- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Снимки на български красиви момичета. 16+ vol.5
Как ги избирате тея. В тая тема я има една от 10 , я няма
Значи снимките, които поствате, ги взимате от Фейсбук профилите на ваши познати или само от случайни профили със скапани настройки?
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
По принцип след като си качваш снимка в интернет е нормално да ти е напълно ясно, че може да се появи където и да е. Когато не искаш да ти гледат снимките обикновено не ги качваш.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
майна
за мен и двете не са красиви
нема кво да ми казваш
По-глупаво нещо скоро не бях чувала. Това че така става, не означава че трябва да продължава да се случва. Масова нагласа сред обществото.
Ти си избрал да качиш лицето си/информацията в точно определен сайт. И тези сайтове се задължават да не разпространяват информацията, която ти си предоставил. Тук се намесва човешкия фактор, като разпространител (тук го виждаме нагледно). А това, че Интернет, по същество е една "анална черна дупка" (я за време, я за информация), както се изрази някой преди време, не означава, че тези неща трябва да се случват. Особено за лица и лична информация.
Не съм сигурна дали беше в тази тема или в друга подобна на нея, видях снимка на моя позната, която дори не знае за съществуването на този форум. А преди два дни друга моя, също много красива позната, се оплака от фалшив профил във ФБ. Едва ли й е първият такъв. И едва ли е първата с такъв проблем.
@papugai - Съгласна съм, не ми се струва редно. Но коя съм аз да съдя.
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
^щях да кажа, че точно в тема за красиви момичета където и да е в нета няма проблем да качваш непознати, обаче изведнъж осъзнах колко нелепо звучи. Специално тук са се завихряли страшно дребнави спорове за абсолютните глупости, пък и липсва гаранция, че момичето, което и да е то, няма да отвори случайно и да се натъкне на коментарите на някой злобарски настроен. За протокола, въпреки че едва ли някой го грее - правя разлика м/у нормални предложения/критики и хейт в чист вид.
Последно редактирано от paradosou : 07-23-2014 на 13:43
Не е точно така, фейса и гугъл не са човешки фактор, те разрешават и предоставят достъп, тях не ги ебе за чувствата и желанията на даден техен потребител.
Мисълта ми беше, че не е редно да се прави, ако уважаваш даден човек, друг въпрос е да даваш снимки на непознати, което също не е много правилно, но поне няма лично отношение.
Прочети си условията на сайта, моля те. Това, че ти си мислиш, че е така въобще не значи, че е по този начин. Чужда снимка в интернет може да я качваш където пожелаеш легално, стига да не я представяш за твоя и да пускаш кредит на кого принадлежи.
А личната информация ти е продавана и от Гугъл и от Фейсбук постоянно. И това нито е нещо ново, нито пък е супер шокиращо. Въпреки, че в този случай не мисля, че е легално, но със сигурност се прави.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Кой от всички сайтове? Ето ФБ например:
"Въпреки че ни позволявате да използваме получаваната информация за Вас, Вие винаги оставате собственик на цялата си информация. Вашето доверие е важно за нас и поради тази причина ние не споделяме получаваната информация за Вас с други лица, освен ако:
-не получим Вашето разрешение за това;
-не сме Ви уведомили, например чрез изрично заявяване в настоящите правила; или
-не сме премахнали Вашето име или други лично идентифициращи данни от Вашата информация. Разбира се, що се отнася до споделяната информация за Вас от други потребители, тези потребители контролират начина на нейното споделяне.
Както и:
3. Не трябва да ни предоставяте информация, която събирате самостоятелно от потребителите, или потребителско съдържание без съгласието на съответния потребител."
Далеч съм от мисълта, че тези неща се спазват от Сайтовете. Но го има написано. А що се отнася до търсачките, не че разбирам много от тези неща, но не въведоха ли преди време настройки и за това - да не те изписват при търсене, ако не желаеш? Даже ми се случи нещо подобно наскоро при резултат - "съгласно европейското законодателство за защита на личните данни".
Честно казано не ми е до правила и закони, просто от морална и чисто човешка гледна точка не ми се струва редно.
@papugai - ФБ и Гугъл ги визирах като Сайтове, а под човешки фактор - хората, използващи ги. Човек Х, разпространява информация (не-собствена) на човек У и така до безкрай. И да, не е приятно, но се случва със всички ни предполагам.