- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Влияе ли на връзките ви?
Адски цинично гледате на парите.
И по много грешен начин тълкувате тази дума.
Няма "най-важно", "по-важно".
В отношенията между хората ВСИЧКО е ВАЖНО.
Така както е важно да има разбирателство
подкрепа
съчувствие
компромиси
уважение
така и измежду всички тези се нагаждат и парите.
Никое не е степенувано по важност както виждате.
просто от мухата правите слон.
И да, парите са важни. Не може без тях. Попринцип може, но не задълго, а временно. Все пак както се вика "Днес нямаш, утре имаш".
Не било важно партньорът да разполага, но вие задължително ТРЯБВА да ВАДИТЕ пари и било по-важно оттова той какво имал и нямал. Това не е ли пак вид материалност? Само че в този случай не гледате да се облагате с парите на гаджето си, а с вашите собствени.
И не знам защо свеждате нещата до "(не) ме интересува да ми купува дрехи, подаръци, да плаща сметки". парите само за това ли се използват? Ами битовите разходи? Ток, вода, парно, храна и други сметки?
Извинявам се много, ама ми писна от такива аутсайдерски теми. Толкова депресарски е написано, че като го прочетох, сякаш нещо в мен умря.Очакваш да ти кажем, че парите не са необходими ли? Че са останали и свестни момичета и видиш ли, малкото останали изключения са се събрали на сбирка във форума? Че ще се случи поне веднъж в живота ти да не ти бият грубо дузпата или че момичето, в което си влюбен, ще зареже приятеля си, който по твое мнение, е пълен нещастник?
Просто живеем в такъв свят, където зависим всички от пари. Не можеш да си купиш лекарства, хляб и т.н. без пари.
Може да съм една от малкото момичета, които ще бъдат искрени пред себе си. Не търся милионер, не търся и дори богаташ. Търся нормално момче със сходни по моите възможности> Когато е по-беден ще се чувствам неловко и ще се притеснявам, ако предложа да отидем някъде дали би имал възможност да си плати. А от това следва, че ще се лиша от собствени блага. И колкото да се правите на невинни, всички ние сме егоисти. Всеки сам по-себе си. А що се отнася до богаташите...... излизала съм с такъв и се чувствах като пълна глупачка. Отиваме на ресторант и аз вечно гледам нещо по-евтино, за да мога да си платя.
Ето защо парите винаги имат значение, било то и някога отрицателно![]()
Аз познавам момичета по на 15 които са много заинтересовани от парите и мисля че това е и до въспитание от родителите. Ако са те разглезили от малка неможеш после да търсиш някои които не е с ДЕБЕЛО ПОРТОМОНЕ. Аз също сам на 15 обаче ме е срам да поискам на приятеля ми дори и 1 лев за пътни например.
Обществото ни е такова. Без пари трудно се живее и явно за някой това е подтекст да си намерят богат мъж за да не им е трудно. Личното ми мнение е доста по-различно, предпочитам да съм с мъж, който обичам и то не заради портмонено. Може да ние трудно да изнемогваме, но ще се борим заедно. Точно това е истинската любов за мен.
Моето мнение е абсолютно същото - стига човека до мен да ме обича и аз да го обичам бих се лишил до голяма степен от материалното.Първоначално написано от LofYou
Ти от кой тип си?Първоначално написано от LadyDi
Temet Nosce
벨야카
Няма да е лошо да има някои друг излишен лев,но и да няма не е проблем,аз си имам достатъчно пари.
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Ако една жена е свикнала да разполага с повече, си търси такъв мъж,който ще може да й го осигури(според естествените закономерности).Ако не е свикнала с много,и малкото би било достатъчно.Зависи как гледа на света,зависи какво разбиране има за нещата,зависи кое за нея е много и кое малкоПървоначално написано от LadyDi
Жалка работа са момичетата които гледат момчетата с парите ...![]()
Аз лично не уважавам такива хора, които гледат само собствената си изгода, били момчета или момичета ...
Никога не съм търсила момче което ще ми купува маркови дрешки и всички скъпи играчи, които ми се приискат, че ще вземе да си помисли, че ме е купил и съм му задължена или нещо такова!!!
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Опитвам се да намеря средата.Първоначално написано от umri
Защо питаш? Ще ме взимаш ли?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Питам, защото повечето жени не са нито едното, нито другото. Пък и... някой път, ако минавам от Варна да ми направиш една мусака, ама щом си по средата...Първоначално написано от LadyDi
Temet Nosce
벨야카
Имат значение парите, но никак не са на първо място. Може би в първите 5 неща, но не водят класацията. Е, не може единия да се бъхти по цял ден за да издържа и двамата. Но в момента никак не ме вълнува този въпрос, тъй като и двамата все още ни издържат родителите ни.
Финансовите мераци на момичетата колкото и да отричат тук не са тайна за никого. На всяка и се живее, на всяка и се иска да опита от всичко което и набиват в главицата сериалите като се почне с бижутата с които едва ли ще стане по-красива та до почивките на екзотични острови. С това едно момче с малко финанси не може да се справи , а това че в обществото ги наричат ‘курви’ им минава покрай ушите. Обикновено се оправдават с някакви внезапно избухнали ‘чувства’. Сделката е изгодна за всички – тя получава това което иска – въпросния богаташ е с младо гадже – всички са доволни.
До тук добре !![]()
Лошото обаче е че въпросните момичета един ден омръзват на въпросния богаташ и той ги сменя с други подобни на тях. Те – свикнали на лесното се прехвърлят на следващия , после на следващия и така докато вече никой не ги иска. Единици са тези които остават в ‘квартала на богатите’.В най добрия случай се омъжват за някой льольо който да ги издържа и цял живот му опяват колко богати кандидати са имали. :P
С две думи – не им завиждай Омбре ! И те си плащат - но в друго време !Ако не ми вярваш – питай по-възрастните мъже
![]()
Мусаката е възможно най-лесното ядене. И без да съм виртуоз в кухнята мога да я приготвя.Първоначално написано от umri
Мисълта ми, обаче, беше друга. Няма равнопоставеност. В масовия случай, мъжете гледат на жените точно като тази, която ще им носи салатата, ще им готви мусаката и ще им пере мръсните чорапи. Защо тогава се обиждате, когато ние надничаме в портфейла ви?
За мен перфектната комбинация е всеки да си бачка, да си носи парите в семейството, но събота и неделя, когато се развърти прахосмукачката, да няма "О, ама аз цяла седмица се трудя, сега ще си почивам".
За каква равнопоставеност говоришПървоначално написано от LadyDi
за тази ли че вечно мрънкате че ви липсват правата - бетер циганите станахте
![]()
А защо не спомена и секса
Не се обиждаме - просто по този начин си създавате лошо име - което не е наш проблем де![]()
Ей в такива моменти ми липсва емотиконка за плясване по челото...Първоначално написано от NeZaPoznat
Благодаря.
Аз приключвам по тоя въпрос и без това казах каквото имах да казвам![]()
Доста интересна тема, по която може да се говори много. Прочетох някои доста интересни мнения, но е безсмислено да казвам аз пък какво мисля относно тях.
Искам само да кажа няколко думи по темата като цяло. Значи на 19 години съм (може би има значение спрямо темата), не се срамувам, че съм отгледан в скромно семейство, дори не прилично, а скромно. Имаше един период в който излизах с момиче, което смело мога да заявя, че имаше поне двойни финансови възможности спрямо моите. Но какво от това? Като заговорихте за Старбъкс и прочие, ами да.. тя донякъде беше свикнала да се храни по "такива" места, но когато беше с мен, дори устата си не е отваряла хайде да отидем "там", защото много добре знае, че аз не мога да си го позволя, или най-малкото ще си изхарча всичките пари, и ще ми стане неловко. Както и аз пък не съм и казвал - хайде да отидем, с подлата идея, че тя ще ме "черпи". Това са глупости, и мисля че, узрелите хора, както и тези които по малко започват да узряват (в това второ число слагам и себе си..) знаят, че компромиси трябва да се правят в почти всяко едно отношение, било то финансово или каквото и да е. Що се отнася до момента със задомяването, аз за това се вра при мама, та да се науча да готвя. Може и смешно да прозвучиНо е така, както и мъжа и жената трябва да си поделят отговорността по "домашните" задължение, така трябва да се поделя и финансовата отговорност. Да.. навремето е било така, жената шета вкъщи и дундурка бебето, а тате носи парички... С времето това е изркивено. В моето семейство даже ако трябва да съм честен, майка ми и баща ми *с извиние* си скъсваха задниците от бачкане, а аз и сестра ми до голяма степен сме се отгледали сами. И не че просто са предпочели кариера пред децата си, а било защото трябва и да се яде нещо. Така че не ми говорете кой какво предпочита, в истинския живот човек много рядко прави това което му харесва. За жалост повечето пъти прави това, което се налага !
Доста мои млади връснички, както и по-малки лиготии, се радват на коли, телефони, дрешки, маникюр и разни такива глезотийки. Ама идва момент, когато всичко това писва и една такава разлигавена и гнусна личност, остава самотна..![]()
Аз лично се задоволявам с малко, по-точно с необходимото и гледам сама да си го набавя. Мразя да искам пари на заем. Но сега друго е когато приятеля ми иска да ме почерпи или да ме заведе някъде, бих го обидила ако му откажа, но не и да го карам на сила да ми купува разни глезотии и тъпотии...По този начин не се печели любов. МАЛКИТЕ ЖЕСТОВЕ. 2 думи дори или просто поглед целувка или прегръдка са достатъчни! Малко хора са ценители, малко хора забелязват колко повече имат, от това което заслужават.
(#) ...thats a cookie...
Парите... Важни са, разбира се, всичко е пари в тоя живот.
Ама това за пръв път го чувам - момчето да подарява на момичето дрехи, телефон, маникюр. Адски нелепо ми е.
При нас въпросът с парите се свежда до редуване в черпеното, когато отидем да пийнем кафе/чай и да хапнем нещо сладко. Ако аз нямам пари, черпи той и обратното, като се предупреждаваме предварително. Ако сме на заведение, делим сметката 50/50, независимо дали аз съм яла само салата, а той салата+основно.
Аааааа не не не - ще умра от смяхПървоначално написано от PinkPan7her
![]()
![]()
![]()
Излизам преди да съм ти казал някоя огормна глупост![]()
![]()
Оох .. паднах наистина![]()
![]()
Какво? Наистина ли е тооолкова срещано при двойки в тийнейджърска възраст? Моето момче след по-малко от две седмици става на 19, как ще му позволя да ми купи телефон?! Или дори да ми плати сметката за телефона, както бях чела тук веднъж.![]()
За това съм съгласен с теб, без да ме е срам ще отбележа, как родителите ми ме оставиха сам за няколко дни (точно както е и в момтента ;д) и взех пари на заем от нея, че да имам да си купя хляб и вода за вкъщи и други нужни неща. Както и един плаща, когато другия няма, или не му достигат оОПървоначално написано от PinkPan7her