- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как се слагат и махат контактно лещи?
Как се слагат и махат контактно лещи? Нека по опитните обяснят. че аз съм още начинаеща))
ДА ммного смешно ... ти имаш ли, та даваш такива съвети .Първоначално написано от xSANYAx
![]()
Ами значии аз слагам моите като за дясната леща изполвам десния показалец като водещ пръст( той залепя лещата) , а с десния палец прикрепям окото надолу, пък със другия показалец прикрепям нагореНе знам по какъв друг начин мога да ти го обясня...Най-важното може би е да не се притесняваш и да не мигаш много много. Мисля, че ще се научиш след време
![]()
Слагането не е чак толкова трудно мен ме е по-страх за свалянето. Дали има възможност лещата да се мушне зад клепачаПървоначално написано от justifysex
![]()
А да забравих да кажа, че същото се повтаря и с лявото око. Доколкото за свалянето - допри си показалеца към лещата
и издърпай надолу с меката част на пръста. След като усетиш лещата надолу в окото си спокойно може да я вземеш и внимателно да я почистиш![]()
Ами мисля, че е това.... дано съм ти била полезна :P
Спокойно няма НИКАКВА възможност лещата да ти избяга някъде зад окото.
(научно доказано)
Да,имала съм! И няма как да се ''мушне зад клепача'',може би имаш предвид зад очната ябълка,и това е почти невъзможно,то трябва да си адски невнимателен за да стане.Първоначално написано от bet3to
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Еми ОК. Благодаря ти упокои меПървоначално написано от xSANYAx
![]()
Казвам ти почти е невъзможно да попадне зад очната ти ябълка..просто бъди много внимателна,съвсем леко я поставяй и всичко ще е ок.Първоначално написано от bet3to
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Не невнимателен, ти трябва да се опитваш, за да стане!!!Първоначално написано от xSANYAx
![]()
На мен ми е влизала и съм я махала с пинсети!Винаги може да се случи!
И как може да не знаеш как се слагат,след като имаш лещи![]()
За да вземеш такива първо се ходи на очен лекар,а да не говорим,че когато си ги купуваш те обучават.
много мърляво
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Искам само да вметна. Аз никога не съм носила контактни лещи, но искам да дам съвети относно начина на използване и усложненията, които могат да доведат.
Задължително е лекар да е предписал контактните лещи!
Ако носите лещи само за промяна на цвета на ириса е необходимо да се правят паузи също като при останалите видове лещи.
Лещи се носят само през деня. Нощем се свалят
Хигиената да е на ниво задължително. Който носи лещи знае, че има специални разтвори, в които се промиват.
Внасянето на инфекция - бактериална, вирусна или гъбична води до заболяване на роговицата наречено кератит. Това заболяване се среща в много форми, а поставянето на диагнозата често е затруднена, изисква специално лечение, в зависимост от причинителя.
Продължителното носене на лещи изтънява роговичния слой и води до гореспоменатите инфекции.
Носенето им по време на сън увеличава риска от заболявания отново.
Появи ли се зачервяване на конюктивите, оток, болка, парене, сърбеж, сълзене, гноен ексудат и други симптоми незабавно свалете лещите и потърсете лекар.
Нелекуването на инфекции на очите може да доведе дори до слепота.
Слагането става по следния начин
http://www.lens.bg/index.php?a=faq
Свалянето е по-лесно от слагането, поне за мен лично.
Невъзможно е лещата да премине зад окото.
Има и лещи които може да се носят непрекъснато, те са от силиконов хидрогел и допускат достатъчно кислород в окото, като тези:
http://www.lens.bg/page/%D0%BA%D0%BE...ity-48/27.html
Всички останали лещи се свалят преди сън.
аз моите по този начин ги изваждам http://www.youtube.com/watch?v=sTUaVfmgl_I
My life is every moment of my life. It is not a culmination of the past.
Aз съм със силиконовите е нямам никакви оплаквания...все едно нямам нищо на окото, освен че виждам кристално![]()
а пък Не мога да си слагам лещи
дразни ме само като ги допра немога да си престава да си сложа тва нещо в окото![]()
![]()
слагаш лещата на върха на показалеца,с другата ръка придърпваш долния клепач надолу,поставяш леко лещата (да не е точно на зеницата) а на бялото на окотозатваряш окото и почваш да го движиш за да се намести ,след това го отваряш и ако още не се е наместила мигаш за да се оправи .. и тва е май
![]()
Офф така гадно си разраних едното око че направо ... подуто и червено :X по-добре да го почакам да поотмине и тогава да ги сложа
Аз ти препоръчвам някой твой познат (ако има) да ти покаже как става махането, за да видиш на живо. Ако не се получи и не си сигурна в себе си, отиди при очния си лекар и той ще ти обесни. Няма нищо страшно.
ааа .. вече разбрах как става - елементарно вПървоначално написано от LipSy
![]()
Първоначално написано от bet3to
Еее, браво тогава!![]()
![]()
![]()
Абе като ги купувате тея лещи в кабинета не ви ли показват как стават работите?
Аз като бях ме караха да ги слагам и свалям, докато се науча.
BoyfriEND, girlfriEND, friEND. Everything has an end except my famILY!