- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кой мисли да кандидатсва в НЕГ?
Здравейте! И честита нова година!!!Такамм... Искам да питам има ли някой, който вече да мисли за Немската в София (91 НЕГ)?? Аз страшно се колебая, не знам дали ще стигна нужния бал и т.н. А тези, които са настоящи ученици там- може ли малко повече информация (учители, обстановка, хора)??
ПС: Може и да е малко раничко за тея теми, ама мисля, че е време да му се мислии!! Мерси предварителноо!!![]()
![]()
Не уча там,но имам на идея за какво иде реч.С под 34 бал едва ли ще влезнеш.Тоест трябват ти 6ци за годината и по 5.50 на изпитите по БЕЛ и МАТ минимум...Училището е стегнато.Няма да можеш да си позволяваш много своеволия...Имам познати в това училище и за мен хората в него не са измежду най-добрите съученици...Демек 90% от учениците се "задълбочават прекалено много в ученето и не им пука почти за нищо друго" меко казано...Прави си равносметка...Според мен 2 НЕГ е по-добър вариант.Смисъл пак научаваш езика,но поне бала е малко по-нисък и попадаш в по-хубава според мен среда...
A така 2НЕГ ueber allesПървоначално написано от Greennight
![]()
Само 73-то!!! Всичко вече ни е ремонтирано,имаме нови класни стаи,специализирани кабинети и нова техника..![]()
Първото правило на магьосника гласи: 'Хората са глупави. Могат да бъдат накарани да повярват на всяка лъжа или защото го искат,или защото се страхуват, че то може да бъде истина...'
От НЕГ хора не излизат.
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
2 НЕГ?? Вие чувате ли се..Няма такова нещо като 2 НЕГ!!! Вие сте СОУ.. проумейте го ...
И определено 91 НЕГ е по-добро.. все пак сме ПЪРВА Немска Гимназия .. и държим най-висок бал последните години.
Учителите в подгответата са много добри и 100% ще научиш немския. За след 8 клас все още не мога да говоря. Другото, което ни е плюс, е че само в нашето училище в цяла България има специализирани паралелки - тъй наречените Leistung, където се учи по немската система и след 12 клас се взимат 2 дипломи-българска и немска (което много помага, ако искаш да учиш в Германия). Така че не се чуди, ами пиши 91 НЕГ на първо място.
![]()
Was immer du tust.. wo immer du bist.. ich werd hier bleiben und warten auf dich!
Няма против тях, просто твърдят, че са НЕГ, което не е вярно.И примерно имам приятелка, която е 2 години по-голяма от мен и учи в 73то (разликата в години предполага, че е мноого по-добра от мен по немски, при положение, че съм 8 клас и го уча от няколко месеца .. а и тя се води умна.. с добър успех е). Та я помолих да ми помогне с домашното - направи ми 5 примера и какво.. - 3 от тях бяха грешни.. ако си ги бях направила сама със сигурност щях да съм се справила по-добре.
А и резултатите навсякъде показват, че 91 НЕГ са по-добри. Сигурна съм, че половината които са в 73то след 7 клас са писали НЕГ-а на по-предно място.. и просто не им е стигнал балът.
Was immer du tust.. wo immer du bist.. ich werd hier bleiben und warten auf dich!
aras97,не става за тва въпрос миличкаВъпросът е,че от там почти всички са тоталните "зубъри" и гледат само да учат и се губи социалната част на училището,която в повечето случаи е най-важна.Щото едно е да си в училище със средно ниво и,в което ще се сблъскаш с типичния човек и друго е в училището с най-високия бал,в което се сблъскваш с хора,които гледат само да учат и не изживяват социалната част на училището,ако ме разбираш.Щото после като излезнеш от тва даскало и се сблъскаш със суровата действителност извън най-елитното БГ училище няма да мислиш със същия ентусиазъм,че ще преуспееш,с който мислиш сега.По простата причина,че типичните случки и хора в БГ ти няма да ги познаваш,заради прекалено елитната среда,ако ме разбираш и на преживявания и опит ще си излезнеш на ниво 7 клас
![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Проблемът е,че ти си вярваш прекалено много,но няма смисъл да ти го обяснявам,щото като гледам какъв дървен философ си за 97 набор ми се струва ще разбереш чак след 5-6 години за какво говоря.Иначе аз влезнах в първо езиково училище на първо желание за сведения![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Това, че само във вашето училище има Leistungklasse и, че след 12ти клас се взима и немска диплома не е вярно. В други езикови гимназии в други градове също ги има тези две неща. Аз съм от Кърджали и в нашето ГПЧЕ има Leistungklasse и немска диплома след 12ти.Първоначално написано от Reingewinn
![]()
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
133-1ва руска А.С Пушкин ?!Доста нахъсано говориш без да знаеш и използваш детски обиди.Типично за зубърче от немската,дето си няма и идея от нищо освен от тва,което се изучава в училището.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Не можело да е руско самоА кво е,щом има и 2ра и 3та руска ? Допреди 10на години са били 4 паралелки руски,доколкото знам,но заради намаленото желание към езика са направили и една с английски и френски.Иначе познай през кво ми е кво казва министерството.Иначе то от сега като те гледам какви форумни "есета" пишеш и колко си вярваш,а не знаеш половината неща дето ги говориш ми е ясно колко ще преуспееш
Цял живот ще си бачкаш там за няква средна заплата,въпреки че имаш знания и потенциал,щото просто средата няма да ти позволи да се реализираш сред масовото общество.Квото искаш си вярвай,но аз не знам някой известен и преуспял човек излезнал от немската
![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Какви ,,зубари,, бе хора? И аз съм зубар и какво ? 91 НЕГ в София е най-доброто училище както 1ЕГ във Варна.Много хора са се озлобили към 91НЕГ ,защото не им е стигнал бала там( истината боли,но е така).И какво ми говорите за ЕГ в Кърджали?В София,Варна,Пловдив там е нивото,а сигурно ако живеех в София щях да пиша като 1 желание 91 НЕГ,защото всеки човек се стреми към най-доброто.От елитните гимназии излитат по-високо образовани хора,които директно излизат да учат в чужбина.Всички в София дълбоко в себе си знаят ,че 91НЕГ е най-доброто училище просто говорите наизустени неща.
WTF? 133 Е РУСКАТА ГИМНАЗИЯ. ПЪРВА РУСКА.Първоначално написано от aras97
Някакви супер неосведомени сте, ама бързате да се обадите...
Напиши в google "руска гимазия София" и ми кажи какво пише ...
Общата за 7 клас...