- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За тинейджъри от Русе !
Хахахахахаха............... хейй, искам на "The Shit"![]()
![]()
![]()
хЪх...
Ааа това заведение "Лайното" е още от едно време. Баща ми е от Русе и ми е разправял, че с години му викат така
А пък на мене русенци са ми казвали, че Варна е по-хубав град! Нъц! :P
Е хубав град си е Русе, но родната Варна повече ми харесва. Пък и в Русе ми е малко странно с тва малко движение, аз съм свикнала на доста по-голямо. Един път се разхождаме с една приятелка от Русе и сме там до Халите, дето има пешеходна пътека и аз такава спирам и чакам да свършат колите и тя направо си минава и ми вика "Тука спират, не е като във Варна" i mi se smee, което си е така де.. Но аз съм си свикнала![]()
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Хахаха..... е сега на мен Шумен по ми харесва и от тези два града ама цаката си е в номадството нали се сещатеОсобено паметника е страхотно място за всеки летен ден дори... както и да е, подробности. Аз тепърва опознавам Русе, засега доста ми харесва... улиците малко ми напомнят за тесните улички в Лондон и еднопосочността е убийствена... жените са много красиви, тук спор няма... и много слабички едни такива, абе до там, ама като си отворят устата и става леша
![]()
![]()
"Гледайтииии завиждайтииии д*ислииии мръснииии"![]()
![]()
![]()
хЪх...
Ауу това беше от Биг Брадър нали?Убийствена реплика
Aма ти недей много се подиграва, че диалектът се прихваща..
Само това, дето говорят на "ъ", май никога няма да спре да ми е забавно...
Особено с приятеля ми като се лигавим и като ми каже "МърдЪ!" и падам от смях
![]()
Хахаха.... да днес един колега каза "вдигайте ръкЪ" рофлмао... всички се спукахме... или пък култувото "мидицина"Първоначално написано от marin4itu
И аз... "ъъъ.. какво?" - "мидицина"
без коментар... дано никога не го прихвана аз.... а си мислех че в Шумен се говори меко. В Търговище е по-зле от Русе... там освен чеговорят на "ъ", говорят и на "ма"
![]()
хЪх...
Ъм, възможно, къде?Първоначално написано от RoSKo0o0
![]()
Иначе и аз си признавам без бой, че на моменти говоря доста меко. Като почна дънкити, парити и после като се осъзная и чак ми става някакво тъпо, не искам да говоря така, да му се не види!Поне около мен доста ми се смеят хората.
Колкото за въпроса Варна-Русе... До преди година някъде и аз бях на мнението, че Варна е мега якият град, искам там да ходя, там да уча и т.н. Но обърнах малко двата края и сега не искам да мърдам от Русе, даже тука ще си уча, дай Боже.
Ако има кандидат-студенти за РУ, драскайте!
![]()
Аз веднъж с едно момиче си бях говорила и тя като почна да разправя "шИснайсИ тИкилииии"
Иначе хората са много по-гостоприемни и отворени към нови хора. Това е единственото нещо, което ми харесва повече от Варна. Да сте живи и здрави, русенци! Моя мъж и тати и те покрай вас!
Лорейн... ако знаех откъде и кога... нямаше да се чудя дали съм те виждал или не![]()
![]()
Айде стига сте спорили .... предлагам да играем на "Бързи и яростно: Отмъщението на черната раса" ... ще заснемем филма в Чародейките... някои навити?
![]()
хЪх...
Хаха.. аз тея тайни на ЛС само давам... не за друго ама нали трябва да сме ВИП-ове)) РУ, първа година... стига толкова
ВиЯ?
хЪх...
Оооооо.... абитуриентка (научих го последната година как се пише) айц айц... много яка година е 12 клас(като изключим ученето...
иначе ми даваш много хубав жокер, защото аз освен че минавам дето се виак всеки ден през руската, аз живея там някъдезначи ясно къде може да съм те мярнал за секунда
А за РУ какво? С каква специалност :P
хЪх...
Абе да ти кажа от 12 клас до сега съм видяла само нерви, гаврене от страна на даскалите и искане на пари...Много са се стиснали всички с тея оценки, нооооооо това е друга тема.
Ами за РУ специалност Европеистика и глобалистика ( на англ. ). Новоизлязла специалност е и сега на 30 март щяло да има отворени врати в университета и ще отида да поразпитам малко повече.Ти с каква специалност си?
![]()
Русенци ;О
Аз живея мнооооооого близо до Русе..
а догодина ще уча в РусИ (надявам се да ме приемат в СОУЕЕ =.= [Руската]) ..
тАа.. писах на няколко чИвечита скайпа ми :0
Колкото повече, толкова повече..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6UztEfwHt14[/youtube]
Ох, тази Руска...Аз сега завършвам там, с какъв език искаш да влезеш?
И аз така много исках след 7 клас да вляза там, влязох и сега малко съжалих, но какво да се прави... Води се елитна гимназия и т.н., но учителите просто... нямам думи за голяма част от тях. Не искам да те разубеждавам, но се чувствай предупреден(а).
![]()
Испански език.. (логично)
другите две възможности са МГ или АГ, но.. нямам шанс там.. :/
Аз съм немска паралелка, третият ми език е испански, но не го учим особено, тъй като е 3ти език...
Иначе ако се притесняваш за МГ и АГ за оценки, че няма да ти стигнат, недей. От няколко години насам и на двете места познавам хора, които са влизали с четворки, а някои даже и с тройки. Пиши каквото най-много искаш на първо място, независимо дали мислиш дали ще можеш или няма да можеш да вземеш. Току-виж ти стигне бала за там и ще съжаляваш, че не са ти били 1вото желание. Мисля, че с оценки над 4,50 спокойно можеш да си влезеш, но за по-сигурно по-хубаво естествено едни стабилни петици.
Мисля да направя така.. да кандидатствам на трите места.. където ме приемат там..
А ако трябва да избирам.. сигурно ще е МГ-то..
Пусни си скайпа на лично.. ;д
Честно казано е все тая къде ще те приемат. Навсякъде е едно и също и навсякъде е лигавщина... амплитудата е от много просто до обикновено просто, така че не се коси :P
хЪх...
В Испания е по десетобалната.. оценка < 5 = 2 Оценка > 5 се правят там тяхните лайнета.. Аз имам 5-ци, 6-ци, 7-ци.. и много малко 8 и 9.. 10 незнам дали ще имам.. ;х И за това се притеснявам..Първоначално написано от RoSKo0o0
Lorein - За АГ нищо не мога да кажа,но определено тази година МГ'то беше си "вдигнала летвата".. В смисъл такъв,че се приемаха ученици с бал над 30,за разлика от изминалите години..
А според мен СОУЕЕ отдавна не е това,което е било преди.. Но все още си е на ниво училището (:
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Ами преди 5 години, когато набор 92 като мен кандидатстваха и имаше хора от моя клас, които с 3ки и 4ки ги приеха и в МГ, и в АГ. За тази година не съм много осведомена, въпреки че брат ми го приеха в МГ и то с не особено високи оценки. Ще го питам пак по-конкретно, за да видя дали не се бъркам.Първоначално написано от SmilezZz
![]()
Колкото за СОУЕЕ - не знам какво да кажа. Води се елитно, но в последните няколко години, поне аз откакто съм там, такива глупости измислиха, че думи нямам. Айде да оставим униформите настрана, почти навсякъде има вече. Но това всеки ден да те спират още на входа и да те карат да си показваш униформа ( а преди и бележник ), ако нямаш нещо, те записват и после в бележника ти се появява изключтително безсмислена забележка. Ако влезеш и секунди след като е бил звънеца, вземат ти бележника и пишат забележка (цитирам един случай): Ученикът закъснява за училищеТО.Веднъж ми се скараха защо не съм казала добро утро... Абе всякакви изгъзици, с и без извинение. Да не говорим, че без никой да ни пита, нито нас, нито родителите, сложиха камери и постоянно ни наблюдават. Директорката е влизала в часове лично да събуди някои ученици, които си подремвали в часа.
Някои работи са изключително досадни и безсмислени... А сега 12 клас вместо да ни отпуснат малко, така са се стиснали всичките за някакви тъпи оценки. Все едно ако пишат една шестица отгоре, ще им стане нещо... Думи нямам. Отначало влязох с голямо желание в това училище. Но в последствие се разочаровах. Честно казано в момента ме е яд, че не влязох в някое по-смотаничко училище. Защото ще има хора, които ще излязат с диплома 6.00 без никакви усилия, без учене и без даже да са ходили през повечето време на училище. А аз(както и много други естествено) ще изляза едвам-едвам с 5,70 някъде и то с безброй изхабени нерви, безсънни нощи, прекаране в учене заради учители, които знаят само как да изпитват, а не да преподават...
Леле, отплеснах се малко.Ама и напоследък бях насъбрала на това даскало и малко тука си го излях, за което се извинявам.
![]()
Аз ще пиша 1во мг математика 2ро мг информатика а за 3то не съм мислил. Почти съм сигурен, че ще ме приемат, математиката ми е добре и на пробните изкарвам 5 и повече, да се надяваме да стане.
Вярно мързи ме да пиша, но пък помня всичко и дори така ми е по-лесно.
Аз съм си избрала иконома.. някой с впечатления от там?
Ама не знам как ще вляза.. много съм зле по математика![]()
1ви срок го завърших с 4![]()
![]()
Български и другите предмети добре, но математиката...![]()
Сега съм във Възраждане, ама искам да се махам вече..Не е лошо училището, ама.. не е и много добро.
Ще видим за Иконома, ясно е че няма да вляза.. ама ... кво да се прави
На 1во място ще пиша иконом, не знам с какво, на 2ро - иконома пак, на 3то АГ .. пък.. ще видим![]()
Аз съм чувал, че там наблягат много на профилираните предмети и подготовката за матурите е много слаба.