То поначало има толкова много болни особенно в Стара загора от марица изток. Предполага се, че те и останалите са се заразили от храната ( тръгнала от ресторант закусвалня етц) и от там нататъка всеки. Извинявай но всеки болен от хепатит който познавам в момента спазва всички хигиенни навици. Ами ако някой дето приготвя храната в някой ресторант е болен и след това предаде чрез храната добрата хигиена ще те спаси ли. За това искам спиране на всякаква дейност. Аз например ( мойто семейство) нямаме пари за ваксина. Чудим се как да свържим двата края и ако трябва да се дават по 50-60 лева на човек та то ние ще умрем от глад за да се ваксинираме например. Кое по напред ? Не знам в какъв перфектен свят живееш ама определено повечето българи не са като теб.

За дългия инкобационен период съм съгласен. Заради това лекарите очакват бума на болеста да е февруари, защото сега хората се заразяват а има нат 300 болни. Аз слава богу не съм болен още ама като се замисля, че майка ми е лаборантка и изследва по 10+ болни на ден и всеки минава през нея и т.н. и че тя може да е болна и от там нататъка каквито и хигиенни навици да спазвам.. Всички колежки на майка ми ги е страх да се изследват вече и никоя не се е сигурно и няма. За това трябва по някакъв начин да се ограничи тая болест. Обаче оправляващите трябва да го почувстват тоя хепатит за да стане тва . Жалка държава!