- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Може ли да съм сигурна в теста?
Здравей Др. Тийн.
На 01.01.2011 имах полов акт с приятеля ми. 16 дни по-късно си направих тест за бременност и беше отрицателен. Приятелят ми твърди, че със сигурност не е свършвал. Цикълът обикновенно ми идва между датите 16-20, а сега ми закъснява с около 20 дни, а и ме боли над стомаха, но може да е и от притеснение. Чувала съм, че след първия полов акт, датата на цикъла може да се промени. Според Вас това промяна на цикъла е или има възможност да съм бременна? Благодаря предварително.
Възможност не че няма, ама е ей такава нюню, все едно я няма. Доколкото разбирам, тест си правила по времето, когато си очаквала да ти дойде, а те обикновено показват наличие на бременност малко по-късно. Вече е минало достатъчно време, така че направи си още един, и като излезе отрицателен (което е почти сигурно) се успокой! Ще ти дойде, няма къде да ходи.
Явно не сте ползвали презерватив. Направи тест с първа сутрешна урина за по-сигурно.![]()
Кога ти е била овулацията? Ако не знаеш как да смяташ, кажи датата, на която ти дойде последно и продължителност на месечния цикъл.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Направи още един тест както ти препоръчва kalpazanka и ако е отрицателен се успокой.
Средната долна граница за тест за бременност е 14 дни. Ти си направила на 16-ия ден. Закъснение от 20 дни е доста сериозно. Препоръчвам ти незабавно да си направиш тест за бременност и ако е положителен, веднага да се обърнеш към лекар. Не искам да те плаща, но болката над стомаха може да е индикация за извънматочна бременност - състояние, което е животозастрашаващо. При нея β-hCG се увеличава значително по-бавно, което може да е причина за отрицателен тест в първите дни на бременността.
Незабавно си направи тест за бременност. Съветвам те да се обърнеш и към гинеколог.
моя цикъл закъсня с 25 дни и преди седмица ходих на гинеколог и ми каза,че е напълно нормално.Мисля,че можеш да бъдеш спокойна приположение,че си си напрвила тест.И мене мме болеше стомах,но гинеколога ми каза,че няма нищо за притеснение.
21.12.2010 ми дойде ппоследно, а месечния ми цикъл е 30 дни. Благодаря тиПървоначално написано от kalpazanka
![]()
Овулацията ти се пада на 16-ти ден от МЦ.
На 06.01 ти е овулацията. Не се панирай допълнително. Направи тест с първа сутрешна урина, въпреки че не е възможно да си бременна. Ако закъснението продължи, беж при АГ.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Лелеее....цял месец ти е прескочило...та и повече...![]()
Не смятам,че си бременна тъй като по принцип трябва да си в овулация и да има свършване,за да стане ''фал'',но и не е напълно невъзможно.Ако не е свършвал в теб и не си била в овулация,всичко е ОК.
Вероятността в този случай е минимална и почти нищожна.Притеснява ме обаче факта,че толкова време ти закъснява.Направи си още един тест за всеки случай и ако не ти дойде,иди на гинеколог,защото проблемът по-скоро е свързан с нещо друго,а не с това от което се притесняваш.Не чакай повече!
Незнам дали тук му е мястото , но съм болна от 20 декември и от тогава цикълът ми не е идвал.Не съм извършвала никакви сексуални действия , нито нещо , което да го забави.Възможно ли е заради това ,че съм болна ?
П,С:Пиия и антибиотици
Не е важно колко коня има под капака, важно е какво магаре седи зад волана!
--------------------------------------------------------
Не карай пил !
Категорично не е тук мястото, но да, от антибиотиците е най-вероятно.Първоначално написано от Pospalanka
И аз така бях откачила,7 дни ми закасня.Правих тестове,всички бяха отрицателни и ми дойде преди 2 дни.По-добре си направи един тест още за по сигурно и отиди на лекар да те види,защо толкова много ти закаснява.Но ако си в 1вите 2 години откакто имаш цикъл,аномалии са нормални.
Believe in yourself.
Ами не съм в първите две години от както ми е дошъл цикъла, но много често или изменя датата, когато ми идва, или прескача месеца. И честно казано незнам на какво се дължи това. Благодаря отново за информацията. Утре ще си направя още един тест.Първоначално написано от dami666
Това, че имаш много нередовен цикъл трябваше да го напишеш в началото.
Направи си тест, но щом ти е по принцип нередовен, най-вероятно е да няма проблем.
А ти имаш невероятния шанс да ти резна достъпа до форума заради нарушение на т. 13! Искаш ли?!Първоначално написано от bybz
Авторке, при нередовен цикъл се консултирай с ендокринолог и с гинеколог.