.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 102
    Мега фен Аватара на ZipFail
    И на каква основа го твърдиш това? Къде е написано ?

Град
    Шуменското плато
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ами както казах по-рано, ако си направиш труда да прочетеш нещо за тангризма ще научиш това.Може и другата ми тема да прочетеш в нея съм писал накратко.Бях споменал по-рано, че има книги за тангризма както и древни писания като "Сказание за Чулман", "Сказание за дъщерята на Шан" и др.

Guest
    Еми дори в даскало се учи по някое време...
    Това което Vineh казва е вярно...Тангра е главния...а друтите не се наричат точно богове...
    А наистина това, че ти си бегло запознат с камък, не значи че е единствен...

A "Сказание за Чулман" и "Сказание за дъщерята на Шан" как е доказана достоверността им ?

Град
    Шуменското плато
    A "Сказание за Чулман" и "Сказание за дъщерята на Шан" как е доказана достоверността им ?
    "Сказание за дъщерята на Шан" e записано през XV-ти век от книжовника Микаел Бащу от гр. Казан(град на Волжка България), чиито сборник беше публикуван през 1997 г. под името “Сказание за дъщерята на Хана”. То е с доказана автентичност.А за "Сказание за Чулман" не съм чувал да са му доказвали автентичноста, но това не значи, че не е автентично.

Град
    Шуменското плато
    Цитирай Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
    Еми дори в даскало се учи по някое време...
    Това което Vineh казва е вярно...Тангра е главния...а друтите не се наричат точно богове...
    А наистина това, че ти си бегло запознат с камък, не значи че е единствен...
    Хах точно в даскало това никога няма да го научиш.Там те учат на глупости като това, че прабългарите са диваци потънали в море от славяни и станали общ народ наречен българи(рофл).То на тази логика българите в Татарстан които са потомци на Волжка България трябва да ги наричаме прабългари, те не са потъвали в море от славяни

Guest
    Имам в предвид най-повърхностно се споменава в учебниците, само за Тангра кажи речи...иначе да, не се учи....учи не е подходящата дума...

Мега фен
    Тангра опредемлено е по-благороден от Один, но все пак най-сигурно е когато вярата е в Онзи, Който наистина е истинският (Господ) Бог на Доброто, защото така се знае с сигурност че вярата е в Когото Трябва. Докато вярата в такива богове като: брахма, вишну, шива, кришна, буда, аллах, и пр. е все едно като да вярваш в: гошо, пешо, бай ганьо, бачо петко, тато, и пр., т.е. това са някакви имена, които въобще не говорят достатъчно сами по себе си(за себе си) и са несигурни - не се знае какво може да се крие зад тях, например, какви духове на "тъмнината"?!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от npp
    Тангра опредемлено е по-благороден от Один, но все пак най-сигурно е когато вярата е в Онзи, Който наистина е истинският (Господ) Бог на Доброто, защото така се знае с сигурност че вярата е в Когото Трябва. Докато вярата в такива богове като: брахма, вишну, шива, кришна, буда, аллах, и пр. е все едно като да вярваш в: гошо, пешо, бай ганьо, бачо петко, тато, и пр., т.е. това са някакви имена, които въобще не говорят достатъчно сами по себе си(за себе си) и са несигурни - не се знае какво може да се крие зад тях, например, какви духове на "тъмнината"?!
    Да, а тъмнината винаги се представя за светлината, като по тънки методи те води по грешния път(а човек си мисли, че върши добро).
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    Приятелю npp ,ти запознат ли си изобщо с Будизма ? Или по-точно с "тато" ?

Предлагам ти да се запознаеш и тогава да говориш глупости . Защото по пътя на твоята логика християнството е за отхвърляне ,не будизма.

ZipFail ,не се занимавай с тези. Нека си пишат глупостите - простотиите за предназначени за простите хора и в момента си показват нивото с тези писания.
    И да ,за Тангра/гри/гер няма и 1 доказателство ,че е бил върховен бог на българите. Само надписа ,който спомента. Всичко друго са глупости.

Град
    Шуменското плато
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Приятелю npp ,ти запознат ли си изобщо с Будизма ? Или по-точно с "тато" ?

Предлагам ти да се запознаеш и тогава да говориш глупости . Защото по пътя на твоята логика християнството е за отхвърляне ,не будизма.

ZipFail ,не се занимавай с тези. Нека си пишат глупостите - простотиите за предназначени за простите хора и в момента си показват нивото с тези писания.
    И да ,за Тангра/гри/гер няма и 1 доказателство ,че е бил върховен бог на българите. Само надписа ,който спомента. Всичко друго са глупости.
    Добре бе, професоре.Има доста доказателста,че Тангра ни е върховният бог, но ти като не ги знаеш не значи, че ги няма.Ти изобщо знаеш ли нещо за древните българи преди 681 г. културата,традицийте, историята.Аман от вечни многознайковци които от всичко разбират.

Мега фен
    Не претендирам ,че знам всичко ,но...

Хуманитарен профил + кандидатстудентски изпит История ...

Смея да твърдя ,че поне в това отношение съм компетентен. Това ,че не излях 20 реда пост е поради факта ,че го сметнах за ненужна загуба на време.
    Щом имаш толкова солидни доказателства - представи ги. Ще се радвам да се запозная с тях. И без това историята винаги ми е била интересна.
    Искам да те попитам само едно нещо - като прочетеш някъде някоя статия правиш ли си труда да провериш информацията в нея ?

Проблемът е ,че историята (и особено българската) се е превърнала в свободни съчинения и изопачаване на истината. И това е от последните 2 века насам. Както знаеш - историята е слугиня на политиката

Guest
    Auriss това, че си бил в "Хуманитарен профил + кандидатстудентски изпит История ... "не означава асолютно нищо...
    Имам един в класа дето спечели уж национално състезание по химия, пък е баси бота на аматьор....Дори и траповете от класа ни знаят повече(не предполагам, а е доказано-на контролни, на дъска, изпитван, е по-зле от траповете)...Така, че не ми се хвали с това...незначи нищо...
    А относно историята...да ти кажа в училище се изучава не повече от около 10% от световната история...Очакваш да пише всичко за което чакаш ли? А и колко моменти се прикриват, подменят, прибавят...

Мега фен
    Auriss,
    будизма е една от типичните верчески/духовни заблуди, същото е като учението на кришна, само че малко по-издокарано (за) да изглежда по-добро. За разлика от(в сравнение с) Христос, буда никога не е посочвал за цел активното Ходатайстване за осигуряване Св. Спасяване на "човеците" от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но буда говори неща подобни на кришневите, за това че някакви желания били причина за страданията, и че тези желания трябвало да бъдат разпознати и изкоренени от самият упражняващ неговото учение, като ползата от практикуването е предимно за упражняващия. Докато в учението на истинският Господ Бог има много по-Съвършенни Неща:

"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец."(Матей 5: 43-48 ),

"Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си."(1 Йоаново 4: 20-21),

"проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте."(Матей 10: 7-8 ),

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците."(Матей 7: 7-12),

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината. Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината."(1 Тимотей 2: 1-7),

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго."(1 Коринтяни 10: 24),

"както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят."(1 Коринтяни 10: 33),

"Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си; но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде. И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите. А слугите на домакина дойдоха и му казаха: Господине, не пося ли ти добро семе на нивата си? тогова откъде са плевелите? Той им каза: Някой неприятел е сторил това. А слугите му казаха: Като е тъй искаш ли да идем да го оплевим? А той каза: Не искам; да не би, като плевите плевелите, да изскубете заедно с тях и житото. Оставете да растат и двете заедно до жетва(т.е. аз ще пратя моите Небесни Ангели, които са Специалистите по "оплевяването" - те няма да засегнат/повредят "житото"); а във време на жетва(т.е. но когато някой Праведен ме Измоли) ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми."(Матей 13: 24-30),

"И в синагогата имаше човек хванат от духа на нечист бяс; и той извика със силен глас: Ех, какво имаш Ти с нас, Исусе Назарянине? Нима си дошъл да ни погубиш? Познавам Те Кой си Ти, Светият Божий. Но Исус го смъмра, казвайки: Млъкни и излез из него. И бесът, като го повали насред, излезе из него, без да го повреди(засегне) никак. И всички се смаяха, и разговаряха се помежду си, думайки: Какво е това слово, дето Той с власт и сила заповядва на нечистите духове, и те излизат?"(Лука 4: 33-36).

Виждаш ли как само истинският Господ Бог Знае с Точност и Сигурност кои са "плевелите" и кои не, и как само Той може да ги "оплевява" Съвършенно?, и никой друг не може да прави това, нито буда, нито кришна, нито който и да е от този род.

Guest
    Ако трябва да говорим за правилна религия, то будизма е най-правилната...Поне божеството на което се "кланят" е съществувало...А при християнството няма подобни неща...само прикази...няма реални случки....
    Твоите цитати от Библията, а и като цяло Библията го казва почти директно - "Вие сте говеда, пасете и мирувайте, никой да не се недига"....Мисля, че това е достатъчно...
    И стига дава цитати...едни и същи за различни неща....да това е хитро от твоя страна, защото винаги отклоняваш темата/атаката....И никога не отговаряш...

Мега фен
    Исус е самият Господ, именно Исус е Господът, докато, буда, кришна, и тям подобните, не са никакви, освен едни лъжехристосовци -

"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света."(Йоан 17: 5),

"Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света."(Йоан 17: 24),

"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм."(Йоан 8: 58 ),

"Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници;"(Йоан 10: 8 ),

"Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина."(Майте 24: 4),

"И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина."(Майте 24: 11),

"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах ви."(Матей 24: 23-25).

Само Исус е Христос, и никой друг не е:

"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца. А колкото за вас, онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца."(Йоан 2: 22-24),

"Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;"(1 Тимотей 2: 5-6).

Някой изобщо чете ли му постовете на тоя ?

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Някой изобщо чете ли му постовете на тоя ?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Guest
    npp, чоек...ти четеш ли какво пиша...какво само ми цитираш приказката...а и цитатите ти нямат ощо с темата....само отбии номер...И аз ще почна да цитирам на всеки пост Кама Сутра...
    А ако мислиш Исус за Бог, значи не знаеш нищо за християнството...
    Буда не е никакъв....? Хахахаххахах...Поне е реална личност...За разлика от Господ...
    Ти друго освен Библия май не си чел...Това, че си я чел не значи, че само тя е достоверна...

Мега фен
    Виж какво пише тук:

"Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот."(1 Йоаново 5: 19-20),

"Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."(Йоан 14: 6).

Град
    Шуменското плато
    Цитирай Първоначално написано от npp
    Виж какво пише тук:

"Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия. Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот."(1 Йоаново 5: 19-20),

"Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."(Йоан 14: 6).
    Добре, кажи ми сега.Аз ако изляза на улицата и кажа,че съм син на бог и че трябва да ме следваш или ще гориш в ада ще ми повярваш ли?Този бог който християните почитат аз дори не мога да го нарека бог, това е една пародия на бог.Според християнството бог е един човек в небето който има 10 правила които ако посмееш да ги нарушиш, той ще те прати на специално място където има мъка,плач,болка,тъга и ти ще се пържиш там за вечни времена....но той те обича хахахаха.Христос е нищо повече от един еврейски пропагандатор който се е борил против Римската империя и езичеството.

Недей да копираш Джордж Калин, плагиат

Guest
    Мисля, че казаното от Vineh е напълно достатъчно...
    npp ти нямаш мнение...няма смисъл да пишеш...само цитираш неща несвързани с темата...Изкажи се 1 път с твой думи(ако можеш де)...Но ме самнява да можеш...Мозъка ти като е промит като селски галош...

Мега фен
    То си личи Кой е Истинският по думите, делата и резултатите, или както и самият Исус Христос е казал: "по плодовете ще ги познаете", "няма лошо дърво което дава Добри плодове, нито има Добро дърво което дава лоши плодове", аз вече отдавна Избрах Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и това стана докато още въобще не знаех кой е Истинският, и когато потърсих Истинският без въобще да знам кой е Той, тогава дойде(ми се яви) самият Исус Христос, и Духът ми каза Ето Това Е Истинският.

Предизвиквам те да се обосновеш 1 твой пост без да използваш думите 'Бог' "Господ' 'Отец' "Исус' или цитат от Библията. Почти съм сигурен, че е невъзможно за теб

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си