.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Проблем с батерия на лаптоп

Здравейте ! Имам лаптоп Toshiba Satellite l650-14f от около 6-7 месеца. Изтеглих си Everest Ultimate Edition, за да разбера малко повече за него. Но забелязах, че нивото на износване на батерията се покачва по малко. Отначало беше 3% после 6%, 10% , 12%, 16% и сега е 19%. Ето и малко информация за нея:
    Вид на батерията: Презареждаема Li-Ion
    Фабричен капацитет: 47520 mWh
    Капацитет при пълно зареждане: 38350 mWh
    Текущ капацитет: 23394 mWh (61 %) (Зарежда се)
    Ниво на износване: 19%
    п.с
    Ето как зареждам батерията:
    1. Когато е заредена напълно (100%), махам адаптера за зареждане и оставям батерията да захранва лаптопа, докато не ми изпише, че ми остават около 10% - 11% наличен заряд.

2.Веднъж в седмицата оставям батерията от напълно заредено състояние да се разреди до 0% (до изключването на компютъра).
    Моля, помогнете !

Град
    Plovdiv майна
    И аз имах лаптоп Toshiba батерията си беше ок но след година почна да намалява с часове !!! В началото 6 часа ,5ч,и30мин, и така до 30 мин.
    Явно от самото време износва се сякаш!!
    Земи си нова пич!
    Аз смених лаптопа

в

В момента съм с тошиба и имам същия проблем ако зарядното не е пуснато , точно 5 мин и пада батерията.

Супер фен Аватара на JDeel
    Вътре в батерията има електроника която комуникира с лаптопа. Там има памет, която запомня разни стойности и след време кара батерията да изглежда скапана. Когато батерията се държи изведнъж странно, вероятно е от това.

Е вие да не искате да са вечни. Те батериите почнаха да ги правят като тонер касетите, да ги сменяш честичко ида носят все по-малко. Не, че не може, ама се печели добре

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    София/Пловдив
    В момента съм с Toshiba Satellite A200. От повече от 6 месеца батерията не ми се зарежда на 100%. Понякога стига 70, понякога остава на 50, в момента максималното е 25%. Също така често се случва да съм го включил в тока, а пък батерията да се разрежда и когато стигне 0% - да се изключи директно.
    Когато се поразрових из нета, по форумите срещнах главно две версии

1. Скапана батерия (очевидното). Решение: Смяна на батерията.
    2. Проблеми при запояването на дъното и оттам проблеми със захранването. Решение: Сервиз или майстор Тричко.

Честно казано, имам познат в съседната стая със същия модел като моя и ще пробвам с неговите кабели и батерия да видя как ще се държи, ама силно се съмнявам...
    There is no point to fear the yesterday,
    There is no point to hope for tomorrow,
    There is point to live for the moment

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Приятели ,вижте как правя аз .
    Моя е от края на миналото лятот и аз правех така както се обяснява в първия пост.Преди месец - два забелязах че живота на батерията ми се е скъсил с около 10ина минути .
    Когато съм си вкъщи (близо до контакт) вадя батерията и лаптопа става нещо като настолен (не му пречи ,само където трябва да се внимава да не се измъкне зарядното) ,слагам батерията като се местя из стаите или далече от контакт . Батерията 1 -2 пъти в седмицата се изхабява и я зареждам .
    Стигнах до това решение да вадя батерията ,понеже когато играя тежка игра и за 1 час батерията 3 пъти се хаби и зарежда ...а знаете че топлината за батерията е вредна .

Цитирай Първоначално написано от GLaDOS
    Приятели ,вижте как правя аз .
    Моя е от края на миналото лятот и аз правех така както се обяснява в първия пост.Преди месец - два забелязах че живота на батерията ми се е скъсил с около 10ина минути .
    Когато съм си вкъщи (близо до контакт) вадя батерията и лаптопа става нещо като настолен (не му пречи ,само където трябва да се внимава да не се измъкне зарядното) ,слагам батерията като се местя из стаите или далече от контакт . Батерията 1 -2 пъти в седмицата се изхабява и я зареждам .
    Стигнах до това решение да вадя батерията ,понеже когато играя тежка игра и за 1 час батерията 3 пъти се хаби и зарежда ...а знаете че топлината за батерията е вредна .
    Taка наистина се удължава живота на батерията. Само се надявай зарядното ти да не реши да се скапе и да пусне някой друг волт отгоре...тогава ще си останеш само по батерия

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    София/Пловдив
    Това е така, но не всички имат тази възможност. Пробвах да си направя лаптопа настолен, защото ми писна да вадя и пъхам кабели с надеждата да стабилизирам батерията (да не почне да се разрежда, както казах по-горе). Всичко хубаво, ама не станаа... Просто започна да се изключва от време на време, все едно съм му дръпнал щепсела. Така че по-добре някаква батерия да седи в случай на прекъсване на тока, дори да ти вади душата, отколкото да внимаваш да не мръднеш с 2см кабелчето на зарядното и лаптопа да гушне букетчето
    There is no point to fear the yesterday,
    There is no point to hope for tomorrow,
    There is point to live for the moment

Повече от фен Аватара на galin4o0o
    Град
    Moscow,Russia
    Чел съм много за батерийте ...И пич само да ти кажа една материя има околу 800 цикъла на заряд ...1 цикъл е от 0% до 100% Хубаво е когато имаш възможност до електрическата мрежа батерията да е извадена от лаптопа. И помни не е хубаво да я зареждаш на 100% и да я харчиш до 0% зареждай до 85% и харчи до 15% применро и поне един път в месеца си я зареждах и хаби...за да не изгубиш някоя клетка ... и така това е най-добре за една батерия.И не я излагай на слънчева светлина или на топло...на студено е по-добре защото клетките са по-студени а вътре веществата се движат по-бавно и самата батерия се запазва за по-дълго време Надявам се да съм ти бил полезне :P

Благодаря на всички, които отделиха поне капчица внимание по тази тема. Peace.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си