.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 54
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Адски цинично гледате на парите.
    И по много грешен начин тълкувате тази дума.

Няма "най-важно", "по-важно".
    В отношенията между хората ВСИЧКО е ВАЖНО.
    Така както е важно да има разбирателство
    подкрепа
    съчувствие
    компромиси
    уважение
    така и измежду всички тези се нагаждат и парите.
    Никое не е степенувано по важност както виждате.

просто от мухата правите слон.

И да, парите са важни. Не може без тях. Попринцип може, но не задълго, а временно. Все пак както се вика "Днес нямаш, утре имаш".

Не било важно партньорът да разполага, но вие задължително ТРЯБВА да ВАДИТЕ пари и било по-важно оттова той какво имал и нямал. Това не е ли пак вид материалност? Само че в този случай не гледате да се облагате с парите на гаджето си, а с вашите собствени.

И не знам защо свеждате нещата до "(не) ме интересува да ми купува дрехи, подаръци, да плаща сметки". парите само за това ли се използват? Ами битовите разходи? Ток, вода, парно, храна и други сметки?

Извинявам се много, ама ми писна от такива аутсайдерски теми. Толкова депресарски е написано, че като го прочетох, сякаш нещо в мен умря. Очакваш да ти кажем, че парите не са необходими ли? Че са останали и свестни момичета и видиш ли, малкото останали изключения са се събрали на сбирка във форума? Че ще се случи поне веднъж в живота ти да не ти бият грубо дузпата или че момичето, в което си влюбен, ще зареже приятеля си, който по твое мнение, е пълен нещастник?

Просто живеем в такъв свят, където зависим всички от пари. Не можеш да си купиш лекарства, хляб и т.н. без пари.
    Може да съм една от малкото момичета, които ще бъдат искрени пред себе си. Не търся милионер, не търся и дори богаташ. Търся нормално момче със сходни по моите възможности> Когато е по-беден ще се чувствам неловко и ще се притеснявам, ако предложа да отидем някъде дали би имал възможност да си плати. А от това следва, че ще се лиша от собствени блага. И колкото да се правите на невинни, всички ние сме егоисти. Всеки сам по-себе си. А що се отнася до богаташите...... излизала съм с такъв и се чувствах като пълна глупачка. Отиваме на ресторант и аз вечно гледам нещо по-евтино, за да мога да си платя.
    Ето защо парите винаги имат значение, било то и някога отрицателно

Аз познавам момичета по на 15 които са много заинтересовани от парите и мисля че това е и до въспитание от родителите. Ако са те разглезили от малка неможеш после да търсиш някои които не е с ДЕБЕЛО ПОРТОМОНЕ. Аз също сам на 15 обаче ме е срам да поискам на приятеля ми дори и 1 лев за пътни например.

Супер фен Аватара на LofYou
    Град
    На Края На Света ;)
    Обществото ни е такова. Без пари трудно се живее и явно за някой това е подтекст да си намерят богат мъж за да не им е трудно. Личното ми мнение е доста по-различно, предпочитам да съм с мъж, който обичам и то не заради портмонено. Може да ние трудно да изнемогваме, но ще се борим заедно. Точно това е истинската любов за мен.
    You Drive Me Crazy ...

Обичам те Гошкооо

Цитирай Първоначално написано от LofYou
    Обществото ни е такова. Без пари трудно се живее и явно за някой това е подтекст да си намерят богат мъж за да не им е трудно. Личното ми мнение е доста по-различно, предпочитам да съм с мъж, който обичам и то не заради портмонено. Може да ние трудно да изнемогваме, но ще се горим заедно. Точно това е истинската любов за мен.
    Моето мнение е абсолютно същото - стига човека до мен да ме обича и аз да го обичам бих се лишил до голяма степен от материалното.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Аз пък искам да попитам нещо автора.
    Ти като си избираш жена, ще очакваш ли тя да ти готви, да пере и да почиства жилището? Да бъде къщовница и изобщо да се грижи за теб?

Или предпочиташ жена с кариера, която рядко намира време за теб, печели си големите пари и ти плаща сметката в ресторанта?
    Ти от кой тип си?
    Temet Nosce

벨야카

Град
    In the middle of Nowhere
    Няма да е лошо да има някои друг излишен лев,но и да няма не е проблем,аз си имам достатъчно пари.
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Супер фен Аватара на kindergarden
    Цитирай Първоначално написано от kindergarden
    Не може една жена,която е свикнала на даден начин на живот,колкото и да обича някого,да тръгне с някого,който не би могъл да й осигури този начин на живот.Реалността е тежка и гадна
    Не е точно така. Или поне не това е основното.
    Обяснявам.
    Обществото, волно или неволно, е разделило ролите в семейството. От жената се очаква да роди и отгледа децата, да се грижи за дома, да почиства, да готви и т.н. От мъжа съответно се очаква да работи и доставя суровините за преживяването. Днес това е доста размито, разбира се, но все още съществува една такава мътна граница.
    Следователно е съвсем нормално жената да търси в мъжа до себе си стабилност, била тя и финансова. Както и мъжът да иска жената до него да умее да готви и да не е мързелива. Това са си естествени закономерности.
    Разбира се, говоря за случаите, в които вече сме надраснали детската глезотия и животът ни не се измерва с това дали ще пием кафе в Старбъкс. Това са превземки, това са момичета, все още неосъзнати и с неориентирани ценности. И проблемът в случая, че повече момчета, които се надяват на тия м омичета, нямат финансовата възможност да ги издържат и това ги вбесява, затова и плюят, сочат с пръст и лепят етикета "материалистки".
    Еми, материалистки са. Всичко се измерва с материалното.
    Ако една жена е свикнала да разполага с повече, си търси такъв мъж,който ще може да й го осигури(според естествените закономерности).Ако не е свикнала с много,и малкото би било достатъчно.Зависи как гледа на света,зависи какво разбиране има за нещата,зависи кое за нея е много и кое малко

Голям фен Аватара на magita
    Жалка работа са момичетата които гледат момчетата с парите ...
    Аз лично не уважавам такива хора, които гледат само собствената си изгода, били момчета или момичета ...

Никога не съм търсила момче което ще ми купува маркови дрешки и всички скъпи играчи, които ми се приискат, че ще вземе да си помисли, че ме е купил и съм му задължена или нещо такова!!!
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от umri
    Ти като си избираш жена, ще очакваш ли тя да ти готви, да пере и да почиства жилището? Да бъде къщовница и изобщо да се грижи за теб?

Или предпочиташ жена с кариера, която рядко намира време за теб, печели си големите пари и ти плаща сметката в ресторанта?
    Ти от кой тип си?
    Опитвам се да намеря средата.
    Защо питаш? Ще ме взимаш ли?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град

Ти от кой тип си?
    Опитвам се да намеря средата.
    Защо питаш? Ще ме взимаш ли?
    Питам, защото повечето жени не са нито едното, нито другото. Пък и... някой път, ако минавам от Варна да ми направиш една мусака, ама щом си по средата...
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Имат значение парите, но никак не са на първо място. Може би в първите 5 неща, но не водят класацията. Е, не може единия да се бъхти по цял ден за да издържа и двамата. Но в момента никак не ме вълнува този въпрос, тъй като и двамата все още ни издържат родителите ни.

Супер фен Аватара на NeZaPoznat
    Финансовите мераци на момичетата колкото и да отричат тук не са тайна за никого. На всяка и се живее, на всяка и се иска да опита от всичко което и набиват в главицата сериалите като се почне с бижутата с които едва ли ще стане по-красива та до почивките на екзотични острови. С това едно момче с малко финанси не може да се справи , а това че в обществото ги наричат ‘курви’ им минава покрай ушите. Обикновено се оправдават с някакви внезапно избухнали ‘чувства’. Сделката е изгодна за всички – тя получава това което иска – въпросния богаташ е с младо гадже – всички са доволни.

До тук добре !
    Лошото обаче е че въпросните момичета един ден омръзват на въпросния богаташ и той ги сменя с други подобни на тях. Те – свикнали на лесното се прехвърлят на следващия , после на следващия и така докато вече никой не ги иска. Единици са тези които остават в ‘квартала на богатите’. В най добрия случай се омъжват за някой льольо който да ги издържа и цял живот му опяват колко богати кандидати са имали. :P

С две думи – не им завиждай Омбре ! И те си плащат - но в друго време ! Ако не ми вярваш – питай по-възрастните мъже

Град
    Варна
    Питам, защото повечето жени не са нито едното, нито другото. Пък и... някой път, ако минавам от Варна да ми направиш една мусака, ама щом си по средата...
    Мусаката е възможно най-лесното ядене. И без да съм виртуоз в кухнята мога да я приготвя.
    Мисълта ми, обаче, беше друга. Няма равнопоставеност. В масовия случай, мъжете гледат на жените точно като тази, която ще им носи салатата, ще им готви мусаката и ще им пере мръсните чорапи. Защо тогава се обиждате, когато ние надничаме в портфейла ви?
    За мен перфектната комбинация е всеки да си бачка, да си носи парите в семейството, но събота и неделя, когато се развърти прахосмукачката, да няма "О, ама аз цяла седмица се трудя, сега ще си почивам".

Мисълта ми, обаче, беше друга.
    Няма равнопоставеност.
    В масовия случай, мъжете гледат на жените точно като тази, която ще им носи салатата, ще им готви мусаката и ще им пере мръсните чорапи.
    Защо тогава се обиждате, когато ние надничаме в портфейла ви?
    За каква равнопоставеност говориш за тази ли че вечно мрънкате че ви липсват правата - бетер циганите станахте

А защо не спомена и секса

Не се обиждаме - просто по този начин си създавате лошо име - което не е наш проблем де

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от NeZaPoznat
    Мисълта ми, обаче, беше друга.
    Няма равнопоставеност.
    В масовия случай, мъжете гледат на жените точно като тази, която ще им носи салатата, ще им готви мусаката и ще им пере мръсните чорапи.
    Защо тогава се обиждате, когато ние надничаме в портфейла ви?
    За каква равнопоставеност говориш за тази ли че вечно мрънкате че ви липсват правата - бетер циганите станахте

А защо не спомена и секса

Не се обиждаме - просто по този начин си създавате лошо име - което не е наш проблем де
    Ей в такива моменти ми липсва емотиконка за плясване по челото...

Моля

Аз черпя

Град
    Варна
    Благодаря.

Аз приключвам по тоя въпрос и без това казах каквото имах да казвам

Супер фен
    Доста интересна тема, по която може да се говори много. Прочетох някои доста интересни мнения, но е безсмислено да казвам аз пък какво мисля относно тях.

Искам само да кажа няколко думи по темата като цяло. Значи на 19 години съм (може би има значение спрямо темата), не се срамувам, че съм отгледан в скромно семейство, дори не прилично, а скромно. Имаше един период в който излизах с момиче, което смело мога да заявя, че имаше поне двойни финансови възможности спрямо моите. Но какво от това? Като заговорихте за Старбъкс и прочие, ами да.. тя донякъде беше свикнала да се храни по "такива" места, но когато беше с мен, дори устата си не е отваряла хайде да отидем "там", защото много добре знае, че аз не мога да си го позволя, или най-малкото ще си изхарча всичките пари, и ще ми стане неловко. Както и аз пък не съм и казвал - хайде да отидем, с подлата идея, че тя ще ме "черпи". Това са глупости, и мисля че, узрелите хора, както и тези които по малко започват да узряват (в това второ число слагам и себе си..) знаят, че компромиси трябва да се правят в почти всяко едно отношение, било то финансово или каквото и да е. Що се отнася до момента със задомяването, аз за това се вра при мама, та да се науча да готвя. Може и смешно да прозвучи Но е така, както и мъжа и жената трябва да си поделят отговорността по "домашните" задължение, така трябва да се поделя и финансовата отговорност. Да.. навремето е било така, жената шета вкъщи и дундурка бебето, а тате носи парички... С времето това е изркивено. В моето семейство даже ако трябва да съм честен, майка ми и баща ми *с извиние* си скъсваха задниците от бачкане, а аз и сестра ми до голяма степен сме се отгледали сами. И не че просто са предпочели кариера пред децата си, а било защото трябва и да се яде нещо. Така че не ми говорете кой какво предпочита, в истинския живот човек много рядко прави това което му харесва. За жалост повечето пъти прави това, което се налага !

Голям фен Аватара на SkyEatsAirplane
    Град
    Dreamland
    Доста мои млади връснички, както и по-малки лиготии, се радват на коли, телефони, дрешки, маникюр и разни такива глезотийки. Ама идва момент, когато всичко това писва и една такава разлигавена и гнусна личност, остава самотна..
    Аз лично се задоволявам с малко, по-точно с необходимото и гледам сама да си го набавя. Мразя да искам пари на заем. Но сега друго е когато приятеля ми иска да ме почерпи или да ме заведе някъде, бих го обидила ако му откажа, но не и да го карам на сила да ми купува разни глезотии и тъпотии...По този начин не се печели любов. МАЛКИТЕ ЖЕСТОВЕ. 2 думи дори или просто поглед целувка или прегръдка са достатъчни! Малко хора са ценители, малко хора забелязват колко повече имат, от това което заслужават.
    (#) ...thats a cookie...

anonymous708973
    Guest
    Парите... Важни са, разбира се, всичко е пари в тоя живот.
    Ама това за пръв път го чувам - момчето да подарява на момичето дрехи, телефон, маникюр. Адски нелепо ми е.
    При нас въпросът с парите се свежда до редуване в черпеното, когато отидем да пийнем кафе/чай и да хапнем нещо сладко. Ако аз нямам пари, черпи той и обратното, като се предупреждаваме предварително. Ако сме на заведение, делим сметката 50/50, независимо дали аз съм яла само салата, а той салата+основно.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Парите... Важни са, разбира се, всичко е пари в тоя живот.
    Ама това за пръв път го чувам - момчето да подарява на момичето дрехи, телефон, маникюр. Адски нелепо ми е.
    При нас въпросът с парите се свежда до редуване в черпеното, когато отидем да пийнем кафе/чай и да хапнем нещо сладко. Ако аз нямам пари, черпи той и обратното, като се предупреждаваме предварително. Ако сме на заведение, делим сметката 50/50, независимо дали аз съм яла само салата, а той салата+основно.
    Аааааа не не не - ще умра от смях

Излизам преди да съм ти казал някоя огормна глупост

Оох .. паднах наистина

anonymous708973
    Guest
    Какво? Наистина ли е тооолкова срещано при двойки в тийнейджърска възраст? Моето момче след по-малко от две седмици става на 19, как ще му позволя да ми купи телефон?! Или дори да ми плати сметката за телефона, както бях чела тук веднъж.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Какво? Наистина ли е тооолкова срещано при двойки в тийнейджърска възраст? Моето момче след по-малко от две седмици става на 19, как ще му позволя да ми купи телефон?! Или дори да ми плати сметката, както бях чела тук веднъж.
    За това съм съгласен с теб, без да ме е срам ще отбележа, как родителите ми ме оставиха сам за няколко дни (точно както е и в момтента ;д) и взех пари на заем от нея, че да имам да си купя хляб и вода за вкъщи и други нужни неща. Както и един плаща, когато другия няма, или не му достигат оО

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си