- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Грипна Ваканция През Януари 2011
Чудно дали ще има грипна ваканция във Варна.В моя клас им само двама-трима отсъстващи,което е нищо.По-добре да обявят ваканция тук поне докато мине грипната вълна.Но това едва ли ще стане.Все пак бих искал да чуя вашите мнения по въпроса.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Искаме ваканция,искаме ваканция........![]()
Иначе мисля,че ще имаме, обаче ще бъде февруари месец,защото грипа още не се разпространил.Обаче чух,че няколко училища във Видин и Благоевград са обявили ваканция.Така че очаквай ваканцията от 7 до поне 13 февруари.![]()
Ще видим...
Скоро няма да има.Първо-няма да обявят ваканция последните 2 седмици на срока,защото жестоко ще прецакат оформянето на всички,и второ- за този грип само се говори,а реално нито има кой знае колко отсъстващи,нито нищо.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Трябва 25% от учениците да отсъстват,зависи от даскалото.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Много кофти грип, аз още не съм напълно излекувана от две седмици вече някъде .. И кои училища в Благоевград са във ваканция, че нещо не съм чула?
Да съм казала, че отказвам се?!
И аз съм варненка и при нас минала седмица от 26 човека бяхме 10 - 15 ( различните дни, различна бройка бяхме ), като пика беше по миналият вторник ( не този дето сега мина ами предният ). За софия знам, че 12 училища са във ваканция, но за варна не съм чула достоверна информация, само слухове от тоя и оня. Иначе е редно да ни дадат ваканция преди тея дето ходят болни на дасало понеже нямат бележки, да ни изпозаразят всичките. А и след тая гротескна подиграфка с учениците която направиха коледната ваканция, най малкото ни го дължат! Стискойте палци и който може да сбара бележка да взема, може и да е капка в морето, но може и да е тази която да прелее чашата от 25тте %
Ние сме в грипна ваканция вечеАз съм от Дупница, няма да сме на даскало до другата сряда (26.01) включително.
![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Има такава тема от вчера, ама карай - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...345319#8345319
Не правете изказвания чули-недочули. В Благоевград и Петрич е обявена грипна ЕПИДЕМИЯ, а не грипна ВАКАНЦИЯ. Разграничавайте двата термина и не създавайте излишен смут. Последната информация за Благоевград и региона е 22% заболеваемост, за да има епидемия трябва да има заболеваемост 300 човека / на 10 000, за училищата процентът е 25% - 30% заболеваемост за да се обяви грипна ваканция, като тя се обявява от РИО по преценка на РИОКОЗ.
Грешка. Ако (както) в момента има заболеваемост 20%, има поне още 10% хора, които ходят на работа/училище без да се консултират с лекар и предприемат самолечение. Ако процента на болни се покачи, ваканция ще има, а най-логично е не да се чака обявяване на епидемия (респективно ваканция при 30% отсъстващи), а да беше обявена ваканция в предепидемиологичната седмица с цел предотвратяване на заразяването поне на 10% от работещите/учещите. Но както винаги, след дъжд - качулка.Първоначално написано от someonerandom
Да,в Петрич има грипна епидемия и вече има 5ма починали от грипа (в Пч.)![]()
По принцип очакват в края на месеца да има най-много болни и май така ще стане,защото днес докато чаках в поликлиниката една майка каза ''моето дете е болно,но няма какво да прави вкъщи ,затова го пускам на училище,да не му е скучно''![]()
Извинявам се много заспама, но не се сдържах! Що за майка е това?!? Да прати детето си болно на училище? По здраво няма да се върне от там, най много да се поболее още повече. А дава ли си сметка, че ще изпозарази всички, които си контактуват с него?Първоначално написано от Biskfitka
Хах,ква грипна ваканция народе,тука по София и изобщо западна България,дето положението е най-зле не ни пускат вие искате във Варна чак хах...
Аз също съм от Варна обаче не е обавена грипна епидемия съответно и ваканция нямаЯяя по - добре прочетете това за бъдете информирани кога може да има грипна ваканция http://www.az-jenata.bg/article/1138...za-2011-doyde/
![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
няма да е зле да ни пуснат. в моя клас има 2-ма отсъстващи...засега(дано да се увеличат). и без това коледната беше много малка, пък и ние сме хора все пак...не може по цял ден само да учим![]()
то ний накрая нищо чудно и в лудницата да се окажем![]()
Say what you mean tell me im right and let the sun rain down on....
Нормално, че няма толкова проценти .. кой ще се навие да отсъства точно в края на срока .. сумати изпитвания, контролни ..
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Грипна епидемия бе обявена в Дупница, Рила и Кочериново.Скоро се очаква и в Кюстендил.
в нашия клас сме 28 души а на училище дойдоха само 9!така е от понеделник! всички са на легло и не могат да станат! а и аз тръгнах да се разболявам по-добре да пуснат ваканция
![]()
7 в нашия клас отсъстват, 10 в другия ..9 в третия и само 12 души са останали, и то не много здрави, в четвъртия...
Само не разбирам защо в Дупница само Основните училища ги пуснаха грипна, съответно и СОУ-то..Паисий..вместо да ни пуснат и гимназиите.
![]()
В Гимназията в Дупница също има много болни.
Ако ще ни пускат, да ни пуснат всички, а не само определена част. Пфф..
Там е работата, че нас учениците за нищо не ни имат. Ученик ли си никой не те признава. За 12 години съм стигала до този извод не 1 или 2 пъти, а много повече. Прав си и за това че могат да те побъркат и сринат психически. Тормоза от странана учители, съученици, директори и тн. А да не говорим засреса който е в конски дози и е неизбежен. Явно трябва да се натръшкаме всичките от грип за да разберат, че все пак и ние сме хора.Първоначално написано от yolaiza
Да,щото майка ти и баща ти(примерно)имат имунитет към грип,трябва да си ходят на работа,а учениците да почиваме,защото очевидно сме много по-податливи от всички други.И какво за Бога искаш при положение,че дори няма обявена грипна епидемия във Варна?Това,че в 2-3 класа има повечко отсъстващи,не значи,че всички сме взели да берем душа.Вече даже на мен ми писна да си търсите оправдания за ваканция.Първоначално написано от SeXyMaCka
Коледната била много малка...абе осъзнаваш ли,че сме на училище от 2 седмици и пак си просиш ваканция?Я се стегни...
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Грипна епидемия е "обявена" само в Софийската област и във Враца - мисля,че..Така,че скоро недей да чакаш ваканция..
Вярно е,че грипът се разпространява бързо,но това си зависи и от болните..
- В нашето училище трябва 30%-35% да отсъстват от училище,за да се обяви грипна ваканция..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
В ПМГ Благоевград всеки ден правят проверки, но още не събират 30% отсъстващи. Много хора идват болни на училище поради простата причина, че имат оценки за оправяне. Мен ме съмнява да ни пуснат ваканция в последната седмица от срока, но ще видим.
Всички в класа кашлят, което освен че ме дразни, и ме притеснява да не го прихвана тоя шибан грип.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Аз мисля че и вас ще ви пуснат. То имеханото също учи. И не всички ОУ са пуснати например Климен Охридски не еПървоначално написано от danibebi
![]()