Както знаете (или не) в Стара Загора има епидемия ( необявена но я има !) от хепатит А. Много хора са болниц. За 3 дена (31-01-02) болницте са станали двойно повече. На 03 в болнцита имаше 203 болни. Днес (04) са постъпили 37 болни до 7 часа.
Според вас правилно ли е да стоим още на училище с шанса да се заразим или да ни пуснат. Аз например не одобравям стоененто в даскало при толкова много болни, защото ако се разболея вече от там нататък лошо става. И сигурно тва чакат оправляващите дето си седят на гъзовете с ваканциите си в момента.
ваУ рокс
Grell
Има 800 болни,а Стара Загора е 150 хиляди души....Според мен,ако бройката на болните достигне 5000 трябва да се обяви епидемия...
Вече не е и само в Стара Загора. Плъзнал е и в други градове. По новините нещо казват ли за това? Определено трябва да се обяви епидемия, защото това е коварна болест.
Аз също съм на мнение,че трябва да бъде обявена
епидемия..
...че не дай се Боже,някой да се разболи - ще стане
доста лошо..Наистина си е коварна болест..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Май търсите по всякакъв начин поводи да ви се удължат почивните дни, да кръшнете легално от заскало и да пълните кафенетата. Мийте си ръцете редовно, купете си антибактериални кремове, ако искате, хранете се вкъщи, пийте бутилирана вода и попрочетете това-онова за Хепатит А, за да не изпадате в смехотворни ситуации.
http://www.puls.bg/illnes/issue_267/
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
То ся никой не знае от къде идва. Стана ясно, че не е от водата, а от някаква верига храна. Не знам защо, но нещо тука подозирам Лидъла. Днеска даже в даскалото няколко човека повръщаха![]()
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Не не .. Не търся начин да се махна от училище. Знам какво трябва се прави и го правя. Личната ми хигиена е добра. Но имам приятел който също има добра хигиена и е болен в момента. Не е много сигурно. И като се сетим че инкобационния период е от 20 до 45 дена означава, че аз и целия клас сме били в контакт с човек с хепатит и само чакаме кой ще се разболее първи...
ваУ рокс
Grell
Абе хора ,дочух един слух и искам да ви питам .
Вярно ли е че при такава епидемия ,срока й е около 40 дни и ако е така няма ли да ни прецака учебната година ?![]()
^Не се притеснявай. Помниш ли преди три години (2007 трябва да беше), имаше стачка месец и половина-два. Бях 7ми класМного приятно, нали? Не ми попречи по никакъв начин. Бая ни ръчкаха в училище, но най-ненужните уроци отпаднаха (самите учители ги махнаха).
Първоначално написано от GLaDOS
До преди 2 дни имаше протести за по-дълга ваканция, сега има притеснени, че ще им се провали учебната година
Предлагам веднага да се направи една група във фейсбук "НИЕ СМЕ ПРОТИВ ОБЯВЯВАНЕ НА ЕПИДЕМИЯ ОТ ХЕПАТИТ А - ИСКАМЕ ДА УЧИМ И СМЕ ГОТОВИ НА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ"
![]()
Спокойно - епидемия още не е обявена. Хората от РИОКОЗ си знаят работата и ако наистина положението излезе извън контрол ще я обявят. А за учебната година не се притеснявайте - дори да има епидемия едва ли ще ви разпуснат за 40 дни... 1 седмица най-много или макс - 2. И след това ще измислят начин за наваксване на учебния материал![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Виж сега другите не ме интересуват ...който иска да протестира ,добре са дошли почивни дни ама не на цената на учебната година .Пък и точно я преполовихме. Не се шашкам ,просто го дочух като слух това нещо .
П.с Силно ме съмнява и епидемия да се обяви ...
е, не е чак толкова страшно -все пак казаха, че в по - ранна възраст се лекувало по -лесно, апък и след това се добива имунитет - не виждам чак такава опастност, но все пак що внимавам![]()
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Като толкова ви е еня да не си прекъсвате учебната година, не сте си направили по-рано ваксина срещу хепатит, защото ?!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
ейй значи, верно много се преекспонира с продължението на уч. година и с това на ваканциите - колкото, толкова. стига филми!
And man you'll never know, whats inside my electronic brain.
Инкобационния ефект е 45 дни. Това значи, че преди месец и половина може да си се заразил и чак днес да разбереш. През тва време кво си правил с кой си бил с кой си контактувал и т.н. И след това тези с които си контактувал те с кой са контактували и т.н. и т.н. И ето защо има толкова болни. Няма как да дадат ваканция 40 дена. То просто е някво нереално пък и ако дадат нещо ще е за 1 -2 седмици колкото да спре бума от болни щото и в болницата е много зле положението- 5 освободенни отделения и направени инфекциозни... То не е само до училището то е и до ограничаване на контактите на хората.
Бтв kalpazanka кво толкова имаш против нас. Тая тема няма нищо общо със някви протести и т.н. Просто питам дали според вас е нормално при такъв бум на болни ние учениците да сме изложени на такъв риск като ни държат в даскало където всеки ден по 1 -2 ма се разболяват от нещо ( било то от грип хепатит настинка щото е и много студено...). Според мен е безумие докато онея си седят на задниците на топло ние да мръзнем и да влизаме в болница един по един бавно и мъчително но кво да се прави.
ваУ рокс
Grell
Всички в моя клас са болни, кашлят, обаче пак на училище .. Еми аз к`во да направя не искам и аз да се разболявам![]()
Just Siseyy Hater's ...
Хора не разбрахте ли,че докато хепатита не достигне София и някой син на някой депутат не се разболее няма да обявят епидемия ?
Хах, май наистина така трябва да стане...Първоначално написано от Greennight
Аз знам, че в Стара Загора и Хасково доста са болните. Има ли и на други места?
Аз съм имунизирана и не се притеснявам. Пък и се съмнявам , че ще има ваканция ...
В Пловдив има много болни също. Аз сега разбрах че нямам имунизация ( както целия 95 набор...) и се нервя. И туко що майка ми ми съобщи ( медицинско лице е ) че хората които работят в инфекциозното очакват пика на бума от хепатит да е февруари заради този дълъг инкобационен период... Ужас!
ваУ рокс
Grell
Точно ...Първоначално написано от Greennight
![]()
Споко, и те ще се разболеят![]()
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
BladeDancer, нямам нищо против вас. Просто сте вече смешни. Мрънкахте за удължаване на ваканцията, символично протестирахте, като част от учащите действително не се вясна на трети януари на училище! Сега се разчу за хепатита и се разтръшкахте да ви пускат ваканция! Ако бяхте действително тооооооолкова загрижени за здравето си, защо не се ваксинирахте, джанъм?! Преритвате, че, цитирам:
била коварна болест
щяло да стане много лошо
и т. н.
Като ви е еня, пак питам, защо не се ваксинирате? И кое му е страшното на хепатит А? Разбирам да е B /и срещу него има ваксина!/ или C, да хронифицира, да води до цироза и карцином, да се тръшкате и да мелодраматизирате до небесата, но в случая преувеличавате и правите от мухата слон.
Не влизаше ли в задължителните имунизации и такава против хепатит?![]()
Зависи от годината на раждане.
Ето тук виж имунизационниякалендар за 2010- ваксината е срещу хепатит В. http://bebeshop.bg/modules/blockmyba...FYeWzAoddwauYQ