.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Някой имал ли е цистит?Съвети някакви?

Изпитвам парене след уриниране,напрежение и дискомфорт.
    До, колкото знам това е цистит
    В момента съм болна и може би ,затова се появява по-често.
    Това нещо ми се появи след първия секс.Беше около преди месец и понякога ме притеснява.За лекар и дума да не става.Не трябва да стигам до там,защото нашите може да усетят ,че това е заради първият ми път ,а те са много консервативни в това отношение и ще ме убият:О .А и да отида на лекар знам,че ще ми предпише антибиотици.
    Преди дни ми споменаха за антибиотиците ''Ципрофлоксацин'' и всички са много доволни.Това май е единственото ми спасение.
    Ако им кажа,че имам цистит,ще заподозрат ли от какво може да е ?
    Нещо да ме посъветвате?Някой патил ли си е от този проблем?Споделете!
    Момиче на 17г.

Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    Аз имах,заради плувен басейн. Появява се при замърсяване. Лекарката ми ми предписа мечо грозде и смрадлика. Купи си от аптеката-билки са и са много евтини. Мечото грозде го пиеш на чай,а със смрадликата правиш промивки. На опаковките е написано всичко по колко и как. Помага,не се притеснявай,до седмица максимум вече ще си го забравила
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Голям фен Аватара на kiki1991
    Град
    Ловеч/В.Търново
    Здрасти мисля че и ти си като мен.Аз от края на миналата година започнах да правя секс с моя пиятел и от тогава почнах да имам цистит,не знам дали сам го хванала от него,но е факт че от тогава почнах да имам,при положение че и преди пак не се обличах и съм нямала никога.Чела съм че се предава и по полов път.Примерно ако той е бил с момиче което е имало,или той самия е имал.Но аз и до сега го имам защото е станал хорничен,само малко да застудее и ми се появява паренето,постоянното пишкане,дискомфорта,напреж ението отдолу,даже по време на секс се чувства напрежение и понякога не ми е хубаво,затова когато имаш симптомите на цистит е по-добре да не правиш секс за няколко дни докато се успокои,защото иначе се влушава допълнително.Найстина ципрофлоксацина помага,пих го и ми мина за няколко дни,но понеже сигорно 2-3 месеца от както ми се появи за първи път не му обарнах внимание и стана хроничен и няма как да ми мине,освен ако не ми се направят изследвания и не вляза в болница да ми го излекуват със системи,затова ти отиди на лекар да ти изпише антибиотик и почни да го пиеш да не стане хроничко щот дълго ще те мъчи.Пий повече чайове,течности,обличай се добре,мии се отдолу със колкото се може по-топла вода,когато правиш секс е хубаво да пишкаш веднага след секса и да се измиеш,и другото е антибиотик и прахчета изписани от лекар.

Град
    Ловеч/В.Търново
    Забравих да ти кажа ако искаш да почетеш тези две теми,който скоро коментивах с 2 момичета пак със цистит като тебе и мене.

http://www.teenproblem.net/f/viewtop...461&highlight=

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=377984

Мега фен Аватара на TheBeliever
    По-добре сподели с родителите си и отиди на лекар, за да не премине в хроничен цистит, от който няма спасение.

А щом в момента си болна родителите ти едва ли ще заподозрат нещо. Все пак една от най-честите причини за цистита е настинката.

Edit:

Kiki1991 - Циститът не се предава по полов път, той не е венерическа болест и не е заразен. Появява се, когато в уретрата попаднат бактерии, било то след секс, лоша хигиена, басейн/море и прочие, вследствие на което се възпалява лигавицата на пикучния мехур. При настинка имунната система е по-слаба и вероятността от възпаление е по-висока.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на mOBSCENE
    Цистит не се получава само от секс ами и от настинка.Аз имах на скоро нито на лекар казах,нито на никого..приятеля ми разпита какви лекарства се пият.Взе ми ги и до 3-4 дена нямаше и следа от цистита
    Когато завали дъжд от обиди, използвай усмивката си за чадър!

Град
    Ловеч/В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от mOBSCENE
    Цистит не се получава само от секс ами и от настинка.Аз имах на скоро нито на лекар казах,нито на никого..приятеля ми разпита какви лекарства се пият.Взе ми ги и до 3-4 дена нямаше и следа от цистита
    Да разбира се,най-вече от настиване.Но казвам че на мен както може би и на нея се е появил от човека с който е правила секс,тогава си по склонен към разболяване.

Цитирай Първоначално написано от kiki1991
    Да разбира се,най-вече от настиване.Но казвам че на мен както може би и на нея се е появил от човека с който е правила секс,тогава си по склонен към разболяване.
    Да,но мисълта ми беше,че не е нужно да казва на никого.Просто да поразпита за лекарствата ,които се взимат..и ще отмине.
    Цистита не е биг дийл ;д

Така цистита идва от настинка, много е опасно да не стане хроничен. Няма значение дали си правила секс или не, пак може да го пипнеш. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е консултация с личния лекар, за да ти изпише хапчета. Няколко вида са. А ти от твоя страна освен тях, трябва да пиеш много вода и да стоиш на топло, да не ти премръзват краката , особено сега зимата. Много е опасно, момиче, не се дръж лекомислено. Кажи на майка си какви симптоми имаш, сма ще те заведе на лекар!!

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от kiki1991
    Да,но мисълта ми беше,че не е нужно да казва на никого.Просто да поразпита за лекарствата ,които се взимат..и ще отмине.
    Цистита не е биг дийл ;д
    Ей това е много лоша мисъл. Как така сама ще си изписва лекарства бе?? Тук не говорим за аспиринчета, а за антибиотици. Никога, ама никога не трябва да се взимат лекарства по съвет на приятел или някой друг. Не се знае нейното конкретно състояние какво е, може да пие медикаменти, несъвместими с даденото лекарство и да си навлече куп проблеми (алергични реакции, странични ефекти, натравяне). И това, че на теб примерно ти е помогнало дадено лечение, не значи, че и нея ще действа по същия начин.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Цитирай Първоначално написано от MedSestrata
    Така цистита идва от настинка, много е опасно да не стане хроничен. Няма значение дали си правила секс или не, пак може да го пипнеш. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е консултация с личния лекар, за да ти изпише хапчета. Няколко вида са. А ти от твоя страна освен тях, трябва да пиеш много вода и да стоиш на топло, да не ти премръзват краката , особено сега зимата. Много е опасно, момиче, не се дръж лекомислено. Кажи на майка си какви симптоми имаш, сма ще те заведе на лекар!!
    Според мен преувеличаваш.Родителите ми са лекари говорила съм с тях за това нещо.Супер леко го приеха..а и аз почнах да пия хапчета на втория ден след това `неудобство` ..

Някой опитвал ли е ''Ципрофлоксацин'' ?
    Ако след лечението с него ,след време отново усетя това парене тогава какво?
    Благодаря на отговорилите до тук.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ако някой от тук пишещите дръзне да предписва антибиотик, ще си отнесе бана без предупреждение!
    При цистит се прави изследване на урина, изпитва се чувствителността му на антибиотици и евентуално емпиричната терапия се сменя!
    Ако рецидивира и е упорит, отиваш на гинеколог, за да се изследва влагалищната флора!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Ловеч/В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от kru6akru6ova
    Някой опитвал ли е ''Ципрофлоксацин'' ?
    Ако след лечението с него ,след време отново усетя това парене тогава какво?
    Благодаря на отговорилите до тук.
    нали ти казах на мен ми по могна,но по добре върви на лекар!!!ако пиеш лекарства той да ти ги изпише!

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    Чела съм,че чай от Мечо грозде е много ефикасен при хроничен цистит.

Адски безотговорни пишлемета сте обаче.
    Почнала си полов живот и така или иначе ще ти се наложи отсега нататък поне веднъж годишно да ходиш на гинеколог.
    Голямо момиче си, не си на 14 примерно, че да те е срам от родителите ти, че правиш секс. Не вярвам да са чак такива цербери и параноици, че да свързват и най-малкият ти дискомфорт с вероятността да е причинен от секс. Стегни се, говори с майка си и й кажи, че имаш неразположение.

Като не искаш с нея - направление от личната и отиваш сама.
    Ако и тоя вариант не те устройва - на частен, около 20 лв. взимат.
    Стегни се. Щом си достатъчно пораснала да правиш секс, значи си и достатъчно пораснала сама да се грижеш за здравето си.

Мармаладке,права си,но не е изцяло моя вината.Престъпление ли е ,че съм го направила ,с човека с когото съм заедно повече от 3 години и когото обичам?Да,с родителите ми няма да намерим общ език на тази тема.Те сякаш живеят в миналия век.Аз си нося отговорност за действията,но по възможност не трябва да се стига до лекар,защото ако нещо се разбере,ще ме ''застрелят'' ;д И какво ще постигна ако им кажа?
    Дори да опитам да им обясня,те си имат техни си разбирания,които не мога да променя.Доста консервативни са.Най-много положението да се влоши до нетърпимост.

отиди на лекар,аз имах цистит от изстиване
    НО все пак ако не е точно цистит, а нещо друго, отново ще е по добрия вариант да отидеш на лекар.
    Самолечението е най-тъпата алтернатива
    Byez
    ~девойче съм~

Цитирай Първоначално написано от kru6akru6ova
    Мармаладке,права си,но не е изцяло моя вината.Престъпление ли е ,че съм го направила ,с човека с когото съм заедно повече от 3 години и когото обичам?Да,с родителите ми няма да намерим общ език на тази тема.Те сякаш живеят в миналия век.Аз си нося отговорност за действията,но по възможност не трябва да се стига до лекар,защото ако нещо се разбере,ще ме ''застрелят'' ;д И какво ще постигна ако им кажа?
    Дори да опитам да им обясня,те си имат техни си разбирания,които не мога да променя.Доста консервативни са.Най-много положението да се влоши до нетърпимост.
    Прочете ли всички мнения? Имала съм цистит , така че ме слушай. Никакво самолечение. Кажи на майка си, че те боли като ходиш да пишкаш и другите симптоми, които имаш и ще те заведе на лекар. изследвания за цистит не е задължително от гинеколог. Аз си ги правих при личния лекар, също и той ми предписа хапчетата, които се пият от 3 до 5 дни.

Циститът не може да се предаде от момчето една от най-големите глупости, които прочетох.. както по-горе писаха- поличава се от замърсяване. Може да имаш цистит и на 14, без да си правила секс и даже помислила за това.

След секс ден-два имам парене и дискомфорт и аз ли имам цистит?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си