.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Майка ми замалко не ми счупи ръцете

Здравейте!

Преди месец и нещо се преместих да живея отново с майка си. На 18 години съм и имам още една останала от училище. Днес се прибрах от училище и веднага седнах пред компютъра, за да си направя проектите по графичен и уеб дизайн. Дадоха ни 10 проекта по уеб и графичен, 3 портрета по рисуване и изпитване по литература и история за утре за оформяне. Домашните ми дойдоха в множко за един ден (да не кажа 6 часа), но учителите си мислят, че изучаваме само техния предмет и за тях естествено времето е достатъчно. Казах на майка ми, че няма да мога да дойда с нея и една нейна приятелка на театър днес и тя почна да ми крещи като ненормална да съм спирала да уча и да съм отишла с нея, понеже съм била обещала( дрънци...тя нито ме попита дали искам да отида нито нищо...само ми каза, че е купила билети и след месец сме на театър). Би ми шамар, продължи да ми крещи, докато ми държеше двете ръце адски здраво и само ми ги кълчеше във всевъзможни посоки и замалко не ми ги счупи, понеже на мен всички кокъли и кости са ми много тънки и даже като съм била малка майка ми редовно ми е изваждала китките.
    Не мога да я разбера тази жена...хората насила карат децата си да учат, а аз доброволно съм седнала и се трудя, за да не закъснея със срокът, който са ни дали, а тя ще ми крещи и ще ми посяга...
    За вас нормално ли е подобно поведение? Според мен просто трябваше да прояви разбиране и да отиде с приятелката си, пък билети за театър се намират толкова трудно, че хора седят отпред и чакат някой да си продаде билета...без проблем можеше да си върне парите, та и да спечели малко отгоре.
    Сега и аз не знам как да постъпя, но смятам, че не съм длъжна да си говоря с нея или да я имам за част от този свят, докато не си оправи държанието и сериозно да помисли над това, което направи.

Определено държанието на майката ти в случая не е нормално. Не бива да й позволяваш да те третира така, особено да ти посяга за глупости. Според мен е най-добре да й кажеш как се чувстваш, учтиво да я помолиш да не смее да ти посяга повторно, да й кажеш че ти е тежко в училище и ако искаш да имаш добър успех то трябва да те остави на мира и не на последно място, ако следващият път ти посегне просто й се опъни. Никой не те кара и ти да й биеш шамар, но можеш да й хванеш ръцете и да я разтърсиш питайки я "Какво ти става жено" На 18 си, достатъчно голяма и разумна, не се оставяй да те третират като малко дете
    Fuck you You fucking Fuckers

Супер фен
    На 18 си. Не трябва да се оставяш така да ти говори. Трябва да си отстояваш твоята позиция и да не я оставяш да ти се налага така.....

Да кажа честно, на твое място бих погледнал това Тук

... Особедно, че си имала проблеми с ръцете, ВЕДНАГА щях да е осъдя - знам, че ти е родител, но все пак си на 18, а те третират като 3 годишна...

Голям фен Аватара на kyka1
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от OneY
    Да кажа честно, на твое място бих погледнал това Тук

... Особедно, че си имала проблеми с ръцете, ВЕДНАГА щях да е осъдя - знам, че ти е родител, но все пак си на 18, а те третират като 3 годишна...
    Ехее ти пък да я съди аз исля, че до там не бива да се стига.Ноо ако можеш поговори със нея и аз мисля, че всичко ще се оправи.Успех
    Живота е рисуване без гума за триене...

МОМЧЕ СЪМ !

Град
    София
    Определено поведението й не е нормално.Лятото почвай да бачкаш и се изнасяй.

Пък аз си мислех, че съм с лабилна психика...
    На 18 си, как така ще позволяваш на майка си да ти бие шамари и изобщо да проявява, каквото и да било насилие над теб?

Аз грам не и се връзвам на нея. Не и и позволявам да ми посяга...тя само се опита да ми ги счупи...никъде не казвам, че съм я оставила да го направи.
    От както се случи това не съм и казала и една дума. Единственото нещо, което направих е да и оставя една бележка на масата, която беше написана върху една скица за новата ми стая, която гласеше " Ти не си спазваш обещанията....не виждам защо да трябва и аз да го правя. Нямам от кой да видя и да взема добър пример." От тогава не се бях прибирала в къщи, а останах при гаджето си, който винаги ме приема с отворени обятия, понеже знае каква е майка ми.
    В момента вадя всички кашони със стари дрехи и стари мебели от килера(който е колкото хола) и мисля да си купя една брава и ключалка и да спра всякакви контакти с тази жена. Баща ми винаги ме е подкрепял материално (аз никога не съм му казала "Татко дай...") и засега нямам проблеми, пък като завърша ще трябва да почна работа.

Мерси все пак за отговорите. Исках да се убедя, че не само аз и баща ми смятаме, че поведението на майка ми не е нормално. Тя обикновенно обвинява винаги мен за всичко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си