.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

От желязо да бях, щях да ръждясам!!!

Понеже не знам как да започна- надявам се да ме разберете.
    В началото на учебната година с екип от училище, в който участвах се класирахме на трето място в национално състезание и трябваше да получим парична награда (тази награда я чакаме вече два месеца).

От миналата година работя за училище (заснемане и монтаж на видео филми). За извършената в полза на училището ми работа не ми се заплаща, не получавам потупване по рамото и т.н. Точно обратното- всеки иска нещо, но никой нищо не дава и на всичкото отгоре все на някого нещо не му харесва.
    Когато се наложи да закъснея или отсъствам от час по работа, не получавам дори елементарно разбиране от учителите, а само неизвинени отсъствия и мрънкания. Пък и изоставам с учебния материал.

И сега като за капак ни намалиха ваканциите. А аз имам нужда от почивка. От желязо да бях, щях да ръждясам!!! А г-н Бойко Борисов беше казал в едно от интервютата си по темата "Ако оставим на учениците да решават, те няма и да идат на училище". Интересно ми е ако той можеше да не ходи на работа, щеше ли?! А някои родители казват, че сме нямали от какво да си почиваме. Хах, шегаджии!!! Ама те какво- работят 8 часа на ден приберат се и правят каквото си искат. А ние- 8 часа в училище, още 3 часа учиш вкъщи и ако като мен извършваш някаква работа за училище ти остава време само да спиш, и то е по-малко от 5 часа. Да не го ворим, че имаше период през който почти не се виждахме с родителите ми, нищо че ни дели една врата разстояние...

А и м/у сега някои ученици стачкуват, не ходят на училище и учителите им ги подкрепят. А в моето училище не само не стачкуваме, ами и учебната програма ни е изключително натоварена. Коментар на мой познат за нея беше: "Абе те да не ви готвят за Харвард". И най- тъпото е, че "високо квалифицираните" ни учители тепърва се учат от учениците. И тук идва въпроса "Кой кого...учи?!". И по време на изпитвания от учениците се очаква да знаят, разбират и използват неизучаван материал, за който в интернет няма почти нищо, подходящи учебници или каква да е литература за него (или учебната ни програма, честно казано за това така и не разбрах, но и няма значение) също няма. Където пък се поражда въпроса "Ние от пръстите ли да си го изсмучем?!"... После защо ни били ниски оценките... А като се сетя, че в едно друго съседно училище на тестове им диктуват направо отговорите и имат по-високи оценки, и един ден такива неграмотници може да ни управляват не ми се мисли...
    What I've felt
    What I've known
    Never shined through in what I've shown
    Never be
    Never see
    Won't see what might have been

А въпросът ми е какво мога да направя аз да улесня поне моя си живот (т.е. моля ви за съвети). И не ме разбирайте погрешно работата, която извършвам ми доставя удоволствие, но е нормално да искам някакво възнаграждение за нея, нали така?

П.П.: Благодаря на тези, които не ги домързя да ми прочетат темата и още повече на тези, които ми отговориха
    What I've felt
    What I've known
    Never shined through in what I've shown
    Never be
    Never see
    Won't see what might have been

Уелкъм ту България.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си