.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 116
    Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Аз се научих от братовчедка ми Като малки много сме се били
    Иначе сериозно - запиши се на самоотбрана нещо... или май това е само за жени... на джудо може или на бокс??

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    Само не мога да разбера защо не искаш да се запишеш на някво бойно изкуство,да не се срамуваш от нещо???
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от LeprikonA
    насилието не е начин за разрешаване на даден проблем.
    Такива изказвания винаги са ми били супер кухи(в смисъла на безсмислени и безпочвени,а не на тъпи,въпреки че те реално са и такива ).Много ми е интересно какво ще направиш ти,велики пацифисте,ако примерно както си вървиш по улицата някой олигофрен реши, че не му харесва как дишаш и иска да те понарита профилактично да види дали ще почнеш да го правиш по-различно, или пък някой започне да ти прави проблеми, докато вървиш с приятелката си? Не живееш в Райската градина, слез малко на земята.

нека ме понарита, нали съм женско, като голям мъж ще се покаже! и все пак си мисля, че авторът не пита за такъв случай, по-скоро си мисля, че има нещо, което спестява и въпросът му е свързан с решението.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Супер фен
    Купи си оръжие... За начало газов пистолет?

Мега фен Аватара на Chacho
    Така или иначе ситуации за бой под път и над път. Особено ако си момче и искаш да си защитиш мнението задължително в даден момент ще се стигне до това.

Както каза reich, не винаги на човека срещу теб му се приказва.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    http://www.youtube.com/watch?v=S_n2Finp0z0
    Надъхвай се човече!

Запиши се на айкидо. Дано поне ти се падне свестен учител и те научи кога има за какво да се биеш.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от Hayashi
    Запиши се на айкидо. Дано поне ти се падне свестен учител и те научи кога има за какво да се биеш.
    То и на карате или джудо да се запише, пак ще стане номера. Стига да слуша треньора (обикновено го слушат).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на zero

Re: Как да се науча да се бия?

Цитирай Първоначално написано от spiritbooomb
    Как да се науча да се бия по добре, като изключим вариантите да се записвам на карате, бокс, джудо, муай тай и прочие..
    Мии трябва да ядеш повече бой, за да разбереш как !
    Мисля го наистина между другото. за да се научиш да се биеш, първо трябва да се научиш да ядеш бой Докато те е страх от евентуален бой - няма как да се научиш да се биеш ^^

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!

Цитирай Първоначално написано от zero
    Мисля го наистина между другото. за да се научиш да се биеш, първо трябва да се научиш да ядеш бой Докато те е страх от евентуален бой - няма как да се научиш да се биеш ^^
    +1
    Бий си шамари, като за начало.
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Цитирай Първоначално написано от ADMIRALKA14
    Цитирай Първоначално написано от zero
    +1
    Бий си шамари, като за начало.
    Да можеш да ядеш бой физически е много малка част. Да имаш психиката да се биеш и да не се предаваш е вече нещо съвсем различно. Fight or flight instinct - повечето са на принципа на бягането.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    насилието не е начин за разрешаване на даден проблем.
    Такива изказвания винаги са ми били супер кухи(в смисъла на безсмислени и безпочвени,а не на тъпи,въпреки че те реално са и такива ).Много ми е интересно какво ще направиш ти,велики пацифисте,ако примерно както си вървиш по улицата някой олигофрен реши, че не му харесва как дишаш и иска да те понарита профилактично да види дали ще почнеш да го правиш по-различно, или пък някой започне да ти прави проблеми, докато вървиш с приятелката си? Не живееш в Райската градина, слез малко на земята.

нека ме понарита, нали съм женско, като голям мъж ще се покаже! и все пак си мисля, че авторът не пита за такъв случай, по-скоро си мисля, че има нещо, което спестява и въпросът му е свързан с решението.
    Аа извинявай, мислех че си мъжко
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    Човек трябва да може да общува с всички,с един циганин(те заслужават газови камери,ама айде...),с един идиот и с един умен човек.Ще се научиш като отидеш и сриташ някой,намери си претекст и си готов.

Цитирай Първоначално написано от spiritbooomb
    Как да се науча да се бия по добре, като изключим вариантите да се записвам на карате, бокс, джудо, муай тай и прочие..
    "Първо се научи да ходиш, после да бягаш"
    Първо се научи да мислиш(да се научиш да разбираш другите хора) и няма да ти се налага да се биеш.

Абе както казаха по-горе, първо се научи да държиш. Като те наритат 5 пъти и дет се вика от небето ще ти падне.

За тези, които казват боя да е най-най-най-краен случай:
    Помнете, че на улицата хората не са като по филмчетата: Ей ти така и така си много лош, вземи малко стани добър, не помниш ли детските години?

Нищо лично.

Цитирай Първоначално написано от Madara1233
    Абе както казаха по-горе, първо се научи да държиш. Като те наритат 5 пъти и дет се вика от небето ще ти падне.

За тези, които казват боя да е най-най-най-краен случай:
    Помнете, че на улицата хората не са като по филмчетата: Ей ти така и така си много лош, вземи малко стани добър, не помниш ли детските години?

Нищо лично.
    Ама нали знаеш кво става като се биеш много и мислиш малко... дават те по телевизията с разплакано семейство. Пък и да не коментираме, че ако не можеш да се контролираш, можеш да се изложиш много яко пред момичето, което си искал да впечатлиш. (да не давам примери)
    Нищо лично.

spiritbooomb, ако имаш проблем със съученик, е най-добре да кажеш на класната, директора или поне да споделиш с вашите. Защото ако оня се окаже малко по-тарикат си загубен.

XinZhao, понякога не си ти инициатора и без вина можеш да си го отнесеш. Имал съм си проблеми, защото сме си засекли погледите с някой, защото сме били в едно и също заведение, защото приятелката ти е симпатична.

Покрай бала ми имаха бал друго училище и се засекохме в дискотеката. Дойдоха 10 момчета и се сбутаха в нас. За да си нямаме проблеми се върнахме на масите ни, а компанията им ни последва и взеха да се разправят. Хванах единия за рамото и питам "има ли някакви проблеми", а той просто ми бутна ръката от рамото си. Въобще не сме разговаряли, просто търсеха да се сбият с някого.

По-добре бъди агресивен пръв, удари пръв и като цяло обезвреждай ситуацията навреме и с мярка, отколкото да чакаш да отмине.

XinZhao, понякога не си ти инициатора и без вина можеш да си го отнесеш. Имал съм си проблеми, защото сме си засекли погледите с някой, защото сме били в едно и също заведение, защото приятелката ти е симпатична.

Покрай бала ми имаха бал друго училище и се засекохме в дискотеката. Дойдоха 10 момчета и се сбутаха в нас. За да си нямаме проблеми се върнахме на масите ни, а компанията им ни последва и взеха да се разправят. Хванах единия за рамото и питам "има ли някакви проблеми", а той просто ми бутна ръката от рамото си. Въобще не сме разговаряли, просто търсеха да се сбият с някого.

По-добре бъди агресивен пръв, удари пръв и като цяло обезвреждай ситуацията навреме и с мярка, отколкото да чакаш да отмине.
    Напълно съм съгласен, но мисля че spiritbooomb е ученик, просто понеже не очаквам такъв въпрос от по-възрастен. Знач, че понякога неприятностите сами търсят теб, а и аз не ходя на такива места. Но, пък съм чувал по други форуми че stun gun(електрошок) върши доста добра работа за защита, без да нанася някакви трайни щети.

Абе какво я дъвчите тая тема?
    Ако иска да се научи да се бие - да се запише на бокс. На карате и айкидо не се записвай, в България има много малко учители, които реално ще те научат на нещо.

Цитирай Първоначално написано от drago0
    Абе какво я дъвчите тая тема?
    Ако иска да се научи да се бие - да се запише на бокс. На карате и айкидо не се записвай, в България има много малко учители, които реално ще те научат на нещо.
    За айкидото съм що-годе съгласен, но защо всички толкова хвалят бокса, да не се е превърнал в нещо като тинейджърска фикс идея. Знам, че е по-добре да търсиш учител, а не изкуство, но... Някак, просто не разбирам как бокса конкретно ще му помогне да се оправя в живота. Вярно спорт е, учи малко или много на дисциплина (зависи и от ученика де), но просто не мога да му гледам като на изкуство.
    Ако мислиш, че тук се дъвче, виж в други форуми к'во правят.

Обръщате темата на: Трябва ли да се бия или не?

Вярно е, че с мускули и пилешки мозък до никъде няма да я докараш, ама с мозък и пилешки мускули същото. Дето вика Chacho, има и такива дето търсят повод за побой. Така че най-добре като видиш такива се омети. (Това не е бягство, а тактическо отстъпление)

Мега фен Аватара на gummybear
    Цитирай Първоначално написано от zlatit0o
    Ми.. няма как сам да се научиш

theo <333

Вярно е, че с мускули и пилешки мозък до никъде няма да я докараш, ама с мозък и пилешки мускули същото. Дето вика Chacho, има и такива дето търсят повод за побой. Така че най-добре като видиш такива се омети. (Това не е бягство, а тактическо отстъпление)
    И аз съм на това мнение, но хайде да се обединим около това, че понякога, ама наистина няма как да избегнеш боя. Дали ще си с приятелка, дали ще те пресрещнат, дали ще те догонят, все може да се случи.

Боксът е много хубав спорт за самозащита, защото е сравнително по-прост от много други бойни изкуства (няма нунча-со-сон-кал-нопунде-йоп-териги). Това ти позволява да взимаш бързи и правилни решения.

Аз съм на принципа, че всеки сам трябва да си избере изкуството, защото почти винаги опира до треньор и трениращ (тай-чи например е изключение). Понеже казахте, че няма добри сенсеи по карате, проверете кой е Джоси. (не съм каратист, таекуондист съм..)

Няма значение дали си висок, нисък, слаб или дебел !

1. Направи си самооценка какво искаш да можеш - да удряш или да хващаш !
    2. След като прецениш се запиши или на бокс/кик-бос или на борба/джудо/самбо.
    3. На карете няма кой да те научи, а този който ще те учи след като спреш, година по-късно няма да можеш да си вдигнеш крака, за да изпълниш удара !

Сам не можеш да се научиш да се биеш, трябва да свикнеш да ядеш и бой ! Психика няма всеки, тя се ДОРАЗВИВА, но само чрез спорт.
    Престъпникът с пари е възприеман от съвременния свят като честен човек.

И аз съм на това мнение, но хайде да се обединим около това, че понякога, ама наистина няма как да избегнеш боя. Дали ще си с приятелка, дали ще те пресрещнат, дали ще те догонят, все може да се случи.

Боксът е много хубав спорт за самозащита, защото е сравнително по-прост от много други бойни изкуства (няма нунча-со-сон-кал-нопунде-йоп-териги). Това ти позволява да взимаш бързи и правилни решения.

Аз съм на принципа, че всеки сам трябва да си избере изкуството, защото почти винаги опира до треньор и трениращ (тай-чи например е изключение). Понеже казахте, че няма добри сенсеи по карате, проверете кой е Джоси. (не съм каратист, таекуондист съм..)
    Не дай Боже и това става. И тогава вече ни бяг ни нищо може да те спаси, освен ако нямаш нещо в ръкава, щото тея по улиците нощем не им пука дали ще си умреш или не един вид.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си