Смятам, че ми се е случило точно ИТП, защото не бях чела преди това за нещо подобно, не съм се интересувала, винаги съм била скептично настроена към медитации и никога не съм си помисляла да предизвикам нещо, което на пръв поглед изглежда абсолютно неадекватно и иреално. Бях си затворила очите, не съм сънувала и съм сигурна, че няма общо със съня. Не съм мислила за това, как да се изнеса от тялото си и да се наблюдавам, бях спокойна и единственото, което ме плаши е, че четох, че става само при силен стрес или на границата между живота и смъртта. Вярваща съм и ИТП-то е в разрез с религията, защото по-скоро преминава към демоничния свят на свръхестественото. Тоест, такива неща явно се случват понякога, научно доказани са. Въпросът е кое го е предизвикало. Не мисля, че би станало нарочно, не мисля, че има има точно определен модел, по който да се водите, за да го направите, а ако има, то той е свързан с разбирането в дълбочина на някакви медитации. Много е странно, интересно, но и опасно, няма нужда според мен да го предизвиквате, пък и ако това "стане", по-скоро ще бъде следствие от втълпяване.