- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Влияе ли на връзките ви?
Чета теми в раздел ЛЮБОВ, където срещам изказвания, според които за женският пол едно от нещата, които трябва да има мъжа до нея е портмоне, пълно с пари. Честно казано колкото и проклети да са момичетата в тези времена (не всички) наистина ли за една жена портмонето оказва влияние при избора на мъж до нея?
Аз, като представител от мъжкия пол, смятам, че е изключително унизително за една жена да гледа в джоба на един мъж. Никога, до сега, не съм слагал парите на даден човек като един от най-важните фактори. Това е нещо, което не ми влияе или по-скоро ми влияе, но в обратния смисъл - искам скромен човек - може да няма никакви пари, но стига да ми е приятно с него, това изобщо не ме касае.
Много искам да чуя вашето мнение по въпроса, особено това на момичетата и жените тук. И моля - бъдете искрени.
Само да спомена, че доста често се случва хубавите момичета да попадат на момчета, които са много арогантни и които много ги нараняват и се възползват от тях. Така е и с добрите момчета, които все още се намират - винаги случват на някоя кифла - надута и надменна жена, която търси изгодата в това момче, без да се замисли за любовта и чувствата му. Не е ли странно как се случва винаги така, че добрите момчета и момичета вместо да изпитат съвместна любов те все попадат на хора, които не заслужават да бъдат обичани?
Станаха 2 въпросите, които задавам, но втория исках да го задам, просто защото в момента ситуацията е подобна и за мен. Благодаря на тези, които се включат с мнение по въпроса тук.![]()
На материалистките не им пука дали партньора им е грозен и тъп. Важното е да има пари.
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
И за мен не е важно колко е дебело портмонето на мъжете. Аз лично търся момче, с което да ми е приятно, да можа да споделям и емоции и чувства и всичко! И по-добре да има какво да си кажем, за мен парите не са от значение.
So baby don't feel no pain just smile back <3
Eminem - When i'm gone.mp3 *
ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!
споко колега![]()
като попаднеш на някоя кифла режеш я и тва е,за да не попаднеш после във финансова криза
![]()
![]()
![]()
Материалното състояние на момчето до сега не ми е оказвало влияние и не смятам, че би могло да ми повлияе по какъвто и да е начин. Ако си допадаме по характер какво значение има дали носи блуза за 30 или за 300лв?
Аз не търся материална изгода от човека до себе си и не бих търпяла обратната ситуация. Не позволявам да ми плащат сметките, нито да ми се купуват дрехи, обувки и подобни - честно казано ми се струва ужасно унизително. Все едно си плаща за компанията ми.
Не мога да си представя някога приятелят ми да ме издържа. Да, случвало се е да взема на заем от него, както и той от мен, но после и двамата си ги връщаме. Евентуално след време, когато вече не зависим финансово от родителите си, бюджетът ни ще бъде общ и няма да делим на "моите пари, твоите пари", но дори и тогава не бих позволила той да издържа изцяло семейството. Гордостта ми не ми позволява да бъда изцяло финансово зависима от партньора ми.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Винаги в живота е било така... Противоположностите се привличат...богат-беден, добър-лош.. Зависи... ти какъв си.. и този срещу теб какъв е.. А за парите... зависи.. аз нямам претенции... Колкото има толкова, да ме обича, да не ми изневерява, и това е..
![]()
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Първоначално написано от tanch3t093
Даам, същата работа и при мен...![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
Пич тука,ако питаш всички са духовно ориентирани,но ако погледнеш реално света ще видиш,че 2/3 от 15-20 годишните момичета излизат предимно с "батковци" със златни ланци и коли...Аз лично познавам много хубави момичета,които излизат с грозни ниски типове,но случайно или не имат коли...
Аз пък искам да попитам нещо автора.
Ти като си избираш жена, ще очакваш ли тя да ти готви, да пере и да почиства жилището? Да бъде къщовница и изобщо да се грижи за теб?
Или предпочиташ жена с кариера, която рядко намира време за теб, печели си големите пари и ти плаща сметката в ресторанта?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
За мен също няма значение колко му е "дебело" портмонето..
Най-важното е да ми е приятно с него,да споделяме хубавите си емоции и тем подобни..
- Парите не означават нищо..Бях прочела някъде нещо такова: "С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве." и така нататък..За мен това е истината..
Относно втория въпрос - "За всеки влак си има и пътници"..Това,че за теб един човек не трябва да бъде оббичан (по някакви си критерии,които само ти си знаеш) - не означава,че и другите мислят така..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Оф...пак ли с филмарските теми....
Парите са важни. Не може на гърба на единия да е само всичко. Ако ще 200 лева ще изкарва жена ми, обаче и тя ще дава своя принос за мястото където живеем. Само с любов не се живее. Равнопоставеността е ключа случая.
И друго - влюбените тойнейджърчета трябва да бъдат ужилени. Иначе ще си живеят в розовото балонче където всичко е цветя и рози, и колкото по късно излязат толкова по болезнено ще е. Част от кръговрата е, част от узряването на даден човек.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Аз съм на 16 години и мога да говоря за момичета на моята възраст. Няма как парите да не влиаят. За мен - косвено. Това дали едно момче излиза с 5лв в джоба или с 20лв има значение. Да речем, че момчето излиза с момиче, което е свикнало да има повече пари на разположение. Често е в мола. Момичето обича да сяда на хубави кафенета тип Starbucks. По-късно ще направя една бърза сметка. Храни се навън в Happy или Subway или каквото си измислите. Играе билярд или снукър или някоя друга игра, за която трябва да оставиш повече пари. А вечерта е по барове или други заведения.
Кафе - 5лв минимум.
Ядене - между 7 и 10лв.
Билярд/снукър - на час към 7лв.
Дотук минимума е 19лв. Е, как момчето може да се впише в стандарта на живот на момичето. Ако аз бях в ситуацията още преди да съм опознала добре момчето ако ще подсъзнателно, но щях да го отпиша. Материалистка съм, но гаджето ми да ми купува скъпи подаръци ще ми е неловко и ще предпочета да си ги купя сама, стига да мога. Дори ако става дума за плащане на сметка в кафе, много рядко позволявам да ми я платят, защото също ми е неудобно, при положение, че мога да си я платя и сама.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
^ Е за тва говоря,че е супер тъпо и,че на някои цялата им любов опира в това да пие кафe в Starbucks и да яде в Subway...
За каква любов говориш, като ти ще си направиш ПОДСЪЗНАТЕЛНО извода, че начина на живот на този човек и твоя са несъвместими, още преди да се е зародило каквото и да е по-силно чувство. Това е все едно да твърдиш, че за теб външният вид няма значение. Да имате сериозна връзка значи да споделяте голяма част от живота си с този човек. Още едно просто сравнение - момиче, което тренира всеки ден поне по два часа да трябва да си съгласува тренировките с момче, което никога не е тренирало.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Абе просто нямам думи...Дано някой ден не си намеря жена като теб...За какво съгласуване на живот в материално отношение говорим,като предполагам,че ти нямаш и 18 години ?Ти очакваш от безработен тийнеиджър да дава 20 лева дневно само за твойте нужди...Еми ебаси извинявай много,но средностатистическия българин бачка горе-долу за толкова...Стигам до извода,че си падаш по богаташчета с бездънни джобове,но за сметка на това най-вероятно грозни и тъпи![]()
Абе айде до 18-19 годишна възраст парите не са голям фактор,но ако искаш да имаш бъдеще с даден човек и нещата да станат доста сериозни,парите определено ще окажат влияние.Не може една жена,която е свикнала на даден начин на живот,колкото и да обича някого,да тръгне с някого,който не би могъл да й осигури този начин на живот.Реалността е тежка и гадна
Не е точно така. Или поне не това е основното.Първоначално написано от kindergarden
Обяснявам.
Обществото, волно или неволно, е разделило ролите в семейството. От жената се очаква да роди и отгледа децата, да се грижи за дома, да почиства, да готви и т.н. От мъжа съответно се очаква да работи и доставя суровините за преживяването. Днес това е доста размито, разбира се, но все още съществува една такава мътна граница.
Следователно е съвсем нормално жената да търси в мъжа до себе си стабилност, била тя и финансова. Както и мъжът да иска жената до него да умее да готви и да не е мързелива. Това са си естествени закономерности.
Разбира се, говоря за случаите, в които вече сме надраснали детската глезотия и животът ни не се измерва с това дали ще пием кафе в Старбъкс. Това са превземки, това са момичета, все още неосъзнати и с неориентирани ценности. И проблемът в случая, че повече момчета, които се надяват на тия м омичета, нямат финансовата възможност да ги издържат и това ги вбесява, затова и плюят, сочат с пръст и лепят етикета "материалистки".
Еми, материалистки са. Всичко се измерва с материалното.
Не съм материалистка. Парите никога не са ми били фактор дали да бъда или да не бъда с даден човек. Важен е характера, важно е да се разбираме и да ни бъде яко заедно.
Но тук идва и един друг момент.
На тоя етап в момента още сте малки и не мислите за сериозни обвързвания. Ама я си се представете на такава възраст, в която вече ви е време да се задомите. И какво се получава? Имате си приятел, чиито финансови възможности не са големи - да речем, че не работи или работи, но някаква много нископлатена работа. Бихте ли създали семейство с този човек? Бихте ли му родили дете/деца, при положение, че сте наясно с факта, че общите ви пари на месец не са достатъчни за пълноценното отглеждане на едно дете? Защото аз не. Не искам детето ми да расте в среда, в която баща му да не може да му осигури нищо. Така че парите не са чак толкова маловажен фактор, колкото и да не ни се иска да го признаем.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
^ А ти не можеш ли да се включиш в осигуряването на тези пари?!
Горе-долу в сходна ситуация сме от няколко месеца насам и на моя определено му тежи, че не ми осигурява живота, който би искал /забележете, той, не аз!/. Наясно съм, че ми е като че ли все още рано за деца, начертала съм си планче, което включва или лудо бачкане тук на две-три места, или бачкане в чужбина за определен период. Искам да затисна солидна сума зад гърба си и да се подсигуря, а не да си клатя краката и да се крия зад майчинството си, разчитайки само на него. Да не говорим, че такова положение би ми било обидно.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
kalpazanka, не е точно така и добре го знаеш. Никой не е казал, че трябва да се крием зад майчинството си и да си клатим краката по цял ден, докато мъжът носи всичките пари в семейството.
Първо, мъжката гордост (тук разбира се, младежите трябва да вземат отношение), но на мен все ми струва като удар по самочувствието на мъжете да изкарват по-малко пари от половинката си. Не че имат нещо против и жената да допринася за семейния бюджет.
Второ, и съм го казала на мъжа си - докато той очаква от мен изцяло да поема задълженията по готвенето, прането, почистването и отглеждането на детето, аз очаквам от него изцяло да ми осигурява средства за всичко гореизброено + личните разходи![]()
Да съм казала, че това "момиче", за което говоря съм аз?! На 16 години съм, казах го още в първия коментар, за да е ясно. Децата на тази възраст биват издържани от родителите си, това не променя факта, че ако мама и тати ти дават по 20лв на ден ще водиш един начин на живот, а ако са 5лв - друг. Та да, средностатистическия българин работи и за по-малко. За това се замисли за момче под средния стандарт и момиче над средния стандарт... По-добре си намери думи, а не анализирай типовете момчета, по които си падам, нито мен. Благодаря.Първоначално написано от Greennight
Естествено, че ще се включа. Нали точно това казах - "общите ви пари на месец не са достатъчни за пълноценното отглеждане на едно дете". Далеч съм от идеята да се спотйвам зад майчинство или нещо такова. Мисълта ми беше, че дори сега на някои да не им се струва, че парите играят някаква рола, по-натам се оказва точно обратното. Най-малкото, за да заживееш с някого трябват пари. За да си покривате разходите пак трябват пари. За да си отгледате детето - пак пари. Естествено и от двамата - не става само единия да покрива всичко, а другия, както казваш ти - да си клати краката или да прахосва наляво-надясно.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
LadyDi, не съм казала, че ще изкарвам повече от него и че едва ли не ще го купувам с пари. Просто не искам в момент, когато е изнервен и уморен от блъскане, да ми каже, че му лежа на гърба. Това би ме ударило в сърцето и би ме накарало да си изям дипломата и да плюя на труда и изхабените нерви. Искам и независимост. Би ми било обидно да му искам дребни суми, защото заплатката ми е свършила, а съм си харесала парцал или някакъв грим /примерно!/ .
GossipGirl89, след разяснението съм напълно съгласна.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ъъъ... и започват да са важен фактор след 19??? Ами извинявай, ама има хора, които учат и не им остава време за работа. Не съм съгласен, че парите са най-важното. Ясно ми е, че търсят повечето стабилност на тази възраст, ама ми е ясно какъв тип жени са това![]()
хЪх...
Когато ти се наложи да купуваш това и онова за детето и заплатката ти се стопява десетки пъти по-бързо, отколкото сега, когато основната грижа за себе си си самата ти... тогава няма да се притесняваш толкова да му искаш някакви сумиПървоначално написано от kalpazanka
![]()