.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Голям фен Аватара на dimi93

Специалност "Право" в Софийския Университет

Здравейте! Ориентирал съм се към тази специалност. Някой може ли да обясни подробно, какво трябва да направя за да се подготвя добре? По БЕЛ и История имам 6. Интересува ме кои теми и разработки трябва да си набавя. Прочетох много статии и форуми за тази специалност и останах с убеждението, че частните уроци са задължителни. Подготовката от училище, колкото и добра, не била достатъчна. Освен това от кои класове влизат оценките? (8ми клас бях подготвителен и уча история 1 година на зад, т.е. сега съм 11 клас и уча история за 10 => оценката от 9ти клас не би трябвало да влиза?)
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Мега фен
    По последния въпрос си питай учителите - не знам как стоят нещата.
    91 съм, по мое време се гледаше оценка от матура ИЛИ диплома по БЕЛ + История - което ти си избереш. Разбира се, логично е да се насочиш към по-високата.

Изпитът по История е ИЗЦЯЛО върху българска история. Купуваш си учебник за 11клас профилирана подготовка на Просвета и си щракаш с пръсти - материалът е напълно достатъчен за отличен.
    Що се отнася до БЕЛ - тук е малко хлъзгава работата, тъй като от СУ си обявяват набора от произведения, върху които да се готвят кандидат-студентите

Заповядай : http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...rami_za_izpiti

Съветвам те да се отнесеш доста сериозно към изпита по Литература.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    късно се сещаш

взимат се оценките от 10 11 12 клас по ИСТОРИЯ
    освен БЕЛ матура, имаш и друга по желание, като ако караш матура по история ще се вземе оценката от матурата по историш, не тази от дипломата
    темите си ги купуваш отнякъде и почваш да ги учиш, както и по литература
    аурис не го слушай, моите теми са разработени от учебници на професори и доценти в СУ, измисленият учебник на просвета е пълна боза
    ако искаш взе пак да учиш от учебник си вземи тези на Саздов
    в книжарници ги няма, виж на тоя сайт
    http://www.sofi-r.com/category/avtori/dimitr-sazdov

единственото, което мога да ти кажа е че по история може да научиш перфектно и сам/а, но по БЕЛ не съм много сигурна..
    и все пак пак казвам че късно се сещаш, аз вече съм почти на тема 4..е има и такива, които учат само в 12 клас, но после ще трябва денонощно да зубриш, което не ми е оферта честно казано..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на Blab
    изобщо не ти е късно;
    запиши курсове/намери си учител, да те готви; най-лесно и най-сигурно.
    изпитите за тази специалност са абсолютната зубращина.;
    чети във форума на СУ за повече информация от потърпевшите - кой, какво, кога и как.
    хората, около мен, които учат това и там, се готвеха в 12-ти клас.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    да бе, готвили се в 12 клас и ще седи по цял ден да зубри като ненормален вместо да излиза
    по-хубаво от по-рано да се почне..
    за мен и това е късно, ама все пак,..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си