- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- "лек" за подкожна пъпка
охх преди няколко дни най-много седмица ми излезе някаква пъпка над устната.. ии сега т.е. вчера установявам, че тази пъпка е подкожна... и не знам как да я махна. с нещо да я пробия ли какво? някой, ако знае нека сподели, защото боли и не се прикрива с фон дьо тен :д благодаря предварително![]()
Само, когато всички около мен са различни, тогава ще бъда на мястото си!
Мажи я със спирт.![]()
В повечето случаи няма лек, защото тя дори не може да се изстиска, а и с каквото и да я мажеш, като не е изстискана мазилото не прониква в пъпката и опчти не действа.Просто трябва да си чакаш пъпката да изчезне.Друго решение за съжаление няма![]()
Мажи я със спирт или с нещо против пъпки, не ти препоръчвам да я чоплиш. А и в някакво списание бях чела, че паста за зъби помага, ако искаш пробвай : )
After a hurricane comes a rainbow. <3
намажи я с нещо за пъпки, може и спирт, но в никакъв случай не я чопли, че ще стане на рана.
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
охх май наистина няма лек.. аз я мажа т.е. почиствам си лицето с Clean&Clear ии сега като се изкъпя пак, но не мисля, че и това помага. Мислех си да я сцепя някак си.. ама няма как и ще стане голяма рана.. май ще чакам. благодаря ви
Над устните пъпките не се пипат, че може да стане лошо.![]()
Намажи я с Йодасепт ако имаш, ако не - остави я, ше мине.
Аз съм си правила подобна мини-операция с много тънка игла, която обгарям със запалка, почиствам внимателно и... цък. Но не те съветвам да рискуваш, защото ако не "уцелиш" от първия път става гадно, а и може да се получи инфекция.
all day... all night... what the fuck?!
с мед да ядене мажеш пъпката?
Противно на това, че вие казвате, че не може да се изстиска, аз ще кажа - може да изстиска!Нооо е супер ултра мега гига болнезнено, тъй като тя няма бяло връхче. Преди години много ми се появяваха и така съм правила - всеки ден стискам, докато накрая не се появи ''бялото връхче'', но когато всичко е изстискано е сууупер грозна гледка - кървища, гной, гадости общо взето. Пробвай с акне аут, сестра ми го ползваше и е много доволна!![]()
аха ясно ест няма да е 5 тона, благодаря ти сега ще пробвам дано стане![]()
+++. Помага.!Първоначално написано от stelkastel
~ Leave your ego, play the music, love the people . . . <3 ~
На мен рядко ми излизат пъпки, но когато ми излезе подкожна гледам да я пипам колкото може повече (не да я чопля) , за да може до 2-3 дни да се появи бялото връхче. Иначе 2-3 дни стоиш с червеното петно.. След като се появи бялото връхче, я изтискай (малко е трудно...) и се приготви, че ще има достаа гной.. При подкожните е така. След това може да я намажеш с одиколона на баща си и на сл. ден я няма !![]()
аз имам една малка подкожна и ми стои от 2 месеца някаде че и повечечувала съм и аз за някви методи с нагряна игла и после се пробожда пъпката и нш такова беше .. майка ми каза да отида на козметик да ми я махме защото както казаха по горе може да засегна нещо и после..
![]()
Продавам ръчно изработени бижута :]http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=403305