Първо да кажа, че съм на 17. Тръгнах с едно момиче (16) и всичко вървеше чудесно докато не започна да ми се държи като майка! Държеше ми сметка за държанието ми пред други хора.. бил съм я излагал и тн.. караше ми се къде и с кой съм бил.. Веднъж бях излязъл с приятели и бях пийнал малко (не бях пиян) и тя ми каза, че не иска повече да ме вижда така, че не е добре за здравето ми и ми изнесе цяла лекция... .. Мина време и се видях с една стара приятелка (17) с която винаги като се видим флиртуваме. Само се зарибяваме.. Тя беше заминала за лятото и като се върна всичко пак си почна.. Разказвахме си как сме прекарали и т.н. Тя наистина е много печена и много красива. Означавва много за мен. Като и разказах за момичето, за което споменах по- горе, тя каза, че съм повърхностен.. Не съм, но тя си мисли, че съм тръгнал с онова момиче, само защото ми е било скучно.. не е така.. тя е хубава и на пръв поглед изглежда мила, симпатична и се държеше така 3 месеца преди да тръгнем, ама тръгнахме ли и на втория месец започна с ''майчинското'' държание.. Говорех си с мойта приятелка и и казах, че искам да тръгнем.. тя нищо не ми каза само ме погледна и ме попита ''..а гаджето ти?". Отговорих и, че така и така ще се разделям с нея и в момента на изричането на тези думи вече ми се щеше да не ги бях казвал. Приятелката ми ме погледна и каза, с не много добронамерен тон : " И какво..? Сега нея ще я зарежеш като знаеш, че ще си подсигурен с мен ли??? Аз откъде да знам, че като тръгнеш с мен, няма и мен да зарежеш така???". Засипа ме с толкова въпроси.. Как можех да й обясня? Тръгнах с онова момиче.. не се получи.. не всяка връзка се получава. А и като нямам чувства към първото момиче, за което говорех.. защо да се мъчим и двамата? Връзката ни е загубена.. Нали все пак за една връзка са нужни двама души? Когато единя не обича, обичта на другия не може да оправи нищо.. Момичето, което всъшност обичах ми каза, че ако успея да я убедя, че не съм повърхностен и спечеля доверието й, не само ще ми се извини ами и ще тръгне с мен, защото ме е обичала и било по добре, ако не и споделям за напред ситуации с момичета, че си вади лошо впечатление за мен...
Така проблемът е следния: Оказъл съм се във връзка, която мисля да прекратя, защото не се получава( а не заради друго момиче). Ок, прекратявам я, нямам проблем с това, но как да убедя важното за мен момиче, че наистина значи нещо за мен и няма да я зарежа?