- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- познавате ли наркомани?
Наркомания-ж., само ед. Силно, болезнено влечение към наркотици.
Това,че си пристрастен към други работи е съвсем друго нещо,за което са подходящи и съвсем други думи.![]()
Един много МНОГО добър приятел е. Друг приятел и той е...
И още няколко хора от даскалото са. Общо взето познавам така...доста наркомани,но смея да твърдя че са добри хора...Едини почна МНОГО да затъпява от сичките работи който правиЩе го пребия накрая!
А този най-добрия ми приятел...леле от кви работи съм го измъквала и го измъквам в момента, и ще продължа явно да го измъквам,но трябва да му избия сичките тия глупости дето ги мисли,че ще пострада много!
вие всички сте идиоти.
съжалявам, но е точно така. пишете как в днешно време това и онова е пределно ясно, а ръсите някакви такива необразовани и лишени от емпатия глупости.
само да уточня - на 20 съм и най-"твърдия" наркотик който съм приемал някога е никотин (пуших около година и това е), а живея в холандия в момента. правете си сметка.
наркоман е всеки човек който е пристрастен към нещо, иска да спре но не може.
пожелавам ви да не разбирате какво е на свой гръб.
те са хора като мен и вас (въпреки че аз явно имам поне елементарна симпатия). много от тях просто не могат да спрат понеже е свръх волята им, други пък са станали такива в следствие на отвратителна среда, насилие или дори насилствено.
ДА, има и мноого хора които са просто кретени, но поне аз не съм чувал за някой който да е истински пристрастен и да не иска да спре.
не си мислете че сте много умни и висши, не е уважително към самите вас най-малкото.
уви и аз споделях мнението че наркоман = някакъв дебилен, беззъб малоумниккойто пикае в тъмните улички, после си удря една игла и ляга на същото място и с някакви празни очи се радва на шаренийките и смята че живота му е прекрасен.
после пък добих опит - уча психология, когато застъпихме тази тема ми стана интересно и погледнах за някаква странична информация, прегледах документални филми, изследвания...
да си наркоман е най-вече едно нещо, но не видях и един от тарикатите които са писали в темата да го е казал - тъжно.
ако някой смята да ми пише "унищожителен" отговор ще го помоля първо да потърси малко инфо за въпросната тема и после да седне зад клавиатурата.
а отностно моето мнение:
от сравнително скоро познавам лично такива, мнението ми е такова каквото и за всеки срещнат човек - зависи от конкретния индивид.
останал съм с впечатление че e по-добре да разбера каква е нечия история преди да го/я съдя.
като цяло все пак ми е жал за тях, много много жал.
имаше и доста голяма доза погнуса докато не разбрах как се променя и самият мозък след наркотици.
ако някой му пука поне малко дали това което мисли има някаква връзка с реалността или не предлагам едно филмче което на мен поне ми хареса
http://www.youtube.com/watch?v=OIUAS...eature=related
а ако въпросния някой не чатка инглиш
http://www.youtube.com/watch?v=6TQJW...eature=related
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Не познавам и не искам да имам какъвто и да е кантакт с такива лица! Виждал съм 2-3 пъти наркоман.![]()
Познавала съм.Ами не изпитвам съжаление, защото съм на мнение, че всеки сам гради собствената си съдба и носи собствените си последствия, но и не ми е негативно мнението за тях, просто няма смисъл от това хората да ги отритват, вместо да им предложат помощ.
90 % от приятелите ми са наркомани другите 5 % дилари и 5 % пушачи .. от малка сам израснала с тези хора така ,че на мен това не ми пречи .. свикнала съм просто но по добре в един град да си познаваме наркоманите от колкото да не ги .![]()
През ада минах, но не спрях, а вървях и вървях. Над мен летеше моят страх като гарван чер. И чакаше да се предам, себе си да му дам, защото бях един и сам.
И беше мрак пред мен, и в мен, но вървях и вървях, и тихи мъртви гласове викаха ме при тях,
и аз за миг си пожелах да се спра и да заспя и уморен да ида в нищото.
И по ръба на простта аз върях и вървях.
Стоях от тъмната страна и обратно броях години, дни, и часове. Но не помнех кога във себе си съм пуснал болката...
Доста хора в моят квартал са наркомани или бъдещи такива.
Дори и аз да си призная съм пробвала доста видове наркотици,
но всичко зависи от човека какъв е. Аз лично не съдя човек какво прави, а какъв е.
познавам,не са някакви пропаднали със мисъл само и единствено за тва как да си набавят амфетки и т.н.просто хора не са ми особено приятни,но не ми и пречат :P
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Копеле, къде ще копаем?". XD
момиче
Познавам, но не ми влияят по никакъв начин. И без това не си говорим за това... По принцип даже са си супер яки хора, ама като купонясват много и гледай ко става.![]()
Познавам.. страшно глупаво е, но все пак живота си е техен, те решават..
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Чак пък наркомани не, ама.. използващи - даПървоначално написано от renssss
![]()
![]()