- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Гатанки, логически задачи и всякакви подобни неща!
С цел да не пълним другите теми пускам тази![]()
Като за добре дошли една задачка.
:P
1. Има 5 къщи с различен цвят
2. Във всяка от къщите живее човек с различна националност
3. Всеки от тях предпочита определено питие, пуши определена марка цигари и гледа едно домашно животно
4. Никой от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като останалите
ВЪПРОС: Кой гледа рибката?
Данни:
- Англичанинът живее в червената къща
- Шведът гледа куче
- Датчанинът пие чай
- Зелената къща е отляво на бялата
- Собственикът на зелената къща пие кафе
- Човекът, който пуши Pall Mall, гледа птичка
- Мъжът в средната къща пие мляко
- Собственикът на жълтата къща пуши Dunhill
- Норвежецът живее в първата къща
- Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка
- Пушачът на Winfield пие с удоволствие бира
- Пушачът на Marlboro има съсед, който пие вода
- Норвежецът живее до синята къща
- Немецът пуши Rothmans
- Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Dunhill
ее изпревари ме ;9 ;(![]()
пфф мн сложно утре в по-ранните часове ще се пробвам ;д
ВЪПРОС: Кой гледа рибката?
Немеца ??
![]()
![]()
позна (или погледнна задачкката в нета)Първоначално написано от BioX
![]()
нещо по лесничко като са петък :P
Вие сте в студена къща през зимата. Тъмно е, а Вие имате само една кибритена клечка..
В къщата има 1 свещ и 1 печка на дърва..
ВЪПРОС: Кое ще запалите първо?
честно казано потърсих предната задача ама не намерих нищо
а за тази..клечката?![]()
![]()
BioX спри да играеш прекалено си умен![]()
Ходят си двама археолози през пустинята и попадат в една пещера. В тази пещера намират 2 голи трупа на мъж и жена, легнали по гръб. Поради специфични условия в пещерата и двете тела били перфектно запазени - с плътта, с всичко.
Единият учен казал:
- Това са Адам и Ева.
Другият веднага се съгласил с него.
Как са разбрали двамата учени, че това са именно Адам и Ева?
Защото са нямали пъп.Все пак не са родени от майка , нали господ ги е създал
![]()
През ада минах, но не спрях, а вървях и вървях. Над мен летеше моят страх като гарван чер. И чакаше да се предам, себе си да му дам, защото бях един и сам.
И беше мрак пред мен, и в мен, но вървях и вървях, и тихи мъртви гласове викаха ме при тях,
и аз за миг си пожелах да се спра и да заспя и уморен да ида в нищото.
И по ръба на простта аз върях и вървях.
Стоях от тъмната страна и обратно броях години, дни, и часове. Но не помнех кога във себе си съм пуснал болката...
разкриха те пинки давай следващата главоблъсканица![]()
![]()
ъххх... Пинки си дава малкко почивка
Давайте вие нещо за мислене![]()
ето нещо лесничко. Как може, без да се променя записа, да се увеличи числото 666 с още половината от него?![]()
През ада минах, но не спрях, а вървях и вървях. Над мен летеше моят страх като гарван чер. И чакаше да се предам, себе си да му дам, защото бях един и сам.
И беше мрак пред мен, и в мен, но вървях и вървях, и тихи мъртви гласове викаха ме при тях,
Стоях от тъмната страна и обратно броях години, дни, и часове. Но не помнех кога във себе си съм пуснал болката...
ми предполагам ако се обърне листа на който е написано 666 става 999 което е 666+333(половината на 666)=999
Момченце живее на 8-ия етаж! Когато излиза от блока, слиза до първия етаж, но когато се качва, пътува с асансьора до 5-тия етаж и след това на горе пеш! Защо?
![]()
![]()
Ми предполагам асансьора е до 5 етаж.
нее![]()
много е тъпо и не се сеща да натисне копчето за осмия етаж![]()
Разпознава цифрите само до 5![]()
Прекалено ниска е за да достигне копчето за 8-ия етаж. Това е супер лесното![]()
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
защото неможе стигне бутона ;дд
Колко са маймуните в стадото, ако квадратът на една пета част от тях, намалена с 3, се е скрила в пещера, и само 1 маймуна останала навън и се покатерила на близкото дърво !???
Абе тая тема нещо замря,,, а ми изглеждаше доста интереснааа![]()
![]()
Един човек бил заключен в стая, цялата в бетон, с желязна врата и единственото нещо, което можело да я отключи, било топче за пинг-понг, което трябвало да се пусне в един малък процеп, специално предназначен за пускане на такива топчета и нищо друго, освен топче за пинг-понг. И така, човекът можел да избяха от стаята, едва когато се отвори желязната и неразбиваема врата, а тя се отваряла само когато пусне топчето за пинг-понг. Човекът бил дибидюс гол и нямало нищо нито в стаята, нито пък някакви други инструменти. Единствената му надежда била в забитата в пода (и херметически затворена отдолу) 30 см висока и тънка точно колкото да влезе топче за пинг-понг тръба, но и точно колкото да не може да бръкне и да извади топчето. На дъното действително имало топче за пинг-понг, но човека нямало как да го извади или поне това се пита в задачата - как??
^ Ще се изходи по малка нужда в тръбата и топчето ще се покачи нагоре .. / нали е пълно с въздух /![]()
![]()
![]()
Пъха си устата и започва силно да вдишва ?