- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Отсъствия
Здравейте. Имам общо 94 отсъствия, миналата седмица отсъствах по болест, сега почнах много лошо да кашлям и изглежда, че пак се разболявам. Та въпроса ми е могат ли да ме накажат или направят нещо ако имам мнго ИЗВИНЕНИ отсъствия?
Подай си молба за увеличаване на отсъствията. Ако са повече от 100, независимо дали са извинени или не [с изключение на увеличения брой] полагаш изпит по всичко в края на годината.
Доста съм питала по тоя въпрос, инфото е достоверно.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Над 200 е това, за което говориш, което даже не е точно така. В една учебна седмица има 30-40 учебни часа, в зависимост от училището, клас, паралелки и т.н. По твоята логика ако се разболееш веднъж първия срок и веднъж втория, за по седмица и половина и трябва да полагаш изпити.
В 6 клас имах 190 и нещо отсъствия, а една съученичка - 240 и нещо...Двамата имахме половината на целия клас. Но тогава бях много болнав.
Та по въпроса с изпита...Ако тези отсъствия не ти влияят на срочната оценка, нямаш изпуснати контролни и изпитвания или си ги наваксаш бързо, няма проблем и 1/2 от годината да изпуснеш.![]()
За над 200 извинени,по преценка на отделните учители(ако нямаш достатъчно оценки)може да поискат да останеш на изпит,но почти винаги се разминава![]()
искаш ли да изровя една снимка от мой бележник от преди години да видиш шок и ужас...
иначе за тази година вече имам ~200
миналата завърших с 350
по-миналата с 400
но общо взето т'ва си е нормално, но една година разбих дори собствените си граници...няма да търся въпросната снимка xD
а в периода 4-7 клас се разцепвах...но неизвинени
ако не беше класния, да е жив и здрав човека (много точен) щях да съм изхвърчал...
по документи имах 40 неизвинени
извинявал ми без бележки 10 пъти повече от 40те, които бяха нанесени в края на годината, отделно извинени...
казвам всичко това, за да не се притесняваш...![]()
пс- и не...не уча с роми или други подхора, нито уча в прованса...нито училището е пропаднало... xD
иначе тегавия момент на това е, че нямаш представа к'во се случва в даскало, а като отидеш те изпитват по 2пъти за всеки час :>
имал съм 10 оценки за 1 ден xD
ако отсъствията по определен предмет са повече от 1/3 от часовете за годината принципно имат право да те оставят на изпит, независимо дали имаш оценки, но на практика, ако има оценки не е толкова съществено...Първоначално написано от amk933
аз все си мисля, че тази граница е, за да плаши гаргите...и хората да се страхуват xD
ще държиш изпит ако нямаш нужния брой оценки
иначе аз съм имал по 400 извинени и пак не съм бил на разни изпити
не се притеснявай от нищо
ОДИН!!!