- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Рядка коса
Косъмът ми е тънък и самата коса - рядка. Като цяло нямам обем. Дори когато се опитам да я направя да изглежда по-обемна ( и прилична ) с лееееко топирване, ефекта е за няколко минути само... Дори и като сложа лак и просто не седи. Днес пак бях си я направила както искам, леко топиране и изглеждаше като нормална, леко обемна коса. Този път нарочно сложих повече лак от обикновено да видя дали ще седи. Ама не.Моля ви кажете нещо, което може да сгъсти косата ми. Писна ми постоянно да си я пооправям леко с ръка, докато съм някъде навън, защото я усещам, че пак се е слегнала. Искам хубава гъста коса с обем!
![]()
П.С. Как изглежда точно след като си я наглася - http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7367140_n.jpg
И как седи поначало без да и правя нищо или след като се слегне -
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2172633_n.jpg
Според мен проблемът не е в рядкостта, а в това, че косъмът ти е мек. Имам познати, които поради тази причина не могат да носят прически на пусната коса, а само кокове и подобни. Не мога да ти дам конкретен съвет, но винаги можеш да я подхранваш със съответната козметика. Имам приятелки, които са доволни от разни ампули и тем подобни. Успех!
Пробвай с хининова вода.
Мисля че мекия косъм ти е в гена и няма да можеш да го 'удебелиш', не съм сигурна, но все пак нищо не ти пречи да пробваш. Най - добре е да питаш професионалист, както ти сама каза..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Сега се връщам от фризьорката. Не съм питала точно как да си я сгъстя, но споменах, че не ми седят прическите, които си правя и мацката беше много услужлива и след като ме пострига веднага предложи да пробва тя. Изправи я, направи я на вафлички в корените, топира я малко и наистина седи. Явно аз не правя нещо като хората.Пита ме дали си правя някакви маски и споменах за тази с Тривитаминол и тя вика хубаво е, да. Явно проблема е в мен, че не умея да си правя косата.
![]()
Явно заради професионалните преси може би? Ползвала ли е някакви стилизиращи продукти?
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Не, нищо особено. Просто докато ме правеше и след това ми сложи лак. Аз си признавам, наистина не умея да си правя косата, пък и избягвам да ползвам преси и т.н., за да не я увреждам.
Но всичко това не променя факта, че искам по-гъста и обемна коса. :P Все пак едно си е да си я имаш такава коса, друго е да минаваш през сума ти работи, че да изглежда такава за известно време.
Между другото ми препоръча да ползвам кристали. До сега не съм. Отзиви?
Ами кристалите обикновено се препоръчват на хора с къдрави и/или сухи коси, за да се сресва по-лесно. Моята коса клони към къдрава, имаше период в който беше ужасно суха, тогава използвах но не видях някаква голяма промяна..
...но във тебе като рана
"Защо?"
Защо допълнително я съсипваш с топиране,лакове и сушене..при твоят случай тези неща трябва да ги зачеркнеш напълно.. пробвай с тривитаминол,но не само него,а виж по разни форуми пише специални маски,съдържащи тривитаминол,според мен ще ти помогне поне малко!![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Леле, твоята коса ли е рядка?!Защото не си виждала моята!И аз съм като теб с мек и тънък косъм, няма как да се оправи това, но според мен наистина тривитаминолът е добра идея. Ако пък ти пада косата си вземи Ревалид шампоан или ампули.
П.С. Не можех да се стърпя този път, съжалявам - xSANYAx, много си хубава!![]()
Е,благодаря!Първоначално написано от stelkastel
![]()
А за кристалите,те помагат (мое мнение де) само при изправяне и то съвсем малко,за възтановяване на косъм няма да ти свършат работа.![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Извинявай, но за заздравяване на косъма и за подобряване състоянието на косата не е умно да питаш фризьорката си. Това са проблеми за козметик или дерматолог. При козметичката където ходя има специална апаратура за сгъстяване и заздравяване на косъма, но един дори и добър фризьор не е обучен да работи с такава апаратура и я няма.
Е аз не говоря да ходя на някакви процедури за сгъстяване на косата. Не съм с чак толкова рядка коса.А за тези, които ми препоръчаха Тривитаминол - не сте видели, че съм писала, че от няколко месеца го използвам вече..
А това с топирането и лаковете не го правя често. Даже бих казала доста рядко. Гледам да си пазя косата. Преси и маши използвам още по-рядко, почти никога даже.
Питах поначало за някакви трикове или други маски, които може да ми помогнат. За сега от Тривитаминола съм си доволна - вече си личи, че ми е поникнала нова коса.![]()
Защо не я подстрижеш на по - къси и по - дълги пластове ? Така ще можеш да топираш по - късите пластове и може би тогава повече ще ти държи обема![]()
![]()
Защо не я подстрижеш на по - къси и по - дълги пластове ? Така ще можеш да топираш по - късите пластове и може би тогава повече ще ти държи обема![]()
![]()
И какво й има на косата ти?На втората снимка,честно казано ми хареса-има хубав цвят и хич не е рядка!Гледай да не я увреждаш много и не си въобразявай-косата ти е съвсем нормална!![]()
Нз на мен на първата снимка ми се спрува, че просто е спр изтощена![]()
![]()
![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
От това, което виждам на снимките косата ти не ми се струва рядка, а по скоро както вече казаха мека и тънка!
Това, което може да направиш са етажите, които определено ще й придадът обем ..
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3