- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Бизнес&мениджмънт
Какво мога да работя, ако завърша бизнес&мениджмънт? ;д
Бизнесмен и мениджър.
Малко ме е срам да попитам, но.. каква точно е работата на мениджъра? ;д Не ми се смейте...
Казва на другите хора какво да правят.![]()
Най-просто казано- шеф! Мениджърът ръководи фирмата.Първоначално написано от Gavin
Ами ако е мениджър продажби?
Ами ако е мениджър човешки ресурси?
Ако е мениджър връзки с обществеността?
Ако е мениджър на женския пазар?
По принцип една голяма фирма има различни отдели: продажби, човешки ресурси, връзки с общественостаа. Във всички случаи той си има подчинени и ги контролира. Неговата работа е да ръководи.![]()
Мениджър на млеконадойна единица.
...
Мен ми е интересно ако завършиш социология като какъв можеш да работиш.Ясно социолог,но какво прави...
Проучвания, анкети...Първоначално написано от DisturbiaV
A като завършиш агроном ти връчват една кирка и отиваш да копаш на къра!
...
А само мъжете ли могат да стават man - и - джъри?![]()
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Не!
А как може мъж да стане медицинска сестра?
...
А евреите от Кока Кола плащат ли пари на Черинка за името?
А?
Кока Кола ЧЕРИнка!
Чери, осъди ги!
Вземи им тайната рецепта!
Накарай ги да плащат издръжка за бебетата ти!
Направи го!
Веднага!
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Медицинска сестра в м.р. ед. ч. е Медицински сестър.
По темата : Аз имам приятел, който е мениджър на павилиона за мекици, познат като "Лападунди" в Студ. град. Когато завършиш бизнес и мениджмънт ще те свържа за стаж.
По темата сериозно : Проблема на днешните пичове е, че си представят човек с костюм и много пари, когато се каже бизнесмен. А притежателят на парник за краставици, който си пласира стоката на пазара "Георги Кирков" не е ли бизнесмен ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
повече от сервитьор едва ли
С бизнес и мениджмънт, бизнес администрация и етц., ако са ти единственото висше, нищо няма да стане...
Всеки вече се е хванал да учи за шеф, а на 90% от хората това не трябва да им е работата. Да не говорим, че бизнес и мениджмънт е уча от всичко по малко и накрая...нищо. Като завършиш с 40 интродукционни класа (например) от какво разбираш реално?![]()
Ако си завършил нещо читаво преди това, с което си имаш солидни, стабилни знания, ок, да речем, че си решил да напрадваш нейде там и ще го учиш, но иначе...Няма никакъв смисъл.
Вече буквално всеки 5 сигурно е тръгнал да учи за директор. Няма такава професия - това е длъжност.
ученето е загуба на време, истината е в частната инициатива. аз съм така - ебал съм я тая работа, имам само 6 месеца стаж като наемен работник. мисля че и с толкова ще си остана, просто не съм толкова тъп да бачкам за някой, като мога да направя всичко сам.
аз съм търговец по рождение, макар и да имам висше в тая област, хич не ми беше нужно да си губя 4 години, щото аз съм в търговията от 7 клас - какво ли не съм продал. с последното нещо, което продавам съм на 7142% печалба спрямо инвестицията, която съм направилтва никой не може да ме научи как се прави, направо трябва да ми дадат почетна диплома, щото тая доходност не е на 6 месечна база дори, на 3-4 месечна
![]()
Да си бизнес ученик звучи гордо... В същност да си бизнес студент е простотия. Като цяло тва да учиш бизнес в университет си е умряла работа... Може би счетоводството е така по-читаво, но 40% от хората които познавам във бизнес факултета са със счетоводство... И какво? 400 маймуни ще се борят за 1 работно място...![]()
До сега най-полезния курс(ове) които съм взел е бил чужд език... Хаха а моя университет бил на високо ниво в сферата на бизнеса...![]()
![]()
Мениджър можеш да станеш и без да имаш такова образование... Доста хора са мениджъри без да имат хартия че са го учили... Би трябвало да ти е ясно това...
Ако ще си човек който ще се занимава с бизнес не ти трябва никаква си хартия... Никой няма да ти каже как да направиш много пари! Сам трябва да се научиш и обикновенно това ти идва от вътре! Като гледам колегите си в университета ми изглежда че 70-75% от тях ще си останат с дипломата...
ПС: Имам чувството че автора е създал темата защото не знае какво да следва и иска нещо лесно... С лесно до никъде не се стига! Ако не ти се отдава това което ще следваш то няма смисъл да го правиш...
Малоумници сте всички. От цялата тема разбрах едно - никой нищичко незнае, но всеки пише. Айде модераторите да се огледат и да видят колко от мненията са по темата?! Вярно...има 1-2 човека, които са се опитали, макар и доста жалко, да обеснят на човека 'ЩО е това нещо мениджър?!" но като цяло извода е един - тъпи сте и тъпи ще си останете. Давате мнения по теми, които не разбирате и няма и да разберете, и си вярвате, че сте прави. Ами не сте. Нито един от вас до сега не обясни като хората на човека това, което той попита. Толкова ли е трудно да не осирате темите?????? Модераторите и те същите...нито помагат, нито спазват някакъв ред и ограничения, нито контролират спам-а. Напротив, точно обратното се получава. Вие сте най-добрите. Само вие може да правите теми, които да се следят строго за нарушения. Но ако някой друг попита нещо, колкото и просто да е то...веднага му се нахвърляте, и не усещате колко сте смешни, защото всъщност и вие не можете да си отговорите на въпроса. Яжте лайна. Умирайте в кофата всички. Многознайковци дървени.
Let the psycho plays with you...
Сега като не можеш да дадеш добър пример защо морализираш?
Теди.. тук сгреши много. Вярно е, че всеки може да стане всеки, но реално погледнато ако не си учил за това, никога няма да можеш да си изпълняваш като хората задълженията. Най-малкото защото няма да си наясно какви са те и ще се ръководиш само от началните напътствия на някой си.Първоначално написано от Nakadah
Let the psycho plays with you...
Ако това свърши работа на автора:
http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=33&id=323
http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=33&id=325
![]()
n00bs
И това ако не е Ками...Първоначално написано от Dopeass
![]()
В същност започваш на най-ниската позиция на някое място и с времето ако си вършиш работата съвестно те издигат и така до мениджър на някой отдел... Друг вариянт е да имаш връзки(познати)...
Това са общо казано начините да станеш мениджър. И си права че има много некадърни мениджъри, но те си стоят на местото и никой не ги гони(в повечето случей).
Пример е мениджъра на местния Wal Mart. Ебати некадърния идиот който не знае какво става в магазина и благодарение на него точно този Wal Mart е на минус. Но 1 от представителите на Wal Mart в Района му е роднина и си седи на поста...
Това с бизнес диплома и блабла са глупости от 1 време. Като цяло целия бизнес факултет е направен да ти пребира парите и нищо повече! Може би моята специалност ми дава някакви основни знания, и твърда че е по-полезна от повечето други, но да си бизнес студент е простотия!