    Бабичките блъскат. Лелките крещят,
    персоналът жално ги моли да спрат.

Няма вече олио! Има хекатомба!
    Всеки банан меч е, всяко киви – бомба,
    всяка стока – удар. Всяка душа – срам.
    Свинско и сланина изчезнаха там.
    ….
    Персоналът тръпне, друг път не видели
    така да се блъскат овци подивели.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    И днес йощ кварталът, щом буря зафаща,
    спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
    срамът му дивен като някой ек
    от дупка на дупка и от век на век!

carpe diem quam minimum credula postero

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Мале днеска някаква опашка сигурно 50 метра пред магазина..ужас ужас..толкова смешно ми стана..аз май ще отида към другия месец да си взема от любимите ми бонбонки

Цитирай Първоначално написано от jghgh
    И още едно вместване, мен също ме натъжават всичките тия магазини "с най-ниските цени" и бума около тях. Напомнят ми каква огромна дупка има между богати и бедни в Б-я, и колко са различни стандартите на различните социални групи, които тук са сведени до 2 - богати и много бедни; липсва осредняването като че ли.. масово хората са по промоциите и пестят..
    ами в Берлин броят на дискаутите - Лидл, Алди, Нето, Пени в сравнение с останалите магазини е много по-голям и винаги има опашки, така че не само българинът се хвърля на по-евтиното
    Колкото до пенсионерите има и такива, които нямат работа и ходят да видят за кво става въпрос . Давам пример с баба ми, има доста по-големи възможности в сравнение с повечето пенсионери, но пак ходи по тези магазини само за да разгледа, някакъв вид атракция е за нея може би, не мога да си го обясня! Така че според мен бутаниците не са толкова страшно нещо, от кеото може да изходи човек колко зле ни е икономиката.
    jebeš beyonce i neke lady gage dajte trube i rakije!

В чужбина съм пазарувал в Лидл и имам добри впечатления. Наистина си беше по-евтино от Била, имаше кажи-речи същите неща, можеше да си купиш всичко.Мисълта ми е, там също има качествена стока, но на по-ниски цени.Някой даде пример с шоколади Милка.Както има някакви измислени марципани по 40 стотинки, има и сравнително по-добър шоколад но действително с някоя стотинка по-малко.
    Дрехи, обаче, надали бих си взел от подобно място

Кой-знае-кога ще отида до някой нашенски Лидл...
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Лилд,Карфур,Кауфланд и при откриването все едно и също-битка за евтина храна..ревове...скандали простотии.За четири часа пред един магазин спокойно дава материал за размисъл върху народопсихологията на нашия народ за дни напред.Дай ни евтини промоции и намаления и се тълпим без да се замисляме това качествено е какво ни дават и тн.И тези тълпи стават за храна,която ще свърши за два дена и същите тия същите хора ще трябва отново да отидат и да пазаруват само дето разликата ще е 20 стотинки примерно.

Не разбрахте ли, че при 200 лева (в добрия случай) месечно, делиш дори 20 стотинки

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от manliftingbanner
    ^ Ние хубаво се възмущаваме, ама това само в България ли го има, че да се заклеймяваме сами?
    Възмущението ми идва от това,че хората ще се подведът по ниската цена и няма да обърнат внимание примерно на млякото дали е с новия стандарт.За жалост в момента положението е такова,че парите и нуждата са изместили трезвият поглед върху това коя храна е здравословна и добра за хората.

Е*и му майката...

Ако и аз нямах възможности, бих се бутал и ръгал, за да се опитам да осигуря най - доброто за семейството си.
    Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.

Sofia Rebel Station

^Не ти е уместно сравнението. Подобно явление съществува във всяка страна, дори и в такива с в пъти по-висок стандарт на живот. Нито проблемът е само в това, че хората нямат достатъчно пари. Това е едно, но по-сериозното е, че който си е овца, си е овца.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на ZipFail
    И все пак намалението на бананите пак няма нищо общо с протестите

Както казаха много хора, това го има навсякъде...отвори снимки от "черния петък" (вчера) и виж какво е било в САЩ. Там е било много по-страшно, пък заплатите им са десетки пъти по високи. Като цяло тази теза с народопсихологията е тотална глупост..

оф откриването на магазините и намаленията доказват, че сме като стадо овце... Ще си загубиш 3 часа в бутане за някакви банани, защото са намалени с 1лв?! Е времето също е пари!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    На Black Friday винаги е така...

Но тогава става въпрос да си купиш лаптоп Тошиба за 300, вместо 900 долара...

Или фотоапарат за 200, вместо 650...

Което не значи, че пак е оправдание.

Голям фен Аватара на hopekiller
    Град
    София
    Ебати гей поргното е.
    Днеска към осем и малко имаше опашка поне от 1000 човека.
    По - късно към 12 и 30 беше още по - претъпкано.
    И някви изнервени хора, мъкнеха по 5, 6 торби в едната ръка.
    Вместо да ходят да бачкат, или да правят нещо съществено, те си губят цял ден в пазаруване. Когато си платят билетите за отиване и връщане, изпушените цигари и разпиляните нерви "евтинийката" им излиза през носа.

някой знае ли дали стоките в немския Лидл са изцяло 1:1 с тези в България. Интересува ме дали има шанс дадена стока да не се предлага в България???

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Със сигурност не всички стоки са едни и същи. Аз влезнах, тъй като така или иначе минавах покрай него.
    Например се предлагаха кисели млека само на Данон, спагети и макарани само по един вид, а за пълнозърнести пък съвсем не бяха чували. Всъщност нещата, които ми трябваха ги нямаше, така че върнах взетите неща, за да не чакам на касите и си излезнах. Отидох си в Била, защото на по-малка площ се предлагат повече като видове продукти. Впрочем половината площ на Лидл беше за сладки неща, като си имаше и типично немските Mарципан Щолен, Лебкухен, Доминостайне и тн.

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Със сигурност не всички стоки са едни и същи. Аз влезнах, тъй като така или иначе минавах покрай него.
    Например се предлагаха кисели млека само на Данон, спагети и макарани само по един вид, а за пълнозърнести пък съвсем не бяха чували. Всъщност нещата, които ми трябваха ги нямаше, така че върнах взетите неща, за да не чакам на касите и си излезнах. Отидох си в Била, защото на по-малка площ се предлагат повече като видове продукти. Впрочем половината площ на Лидл беше за сладки неща, като си имаше и типично немските Mарципан Щолен, Лебкухен, Доминостайне и тн.
    точно за щолените се интересувах, благодаря много

Мега фен Аватара на Biskfitka
    При нас си има различни видове от млеката,спагетите и т.н.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    аз не можах да разбера защо само беше тази блъсканица нечовешка.

че има бедни хора за които това е златна възможност добре, ма защо им е да се бутат по 1000 говеда на метър. няма да измрът ако утре напазаруват евтино или другиден са.

че не се живее с 200 лв. пенсия на месец, не се живее ама и не се спъваме в измрели и полуразложени дядковци по пътя тъй че може една голяма част да прояви търпение за ден-два докато спадне лудостта, за чий уй им е да праят мортал комбат в 10 сутринта?!

за едните банани брат. и колко пък могът да понесът на всичкото отгоре? няколко торби макс, защо требе да си губиш толкова много време и нерви за тези неща не са сланина и амброзия ми некво олио и тъпите банани!

сякаш без тях не се живее, аз как успявам 2-3 пъти седмично с едни бизквити на ден да се оправя със студентския живот па те се трепят като животни за неквите второстепенни стоки?

селяния човешка

Супер фен
    само у мола пазаря аз

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си