- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Как да направя рутер настроен като аксес пойнт да имате ?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Как да направя рутер настроен като аксес пойнт да имам реални ИП та,на повече от един компютър ии торент програми и паралелно на това бързо браузване е възможно да имате нормално такова,но само ако си настройте торент програмите да не ви заемат целия трафик-как да го направя така за 1 пс и 2 лаптопа с рутер съм нетгера б/г 54 мб.

Чакай сега. Аз май нещо не разбирам или .... ?
Ще ти го кажа така:
1 интернет кабел, който влиза у вас = 1 реално ИП.
Рутера си прави собствена локална мрежа с измислени ИП от сорта на 192.168x.x Нататък нещо не мога да те разбера каква простотия искаш да сътвориш за пореден път. Обърни се към Cisco или към 4 км.......
Почти си го разбрал, само че това, което иска той е малко по-сложно, не го разбира и не може да го опише добре.
Първото нещо което иска е за всеки компютър реален IP адрес. Доставчиците по подразбиране дават на абонат по един реален IP адрес, а ако искаш повече трябва да се обърнеш към тях(вероятно ще ти искат още парички). Те ще ти кажат какви настройки трябва да направиш, за да си ги ползваш.
Например, в момента ползвам пул от 10 адреса, и ценово ми струва абонатната такса + 25% от нея за всеки реален IP адрес освен основният(80 лева + 9х 20 лева = 260 лева = 150mbps down/150 mbps up гарантирани на 50% от скоростите + 10 ip адреса).
Твоят доставчик може да иска повече, може да иска по-малко - откъде да го знам.
Второто нещо за което говориш е разпределяне на трафика или казано иначе - shaping(в най-лошата си и нефункционална форма се нарича QoS). Реазлизира се от рутера(самият рутер или рутиращ компютър, без значение) и дели връзката по начин, по който е указано, например:
20% за лаптопа
75% за десктопа
5% за буфер
Ако лаптопа се изключи, shape ще приеме форма:
100% за десктопа
Ако се включат 2 лаптопа:
20% за регистрираният лаптоп
75% за декстопа
5% буферно обслужване + непознатият 2-ри лаптоп
Във всеки момент, в който утилизацията(използваният капацитет) на която и да е връзката не е максималният, той се предоставя временно на другите във веригата, докато не стане необходима на собственика й.
Ако не ти се харчат 200-250 лева за рутер, който прави това с лекота и може да бъде настроен и от идиот, се влачиш както можеш(настройваш QoS и стискаш палци да има някакъв ефект). Реализира се и на рутери от по 100-150 лева, но трябват малко повече знания. Друг вариант е ако си с 10 ip-та да помолиш доставчика да ти прави shaping(вероятно ще ти каже да хващаш къра, но пречи ли ти да опиташ?).[/i]
Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
авторитетный ответ: 95.43.28.133
вторичный ответ: 85.14.6.98
Sponsored by: Реактивная Tехнология
Само ще допълня, че добър QoS с малко средства може да се направи и на един Linux box. По-проблемно е получаването на адрес пул.

а как да го направя това?Първоначално написано от minus273dot15
Добре де, аз внимателно съм ти писал, но ще повторя:Първоначално написано от koko95
За повече реални IP-та трябва да се обадиш и да питаш доставчика си на интернет.
За shaping ти трябва стабилен рутер, за QoS ти върши работа почти всеки - и двете се конфигурират от настройките на рутера.
Вероятно компромисно решение е да shape-ваш през десктоп компютъра, но това е сложна работа със съмнителен резултат(нестабилна система с много зависимости и условия = fail).
Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
авторитетный ответ: 95.43.28.133
вторичный ответ: 85.14.6.98
Sponsored by: Реактивная Tехнология
100% гаранция, че още не го е разбрал...
100% гаранция, че няма и да го разбере, а 1000% че някога ще започне изобщо да го прави. Ама той да си пита. Аз понякога се чудя и на Sys за какво му ги обяснява тези неща така на дълго и на широко (надявам се, да е с цел други да ги прочетат и да се образоват). Колкото и просто да му го напишеш, няма как да го разбере поради простата му липса и на елементарни знания. Които упорито отказва да придобие с малко...ъх, четене. After all reading is for pussies...Първоначално написано от doomkillerr
Браво на поста на момчето отгоре, на дълго и на широко обяснило нещата. Лошото е, че само си е загубило времето да му обяснява на тоя малкия.
Иначе аз при първо прочитане на поста си помислих че може да има друго в предвид - доставчика му предоставя реално ИП, ама той нали е зад рутер и не знае какво да направи и как да направи, че да си ползва ИП-то директно към компютъра примерно
Lexynnka
Предполагам, че го прави точно заради нас "другите", за което аз лично му благодаря!Първоначално написано от GregoryHouse

Покрай темите на коко се научават разни работи. На мен все още ми е интересно как се прецакваше рам-та че да дава грешки, без видими следи от това (-273.15 беше го споменал в една предишна тема, но така и не сподели как става номера)

ето ти снимка от рутера ми и кажи как да го настроя от лаптопа влизам.Първоначално написано от doomkillerr
http://prikachi.com/images/978/2831978S.png
http://prikachi.com/images/981/2831981u.png
Едит: Достатъчно е да пуснеш линкове. Снимки, които разтягат страницата са крайно нежелателни.
амк933
Коко ти си един ретард човек спри са !
Да пази Господ от такива хора!
Always wanna play but never wanna loose
Седни и прочети.
Всичко чакаш на готово, а те мързи пръста да си мръднеш. Обясни ти се достатъчно ясно. Хората не са тук да ти вършат работата, а да ти дадат съвет, ако с нещо не можеш да се справиш. Ти не само, че не се опитваш да се справиш, но и бълваш по 100 въпроса на ден кой от кой по-по-най. Ао не разбираш и явно не ти се чете, си викни човек, който чатка и му плати да ти свърши работата. Никой не е длъжен.
Пиш това съобщение сега, защото е малко нелепо след всичките тези мнение да си постнеш снимка и да кажеш направете ми го. Така НЕ става.