- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Университети в Англия!
Ако искам да уча История или Археология или Древни Езици в Лондон или някаде там,къде трябва да отида,или просто добри университети.Не си мислете,че искам да имам голям апартамент в центъра на Лондон и да бъда най-богатия човек,просто ми казаха,че в България повечето археолози и т.н или се отказват изобщо по време на обучението и записват нещо друго,или както 1 приятел на 1 мой познат,си търси работа като барман.Казаха ми да отида да разуча малко там около Англия,казаха ми ,че в Шотландия било безплатно обучението,нещо такова..не знам вие какво ще кажете по тоя въпрос ?
A men has only one lifetime,but HISTORY can remember you forever..
Аз смятам че много добре си се ориентирал и аз смятам да уча археология и то маи изжън страната.За жалост в България няма голяма реализация с тази професия.Със интерес ще следя темата![]()
ъм 7клас съм и все пак с голям интерес ще следя темата...има много време до 12 клас и т.н. но археологията за сега ми е един от вариантите...и ако избера нея не бих учила в България...а идеята за UK ми допада доста ...
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Ами да ви кажа не съм на 100% сигурен,но се радвам ,че има заинтересовани ,отивам на кафе,вечерта като се прибера ще обясня всичко,което аз знам свързано с изучаването на археология тука и ще може да коментираме малко,дано да се намерят хора ,които знаят повече по въпроса ) До после )
Ето ме..Таа..С археологията предполагам,се отключва една голяма част от вашето въображение.Предполагам,че докато си мислите ,че ще станете археолози,вие не само си представяте ,че ще е хубав начин да изкарвате пари,но и си мислите,че ще обикаляте джунглите на Перу и ще търсите изгубени съкровища.Колкото и детско и наивно да звучи,да точно това е което си представяте вие,мога да се обзаложа!Има няколко варианта.Искате да учите ИСТОРИЯ ,не правите нищо,чакате 12 клас,учите за изпитите здраво 1,2 месеца ,приемат ви и после си търсите работа като бармани,защото няма да ви достигат знанията за експедиции и така нататък.
Или започвате да четете книги или просто да се интересувате от различни неща от историята в интернет и т.н и с доста амбиция и упоритост сигурно тези детски мечти,може и да станат реалност,защото ще имате необходимия набор от знания.Но честно да ви кажа,трябва да се четат доста неща,а и трябва да имате голямо желание,иначе няма да стане.Да си признаем всички искаме да сме като Бенджамин Гейтс , Райли Пуул, Индиана Джоунс , Професор Лангдън ,тоест тези хора,които се интересуват Историята.Еми трябва доста учене,ето това ще ви трябва,НО аз се интересувам от учение в Чужбина,защото хората ,които познавам и са завършили археология,сега си търсят работа като бармани,затова трябва много четене и т.н..Пък и там дето ще учите трябва да знаете език..това е което горе долу трябва да знаете ако искате да го следвате това нещо..пък вече за другите неща КЪДЕ точно искате да учите и т.н е въпрос на време,и трябва да се поинтересувате,точно за това пиша тук искам някой ако знае случайно да сподели.Успех на тези по-горе,които също се интересуват от това,дано да се сбъднат нещата ,които искате.
Оксфорд предлага Археология,сигурна съм,защото от училището ми има деца,които учат там сега и ако не се лъжа,един от тях е точно с тази специалност.За Кеймбридж - той се води на първо място по успех в тази специалност.
За Шотландия,понеже видях някъде си писал за там,съм чувала за "Сейнт Андрюс",но нямам информация.
UCL - University College of London - чувах добри отзиви за там,специално за История и Археология.
Ето един много полезен сайт - http://www.guardian.co.uk/education/...de-archaeology
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Но в Оксфорд е страшно скъпо.Първоначално написано от brutaLxxbunny
+1Първоначално написано от DaVinciCode
То и аз съм на 13 обаче и аз мисля за бъдещето.Хубаво е човек да си постави цели от рано.........А като кандидатстваш в някоя държава с история ти трябва да си запознат повече с историята на страната ли ?
Скъпо е,но ако си достатъчно добър,ще може да си спечелиш стипендия![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Нищо лично, но говорите малко глупости.![]()
Дали ще учиш в Оксфорд, Кембридж или най-затънтеното юнивърсити в Англия, таксата ти ще е ВИНАГИ една и съща - а именно 3250 паунда както е определена в момента от правителството. В Англия повечето университети (и абсолютно всички най-известни) са ДЪРЖАВНИ. Т.е. те не си определят сами таксата. Сиреч, колкото пари ще ви струва да учите в Оксфорд, толкова и в някое по-неизвестно уни. Да не кажа даже, че, ако сте в Лондон, ще ви е дори по-скъпо, отколкото там.
Второ, стипендии в Англия няма. Най-грубо и общо казано - НЯМА. Има заеми, на които като част от ЕС имаме право и които ни се отпускат. Те са с някаква минимална лихва и се плащат чак след като започнеш да работиш и получаваш определена заплата.
Така че спрете с това "Оксфорд е ужасно скъп, Оксфорд е за деца на милионери." Не, не е. Оксфорд не е по-скъп или по-евтин от нито един друг английски университет (изключвам частните, за които съм сигурен, че така или иначе не сте чували, а и не ви трябва, защото са безумно скъпи и влиза всеки под път и над път).
Т'ва е.
ПС: В Шотландия е безплатно принципно. Двата хубави университета са Единбургския и Сейнт Андрюс.