- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Кой мрази чалгата и кючеците освен мен??
Някои от хората, писали в темата - доста сте в грешка. Бъркате, като делите хората на "умни" и "тъпи" на базата на музика. Или да си мислите, че сте готини, като слушате праведната музика. Гледайте да се докажете в живота. И когато един ден това стане, определяйте кой е "тъп" или "умен", "смотан" или "печен" на базата на успехите. Защото това е истинският критерий. И тогава няма да има значение каква музика слушате.![]()
Последно редактирано от Mo6no : 03-11-2012 на 21:29
Прав си,но има една голямо НО.Това което каза е напълно вярно,но я се замисли те колко ще се докажът в живота или какви ще станат като подражават на тази музика и главно кючеците..Нали знаеш ,че като се правиш на нещо..в смисъл да прекалиш..продължаваш..прес труваш се ти рано или късно ставаш такъв.Мисля че не ти обесних по най-добрият начин.Все пак това което искам да кажа че за мене човек които иска да прилича,да е като тези които правят тази музика няма да стане нещо от него и затова бих казал че имам правото да кажа кой какъв е на базата на моита гледна точна.
Всъщност няма нищо против чалгата даже напротив някои песни ми харесват ! но тези цигански кючеци които децата слушат.ХМм защо ли това не ми звучи добре = ) И пример някой 11-12-13 годишни пикли да се мислят за големи да се гримирват да ми ходят на 10 сантиметрови токчета.
Последно редактирано от fluffy_^ : 03-12-2012 на 11:12
Тоя измислен тъпанарски жанр не го понасям! В песните няма нищо смислено в текста, въртиш си гъзъ и за к'во? -Да се изсереш по-бързо... лошото е, че зомбитата са много и въобще не са се замисляли какво точно представлява чалгата!
Иначе от Разлог съм![]()
Аз мога да ви кажа, че не ми трябва да се напия, за да слушам такава музика! Нито пък съм някакъв простак или малоумник, за разлика от някои, които не слушат "така гнусната и предназначена за хора с ниска интелигентност музика", а всъщност сами не разбират колко са изостанали във всяко отношение и не ми цитираите това, което съм написал и след това да ми злобеете, защото има много примери за това! Замислете се, че и тези, които не слушат чалга пият, пушат, някои използват наркотици, говорят простотии и се държат повече от зле! Имам в предвид, че всичко си зависи от човека! Ако човек знае какво иска и е достатъчно възпитан няма как някой, без значение какъв е и какво прави да му повлияе отрицателно! В този ред на мисли искам да кажа, че и аз не одобрявам държанието на много изпълнители и най-вече изпълнителки! Не одобрявам простотиите в текстовете и видеоклиповете, които на всеки е ясно, че са прекалено много. Но няма никой да ми казва, че в този стил музика няма качествени песни, защото има много песни без видеоклипове, на които изпълнителите на залагат и са много стойностни! Но всъщност, каквото и да напиша няма значение, защото никой няма да си промени мнението. Просто искам да покажа, че не всички хора са еднакви и в крайна сметка всеки сам си избира какъв да е, въпреки че някои не се замислят какви са всъщност и мислят за хора, които притежават високи морални ценности и са възпитани и умни, че всъщност са жалки и смотани, което прави жалки точно тези, които мислят това.
DSD Creations, а ако въпросната 13-14-15 годишна беше метълка и "се чукаше с някакъв 30-годишен дългокос метъл"? По-готино ли щеше да е?
fluffy_^, желанието с оприличаването го има, и е изключително характерно за тийн възрастта, защото тогава човек няма с какво друго да се сравнява и оценява. По-нататък по-скоро изчезва. И чалгата определено не е най-добрият модел, особено ако се взима несериозно и е модел за подражание. Това обаче е просто една музика за забавление и, повярвай ми, има супер много хора, които отиват на диско, забавляват се, но не са възприели ценностите на чалгата. Има ги и другите - тези, които са ги. Но връзката между музиката, която слушаш, и ценностите ти като личност не е пряка. Слушането на чалга, може да говори просто за ниска музикална култура и лош вкус, но това не означава обезателно лоши ценности и ниска обща култура.![]()
Последно редактирано от Mo6no : 03-16-2012 на 22:05
Музиката като музика надали е толкова вредна за някого или определяща.
Ама то идват едни текстове, едни клипове, едни маниери.
Мда.
Зле е работата.
Ужас!!! То какви текстове, много смислени, а клиповете са уникат... http://www.beu.bg/%D1%87%D0%B0%D0%BB...-news4247.html
Аз не ги мразя!Но а ми толкова неприятни,противни НЕПОНОСИМИ,че вече не ги издържам! ... Незнам дали това е чак пък омраза.И въпреки,че съм твърдо ПРОТИВ чалгата и поп-фолк-а мисля,че всеки си има вкус и мнение =]
.... Н Е _____
LovEsIckk
Спя с телефона до главата от 4 години.
Дори като си лягам с приятеля ми пак си взимам телефона в леглото.
Мъжко съм !
Мразя я много, да и чалгари мразя! Не искам да обиждам никой, просто повечето ми се струват супер ограничени.
Много моралисти се навъдиха, ебаси.
Ама като злоупотребите с алкохол пеете друга песен
Въх. Ярост.
Най-лошото е, че я пускат по купони. След 2000 нямат и една хубава песен. Има само 2-3 песни дето ми кефят. Това са Радка Пиратка, 100 патрона, на теслата дръжката. Сега това не са певци. Има хора, които казват, че Азис имал хубави песни. Тия хора са ебани в ушите ,честно. Как можеш да харесваш тоя мазен мангал.
От години не я слушам, стана банална.
Статията е потресаваща...Аз лично НЕ понасям чалгата...То за мен дори и музика не е.Не отричам, че на рождени дни я слушам, но пък не мога да кажа "спри го т'ва" .. Та за мен чалгата е една пълна боза, засрамваща българското общество и се чудя на хората които я харесват.Нищо лично, ясно, че всеки си има вкус ама не знам какъв извратен вкус трябва да имаш, за да харесваш това. -.- Радвам се, че вече започнах да срещам все повече хора, които слушат качествена музика, а не чалга..
Последно редактирано от nightmare3 : 04-22-2012 на 13:16
Не определя, но му влияе. За да слуша предимно чалга, човек трябва да е доста музикално и интелектуално ограбен.
Welcome to the Jungle...